Ayutthaya ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

39 Ayutthaya reiservaringen en tips

Geweldig

28%

Tof

54%

Wel oké

18%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Mark Kremers
    Mark Kremers op 11-05-2019
    23 landen bezocht • 40 reviews • 23 waarderingen
    4

    “Oud, warm, maar erg mooi!”

    Als je in Thailand komt is Ayutthaya absoluut een aanraden. Voor slechts 50 cent reis je er met de trein van Bangkok heen. Heel gezellig tussen de lokale bevolking die je vaak ook nog eens vriendelijk de hemd van het lijf vraagt.
    Eenmaal aangekomen is de beste tip om een fiets te huren. Voor een paar euro heb je een hele dag een fiets. Oke, de kwaliteit van de fiets kan soms te wensen over laten, maar lopen met dik 30 graden is al helemaal niet vol te houden. Per fiets kun je in iets meer dan een halve dag veel van de mooie oude ruïnes en tempels zien en ook nog een lekkere lunch scoren!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Teun
    Teun op 10-05-2019
    19 landen bezocht • 26 reviews • 11 waarderingen
    4

    “Oude tempels van Ayutthaya”

    Ayutthaya heeft mooie oude tempels en is een mooie tussenstop voor een reis door Thailand heen. Hoewel je in Thailand heel veel tempels tegen komt, zijn deze tempels wel heel anders dan de meesten. Ayutthaya ligt niet al te ver van Bangkok vandaan. Dit is ook een bestemming waar de nachttrein vertrekt naar Ching Mai in het Noorden van Thailand.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Irene
    Irene op 26-04-2019
    42 landen bezocht • 13 reviews • 1 waardering
    5

    “Tempels, tempels en Buddha's ”

    Een stop in de oude koningsstad is een aanrader. Vanuit Bangkok is het maar een paar uurtjes met de trein. In de zon en op de fiets tussen de tempels door is prachtig. Sla het hoofd van Buddha tussen de boomwortels zeker niet over!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kelly van Kollenburg
    Kelly van Kollenburg op 24-04-2019
    20 landen bezocht • 28 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Mooie stad!”

    Een oude stad niet ver van Bangkok waar de goude eeuw van Thailand te bewonderen is. Veel ruines van oude tempels zien hier te vinden. Ook is er een museum. Prachtige tempels en goed te doen voor een dagtrip vanuit Bangkok.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel mariska
    mariska op 22-04-2019
    22 landen bezocht • 27 reviews • 23 waarderingen
    5

    “Prachtige bouwwerken waar je fietsent doorheen kunt”

    Dit is de warmste stad van Thailand, dus wees daar op voorbereid, maar dat is het zeker waard! Hier kun je heerlijk rond fietsen en prachtige bouwwerken bewonderen. Van een gigantische liggende buddah tot oude tempels en ruïnes. Elke ruïne heeft zijn eigen verhaal en charme. We zijn in één geweest waar ze een schat hebben gevonden, daar moest je een trap naar beneden en kon je hele oude tekeningen bekijken. In dit soort gebouwen leven natuurlijk dieren, waaronder heel veel vleermuizen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sanne
    Sanne op 17-04-2019
    23 landen bezocht • 27 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Niet overslaan!”

    Chiang Mai is een fijne en rustige plek in Noord Thailand, een gemoedelijke stad om te bezoeken. Chiang Mai heeft veel te bieden, het heeft talloze leuke markten waar ze o.a. schilderijen verkopen, goede restaurants, mooie natuur, tempels en leuke dagtochten. Vanuit hier kun je bijvoorbeeld een dagtocht doen naar een olifanten park. Pas hier wel mee op dat je bijvoorbeeld niet een dagtocht kiest waar je op de olifanten kan rijden, dit is slecht voor de olifanten en hiermee draag je dus niet bij aan het welzijn van de dieren. Je kunt dan beter voor een sanctuary kiezen waar je ze bijvoorbeeld mag voeren of iets dergelijks, deze tours zijn vaak wat duurder maar wel beter voor de dieren. Waar Chiang Mai zich ook goed voor leent zijn jungletreks door de jungle van Chiang Mai, ik heb er zelf een gedaan met overnachting en dat is wel echt aan te raden. Snachts is er in de jungle geen licht van omringende steden waardoor je (bij goed zicht) de gehele melkweg kan zien samen met 100e vuurvliegjes, en super bijzonder moment om mee te maken :)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Thom
    Thom op 15-04-2019
    57 landen bezocht • 27 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Maak geen olifantenrit!!”

    Vanuit Bangkok namen we de trein naar Ayutthaya. Daar kun je heerlijk een dag rondfietsen langs alle tempels.

    Er liepen daar helaas ook olifanten rond met toeristen op hun rug. Mocht je dit nog op je bucketlist hebben staan, google of YouTube even wat er met de olifanten gebeurd voordat ze met mensen op hun rug kunnen rondlopen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel marjolein
    marjolein op 12-04-2019
    30 landen bezocht • 28 reviews • 6 waarderingen
    5

    “prachtige oudheid per tuktuk”

    Per Tuktuk een tempeltocht door deze mooie oude stad gemaakt. In de avond voor nog geen €2 p.p. gegeten op de lokale markt waar alle het eten heerlijk vers bereid werd. Genoten van deze plek en lieve mensen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Judith Van Der Linden
    Judith Van Der Linden op 10-04-2019
    35 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Tempelhoppen in Ayutthaya”

    Ik was maar een dag in Ayutthaya maar dat hadden er best meer mogen zijn. Ik kwam laat in de ochtend aan met een minibus vanuit Kanchanaburi. Mijn rugzak kon ik voor een paar Baht stallen bij Tony's Place in de hoofdstraat. Voor een paar Baht meer kun je er ook douchen en gebruik maken van het zwembad. Hier regelde ik een tuk tuk die mij in vier uurtjes langs de belangrijkste/mooiste tempels van Ayutthaya reed. 's Avonds ben ik hier op de nachttrein gestapt naar Chiang Mai.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Chantal van Beek
    Chantal van Beek op 27-11-2017
    15 landen bezocht • 13 reviews • 8 waarderingen
    3

    “Mooi om te bezoeken”

    Het is mooi om hier langs te gaan als je in de beurt bent. Vooral de boeddha in de boom was erg mooi om te zien. Toch moet ik zeggen dat ik mooiere ruïnes heb gezien tijdens mijn reis door Thailand. Het was minder imposant als ons van tevoren verteld werd!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Thailand reis boeken – onze tips!

Top-5 Thailand reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Ayutthaya reiservaring en tips!

Ben jij in Ayutthaya geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief