• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Ayutthaya ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

39 Ayutthaya reiservaringen en tips

Geweldig

28%

Tof

54%

Wel oké

18%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Sandra op 27-11-2017

    “Tempels ”

    Ayuttaya is een mooie stad met een prachtig complex met oude tempels. Als je puur naar de tempels kijkt dan kun je je hier zeker een tijd vermaken. Toch vond ik de sfeer niet heel goed. Het is erg toeristisch waardoor er veel verkopers rond lopen die opdringerig hun spullen willen verkopen.
    Ook de olifanten die tussen het verkeer van tuktuks en auto's toeristen moeten vervoeren maken het beeld dat ik heb over Ayuttaya minder leuk.

  • Roderick op 24-11-2017

    “Prachtige tempels, zielige olifanten”

    We hebben heel veel tempels bezocht in deze omgeving en vonden de meeste erg mooi. Met een tuktuk werden we door en rond de stad gebracht, echt de moeite waard.
    Waar we veel moeite mee hadden in deze stad, waren de vele olifanten die met toeristen op hun rug rondjes moeten lopen. En de babyolifanten die met toeristen op de foto moeten. Deze olifanten zijn flink mishandeld voordat ze deze mensen op hun rug toelaten. Het is onacceptabel dat dit nog gebeurd! Ga alsjeblieft niet op een olifant rijden, ga niet op de foto met een olifant die heel leuk gaat zitten voor die foto, ga niet naar plekken waar olifanten schilderen et cetera. Deze olifanten hebben echt een vreselijk leven, dus zorg dat de eigenaren daar niet langer aan verdienen.

  • Kay Roedelof op 22-11-2017

    “Mwa”

    Ja, Ayutthaya is mooi, maar dit was toch wel de tegenvaller (als je dit al kunt benoemen dan) van onze reis door Thailand.
    Hebben een fiets gehuurd en zijn tussen de tempels gaan fietsen. Aangezien deze allemaal half in staat van ontbinding zijn vond ik dit zelf niet echt interessant. Erg vervelend waren de honden die overal rondlopen en deze best agressief zijn. Zijn een tijdje achtervolgd door een hond dus hebben even op top speed gefietst. Achteraf wel grappig natuurlijk haha

  • Arie op 22-11-2017

    “mooie tempel ruines”

    Deze voormalige hoofdstad van thailand is nu slechts een ruines. Het verhaal is helaas minder, want in de oorlog is alles uitgebrand. Zeer indrukwekkend om een fietstochtje te maken en doorheen te lopen. Het bekende buddha hoofd dat tussen de boomwortels ligt is hier te bewonderen.

  • M. op 19-11-2017

    “Mooie ruïnes”

    Ayuthaya is zeker de moeite waard. Huur hier een fiets om zo alle ruïnes zelf te bezoeken. Ook kan je hier een tocht over de rivier maken waarbij je bij alle omliggende tempels een stop kan maken. Het stadje is erg rustig en heeft een fijne sfeer.

  • Amy Muller op 19-11-2017

    “Prachtige tempels maar wel toeristisch”

    Ayutthaya; een stad die gemakkelijk te bezoeken is vanuit Bangkok! Wij huurde een fiets en reden de gehele stad door, wat super leuk is want op deze manier konden we de tempels bezoeken die we graag wilde. Maar deze stad is ook erg bekend onder de toersten. In Ayutthaya kwam ik ook oog in oog te staan met de mishandeling van olifanten, die hier op hoeken van de straat hun kunstjes laten zien.

  • op 13-11-2017

    “Tempels, tempels en nog eens tempels.”

    Wij zijn vanuit Kanchanaburi naar Ayutthaya gegaan, om daarna de trein te pakken naar het noorden van Thailand. Wij hadden hierdoor maar een paar uur de tijd. Dit was echter wel te kort vonden wij. We hebben de fiets gepakt en zijn gaan rondcrossen door alle tempels heen. Echter hadden we maar een paar uur en hebben we dus jammer genoeg niet alles gezien. Ik zou jullie aanraden om dus minimaal 1 overnachting erbij te pakken. Bij Tony's place konden wij onze spullen achterlaten. Daarnaast was het sowieso een gezellige plek en je kon hier lekker eten.

  • Jón Jonker op 10-11-2017

    “Oud Thailand, dichtbij Bangkok”

    Ayutthaya is een echte must-see voor de Thailand bezoeker. Vanuit Bangkok in slechts een uurtje te bereiken met de trein. De vele tempels zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Huur een fiets bij het treinstation en trek er zelf op uit. Maak een selectie van een aantal tempels die je wilt zien. Allemaal is niet nodig en overal wordt er entree gevraagd. Wat wel een aanrader is, is om een boottocht te boeken over de rivier naar de verschillende tempels. En ook niet verkeerd om te noemen is Ayothaya Riverside House, het guesthouse waar wij verbleven. Dit is by far het beste guesthouse waar wij in Thailand hebben overnacht, misschien wel het leukste guesthouse in heel Azie.

  • sammy tempels op 10-11-2017

    “vervlogen glorie ”

    Ayutthaya is de vroegere hoofdstd van Thailand en staat vol tempels, Boedha beelden en vooral ruines. Duidelijke tekenen van een rijk verleden en vergane glorie. Meer dan 400 jaar was Ayutthaya een machtig en rijk koninkrijk en het letterlijke middelpunt van het oude Thailand. In 1767 kwam daar een einde aan, doordat de Birmezen het land binnenvielen en de hoofdstad plunderden en vernielden. Heel veel restanten van de tempels kan je nog steeds bezoeken en voor cultuurliefhebbers is deze stad een droom. Reken er wel op dat de verschillende tempels op redelijke afstand van elkaar liggen dus eigen vervoer is handig mee genomen. Ik weet zeker dat sommige mensen dit een fantastische stad zullen vinden maar ik persoonlijk liep er niet hoog mee op.

  • op 06-11-2017

    “Met de fiets door Ayutthaya ”

    Indrukwekkende plaats om met de fiets door heen te fietsen. We hebben vanuit Chiang Mai de nachttrein gepakt en zijn een dagje in Ayutthaya geweest en vele tempels en ruïnes bezocht. Vooral de liggende boeddha met het oranje kleed erover heen en de boom met het boeddha hoofd zijn zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen.

Thailand reis boeken – onze tips!

Top-5 Thailand reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Ayutthaya reiservaring en tips!

Ben jij in Ayutthaya geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief