Ngorongoro Krater ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

12 Ngorongoro Krater reiservaringen en tips

Geweldig

58%

Tof

25%

Wel oké

17%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Denise van der Oord
    op 19-04-2019
    30 landen bezocht • 45 reviews • 57 waarderingen
    3

    “Drukte in de Krater”

    De Ngorongoro Krater in Tanzania is wereldberoemd misschien wel de beroemdste vulkaan krater die er is! Nergens vind je zoveel wildlife op een plek als hier, het is bijna moeilijk om een stukje zonder dieren te vinden.

    Mede hierdoor is de Ngorongoro erg populair en druk. dus manage je verwachtingen.. :)
    Er is slechts een weg omhoog en omlaag (ingang/uitgang) van de krater en daardoor kan het soms nog drukker zijn. ook is het ten strengste verboden voor de gidsen om in de krater 'off road' te rijden dus rijden alle jeeps netjes achter elkaar aan. Ook zijn sommige stukjes weg zijn helemaal betegeld, comfortabel maar toch...

    Helemaal als je al meerdere safari's hebt gedaan in grotere parken of als je al in de Serengeti geweest bent kan dit park tegenvallen en behoorlijk toeristisch aanvoelen.

    Niettemin zal ik de krater niet overslaan als je in Tanzania bent, vaak ligt het op de route en het is toch een bijzondere plek. Op al je foto's zal je de prachtige krater wand hebben staan een mooi gezicht dat dit park uniek maakt.

    Natuurlijk zijn er ook de neushoorns die in de krater leven, je hebt dan wel geen garantie om ze te zien hier heb je wel de beste kans! van ver weg dan.. (de jeeps mogen niet off road) en dat lijken ze te weten ;)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Davy Goossens
    op 13-04-2019
    13 landen bezocht • 27 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Unieke locatie om wildlife te spotten”

    Onze tent opgezet aan de rand van de krater en de volgende ochtend met de jeep op safari. Wat een gave ervaring. Je ziet constant de rand van de krater en dat is echt een uniek gegeven, wat zeker de moeite waard is.
    Ook uniek dat niet alle dieren in de krater leven, de dieren die er niet zelf in of uit kunnen zul je hier ook niet tegenkomen. Zeker doen als je in Tanzania bent.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel mvdh
    op 10-04-2019
    29 landen bezocht • 17 reviews • 3 waarderingen
    5

    “Prachtige natuur”

    Als je de kans krijgt komt dan net na het regenseizoen, of aan het einde van het regenseizoen.
    Het park is dan prachtig groen. De kans op het zien van veel verschillende dieren is in de Serengeti groter, maar de natuur is hier echt veel mooier. Sla zeker de Ngorongor krater niet over!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Therese Hoppenbrouwer
    op 22-11-2017
    51 landen bezocht • 26 reviews • 38 waarderingen
    5

    “Must do als je in Tanzania bent”

    Fantastische ervaring, dit mag je echt niet missen! Krater van 20 km doorsnede, gevuld met wild. Je moet moeite doen om een plek te vinden waar je geen wild ziet. Alhoewel niet te vergelijken, vond ik het misschien wel mooier dan de Serengeti. Het is in ieder geval een stuk minder ver, maar een half uur rijden vanaf de verharde weg (Serengeti is wel 6 a 7 uur rijden). Wij overnachtten in de Coffee Lodge, een van de eerste lodges die je tegenkomt als de uit de krater weer in de richting Arusha rijdt. Een echte aanrader, deze lodge! Vanaf daar ben je toch nog wel een klein uur bezig om bij de ingang van de krater te komen.
    Hou er wel rekening mee dat het flink koud en mistig kan zijn, vooral op de kraterrand. Als je er eenmaal inrijdt, kom je weer onder de mist terecht en heb je mooi zicht.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Myrthe
    op 17-11-2017
    34 landen bezocht • 13 reviews • 23 waarderingen
    4

    “Beetje toeristisch, desalniettemin toch doen!”

    Laat ik eerlijk zijn; mijn chimpansee safari in het Mahale National Park staat veruit op nummer 1, daarna volgt de wildlife safari op de Serengeti. Desalniettemin is de Ngorongoro Krater een hele goede derde! Wat deze safari naar mijn mening heel bijzonder maakt, is het constante uitzicht op de rand van de krater en het feit dat er ondanks dat het een redelijk behapbare afstand is, toch zo'n ontzettende verscheidenheid aan wilde dieren te vinden is. En laten we wel wezen, wat een plaatjes...

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jamie
    op 30-10-2017
    26 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Ngorongoro krater”

    Ontzettend toeristisch maar als nog een aanrader. Uiteraard voor de neushoorns, maar ook het landschap is er mooi en anders dan de Serengeti. Wat wel jammer is dat als er een neushoorn te zien is er wel meteen tientallen autos heen rijden.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Minke Smits
    op 28-04-2017
    32 landen bezocht • 31 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Slapen met uitzicht over de krater”

    Een echte toevoeging aan een bezoek aan de Ngorongoro Krater is om te overnachten in één van de accommodaties op de rand van de krater. Op deze manier ben je super vroeg beneden in de krater (voordat het echt heel druk wordt) en kun je vanaf je balkon genieten van de zonsopkomst/-ondergang wat een geweldig spektakel kan zijn. 's Ochtends vroeg rij je samen met een ervaren gids naar de krater en zie je vooral in de ochtend en aan het eind van de middag de meeste dieren. Fantastisch om zo dichtbij te kunnen zijn terwijl hyena's hun prooi verplaatsen, terwijl leeuwinnen uitbuiken na een flinke maaltijd, terwijl olifanten zich wassen... Wauw, een top plek!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Berthilde
    op 26-02-2017
    1 review • 1 waardering
    5

    “Magnifiek”

    Vanaf de kraterrand al indrukwekkend. Maar eenmaal in de krater, na een spannende afdaling in de jeep, overweldigend. Veel variatie in diersoorten met als hoogtepunt de zwarte neushoorn. Maar ook de leeuwen laten zich goed zien van dichtbij.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jorien de Vries
    op 19-02-2017
    23 landen bezocht • 25 reviews • 5 waarderingen
    5

    “Prachtige plek! ”

    De trip naar de ngorongoro krater zat bij onze groepsreis in. De reis naar de krater toe was een DRAMA! vanaf de Serengeti urenlang over zandwegen in een grote truck was niet aangenaam, dat was echt even doorbijten.
    De dag in de krater maakte het echter wel goed. Na al twee weken wild te hebben gezien in Kenia en Tanzania is dit toch anders en zeker de moeite waard. Het is een stuk kleiner park vergeleken met bijv. serengeti, dus je ziet meer en bent sneller bij de dieren. NAdeel is dat je ook meer andere auto's ziet. Veel van de big five kunnen spotten, een enorme groep olifanten binnen handbereik, inclusief kleintjes, dat was voor ons een fantastische afsluiter van de reis!!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sabine Pieters
    op 07-01-2016
    33 landen bezocht • 19 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Prachtige plek, bijzondere natuur en historie”

    De prijzen zijn hoog voor een tripje naar deze krater, maar dat komt vooral door de hoge entrance fee. Dat kan dus niet onderhandeld worden ook in de prijs, je kunt alleen met meerdere mensen op safari gaan, dan is het goedkoper. Het is heel indrukwekkend om aan de rand van de krater te staan en te zien hoe bijzonder deze plek is. Vraag dus zeker een stop voor een panoramic view. Verder zou ik niet perse 3 dagen op safari gaan in ngorogoro, daar is het te duur voor en de dierendiversiteit te laag. Dan is het beter je geld te investeren in een safari in Masai Mara, in Kenia. Relatief dichtbij en een pak goedkoper met meer dieren te zien. Wees vriendelijk tegen je chauffeur, uiteindelijk is hij degene die de dieren het snelst kan zien en de hele dag in opperste concentratie is om jou je dieren te laten spotten. Het is ook netjes als je wat extra te drinken/eten deelt met je gids, dat wordt zo gewaardeerd en is een kleine moeite. Denk aan je muggencreme, want er zijn hier ook tsetsevliegen! Daar heb je de sterke Deet voor nodig! Klim ook zeker eens in de mooie honderden jaren oude boabab boom die midden in het park staat.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Tanzania reis boeken – onze tips!

Top-5 Tanzania reisaanbieders

Deel jouw Ngorongoro Krater reiservaring en tips!

Ben jij in Ngorongoro Krater geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?