• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Ayutthaya ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

39 Ayutthaya reiservaringen en tips

Geweldig

28%

Tof

54%

Wel oké

18%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Manon
    Manon op 05-11-2017
    43 landen bezocht • 39 reviews • 18 waarderingen
    5

    “Fietsen door Ayutthaya”

    Op een mooie zonnige dag in februari ben ik op de fiets door Ayutthaya gefietst. Wat een mooie dag was dat! Veel mooie tempels en een fijne sfeer. Je kunt alles op de fiets bekijken en de route geeft duidelijk aan hoe je het beste kunt fietsen. Het is vanaf Bangkok goed en spotgoedkoop met de trein te bereizen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Heikki
    Heikki op 02-11-2017
    11 landen bezocht • 26 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Ayutthaya”

    Deze stad heb ik een dag aangedaan. Vanuit het Kao Yai national park ging ik naar Chaing mai met de nachtrein en heb ik Ayuthaya als tussenstop genomen. Met een tuktuk heb ik mij laten rondrijden en de tempels en beelden die je tegenkomt zitten vol historie. Je kunt je bagage achterlaten bij een bewaakte plek op het station, hier is ook een kaartje van de stad te krijgen. Fietsen door de stad is niet aan te raden, het is veel te heet en de afstanden zijn best wel groot.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Denise van der Oord
    Denise van der Oord op 02-11-2017
    30 landen bezocht • 45 reviews • 58 waarderingen
    5

    “Eeuwenoude ruïnes ”

    Tijdens onze rondreis door Thailand bezochten we Ayutthaya en het werd direct een hoogtepunt, wat een geweldige plek, een plek vol oude ruïnes van vervlogen tijden...

    Veel mensen reizen via Ayutthaya met de trein naar het noorden maar sla deze stad niet over, neem minstens een dag de tijd om rond te kijken.

    Het is slim en leuk om een tuktuk met chauffeur te regelen die je in een dag langs de verschillende complexen brengt. Ayutthaya was de voormalige hoofdstad van Thailand en je vind er vele ruïnes bezoek ze allemaal! Allemaal divers en prachtig. Veel mensen bezoeken er 1 of de 2, 4 belangrijkste, maar je chauffeur kan je ook naar de wat meer afgelegen rijden en wij waren vaak helemaal alleen!

    Stap 's avonds op een kleine boot die je om Ayutthaya heen vaart en geniet van de mensen die naar je zwaaien vanaf de kant, die hun was doen in de rivier of luieren in hun hamgmat

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Michel Bosch
    Michel Bosch op 29-10-2017
    42 landen bezocht • 26 reviews • 11 waarderingen
    4

    “Op de fiets door Ayutthaya”

    Heel gemakkelijk kan je met een minibus vanuit Bangkok een dagje naar Ayutthaya. Ter plekke huur je het best een fiets zodat je je gemakkelijk kunt verplaatsen tussen de verschillende tempels. In eerste instantie vielen de tempel ons hier tegen, maar dat kwam omdat we net uit Myanmar kwamen waar je natuurlijk de meest fantastische tempels kunt vinden. Maar eigenlijk mag je Ayutthaya ook niet vergelijken met buurland Myanmar. De tempels in Ayutthaya zijn talrijk, en ze zijn ook erg mooi. In de tempels vind je prachtige buddha beelden. Als je wil kan je ook een (zeer toeristisch) tochtje op de olifant maken, voor de liefhebber. Wij fietsen liever. Al met al is een bezoek aan deze voormalige hoofdstad een aanrader! Eigenlijk is er meer te zien dan alleen voor 1 dag, maar als je goede keuzes maakt kom je een heel eind.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bob van den Broek
    Bob van den Broek op 29-10-2017
    33 landen bezocht • 52 reviews • 15 waarderingen
    5

    “Tempels, tempels en nog eens tempels”

    Na een leuk bezoek aan Bangkok en Kanchanaburi, was het nu tijd voor Ayutthaya. Vanuit Ayutthaya kun je namelijk ook erg makkelijk de nachttrein naar Noord- Thailand pakken. Simpelweg bestaat Ayutthaya voor 90 procent uit oude, hele oude tempels. Ik vond het persoonlijk erg mooi om dit te zien. Zo hebben we besloten om 2 dagen een fiets te huren. Hierdoor kun je zelf beslissen hoe lang je bij een tempel blijft en naar welke tempel je gaat. Zo zijn we ook naar de overkant van de rivier geweest, waar een stuk minder toeristen waren. In 2 dagen hebben we ongeveer elk straat wel gehad. Als afsluiter, net voor de nachttrein, hebben we nog een boottocht gedaan, waarbij we bij een van de tempels een prachtige zonsondergang hadden. Als ik ooit terugga naar Thailand, dan ga ik zeker terug naar Ayutthaya!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sarah Maes
    Sarah Maes op 28-10-2017
    14 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Prachtig en groot”

    Zorg dat je er bent om 8 uur aan de ingang van één van de sites en je zal waarschijnlijk één van de enige toeristen zijn, waardoor je op je gemak kan genieten en de perfecte foto's kunt nemen. Mijn vriendin en ik hebben de volgende sites gedaan: Wat Chai Watthanaram, Wat Yai Chai Mongkhon, Wat Mahathat, Wat Phra Si Sanphet. Om overal gemakkelijk te geraken gingen wij met een tuktuk.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Chris
    Chris op 28-10-2017
    16 landen bezocht • 6 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Rustig stadje met een rijke geschiedenis ”

    De oorspronkelijke hoofdstad van Thailand (of toen der tijd Siam) is een leuke tussenstop op de route naar Chang Mai. Ayutthaya ligt een paar uur buiten Bangkok en voor 0,50 cent ben je er met de trein. Het is heerlijk om in dit rustige stadje te komen na een aantal dagen in de hectiek en drukte van Bangkok gezeten te hebben. Ayutthaya staat bekend om zijn oude tempels en deze zijn zeker de moeite waard om te bekijken. Om de stad en de daar omliggende tempels te zien raad ik aan een brommer of een fiets te huren, dit kost hier niets en zo kan je de stad makkelijk verkennen. Verder is er in de avond een nachtmarkt waar je heerlijk kan eten, vraag het aan de mensen op straat en ze wijzen je vriendelijk de weg.

    Heb je tijd en houd je van geschiedenis ga dan zeker even kijken in Ayutthaya.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Arlisia van Loenen
    Arlisia van Loenen op 27-10-2017
    10 landen bezocht • 13 reviews • 0 waarderingen
    4

    “fiets huren!”

    Vanaf Bangkok met de trein naar de oude hoofdstad Ayutthaya. Ik heb er een volle dag besteed maar ik kan me voorstellen als iemand langer zou blijven. Fiets langs de prachtige tempels en snuif de cultuur op! Ook leuk zijn de marktjes om lekker overheen te slenteren.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Julia van Haaster
    Julia van Haaster op 25-10-2017
    18 landen bezocht • 14 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Ayutthaya: oude tijden herleven”

    Tijdens een reis naar Thailand mag een bezoek aan de oude hoofdstad Ayutthaya niet ontbreken. Bereid je voor op cultuur, want letterlijk iedere cm van deze stad bevat tempels, ruïnes en andere prachtige cultuur. Wij reisden per tuktuk de stad door, uiteraard vooraf besproken wat de totaalprijs werd. Als je dit niet doet, heb je kans op opgelicht te worden. Vergeet vooral niet te struinen over de marktjes overal door de stad heen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kim
    Kim op 18-10-2017
    32 landen bezocht • 29 reviews • 5 waarderingen
    3

    “Mooi maar snel gezien”

    De tempels die het verst van het centrum lagen vonden wij het mooist. Is leuk op de fiets te verkennen. In een halve dag hadden we het wel gezien. Verder is er weinig te doen. Leuke avondmarkt met lekker eten. Makkelijk vanuit Bangkok met de trein aan te reizen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Thailand reis boeken – onze tips!

Top-5 Thailand reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Ayutthaya reiservaring en tips!

Ben jij in Ayutthaya geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief