• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Ayutthaya ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

39 Ayutthaya reiservaringen en tips

Geweldig

28%

Tof

54%

Wel oké

18%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Marina
    Marina op 13-03-2016
    4 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Ayutthaya te fiets”

    Ayutthaya te fiets is een van de gekste dingen die ik ooit heb gedaan. Ik huur altijd een scooter, maar we waren met zn drieën en wilden zelf kunnen bepalen waar we heen gaan, dus dan maar fiets. Veel tempels liggen toch wel een stuk uit elkaar dus ik heb behoorlijk wat in de thaise hitte gefietst. Eenmaal bij de locatie is het allemaal iedere zweetdruppeltje waard, maar mijn advies is een scootertje huren in plaats van fiets. Vooral uit veiligheid, want we moesten met fiets over de snelweg heen. Het blijft een avontour :)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Suzanne
    Suzanne op 06-03-2016
    33 landen bezocht • 4 reviews • 1 waardering
    4

    “Mooie tempels en prettige sfeer in Ayutthaya”

    Eén dag en nacht in Ayutthaya verbleven. Dit was een prettig rustpunt tijdens onze reis. Na drie dagen in het drukke Bangkok, zijn we naar Ayutthaya gereisd. Met de trein kun je voor ongeveer 0,40 cent naar Ayutthaya vanuit Bangkok. In het stadje zijn veel leuke guesthouses. Je kunt overal voor een klein bedrag een fiets huren en het stadje per fiets verkennen. Ondanks de hitte is dit zeker een aanrader! De afstanden zijn niet heel groot en het verkeer is rustig. Je kunt dus heel goed en veilig fietsen daar. Door de hele stad vind je de prachtige tempels van de vroegere hoofdstad van Siam.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marjolein Odekerken
    Marjolein Odekerken op 29-02-2016
    8 reviews • 1 waardering
    4

    “Het schattigste stadje van Thailand”

    Ayutthaya heeft nog niet echt de smaak van het toerisme te pakken gekregen, en maar goed ook want in vergelijking met de rest van Thailand was dit precies hoe ik het me had voorgesteld: vriendelijke mensen, authentieke elementen, veel tempels en boeddha's en vooral niet te veel gedonder. We hebben fietsen gehuurd en daarmee de hele dag rustig rondgepeddeld en genoten van het uitzicht en de bouwwerken. Vooral de boedda in de boom en de reclining boeddha waren erg de moeite waard. Tip: ga eerst naar Thailand en daarna pas naar Cambodja, anders is er een kans dat het toch een tikje tegenvalt maar dat is een luxeprobleem ;)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Paula Van Der Post
    Paula Van Der Post op 17-01-2016
    5 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Wat, wat en nog eens wat!”

    Wij zijn met de trein vanuit Bangkok naar Ayuthaya gegaan, niet moeilijk, gewoon een kaartje gekocht op het station en ingestapt. De treinreis duurt ongeveer 1,5 uur. Het treinstation van Ayutthaya ligt ten oosten van de stad dat op een eiland ligt. Een pondje brengt je tegen betaling naar de overkant. Huur een fiets in de stad , het is allemaal prima te bezoeken op een fiets, zelfs met ongetrainde billen als die van mij.
    mooie oude tempelcomplexen oftewel Wat, lekker eten op de marktjes. Twee dagen moet je wel genoeg aan hebben om alles te bekijken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Herma Luiten
    Herma Luiten op 03-01-2016
    27 landen bezocht • 23 reviews • 9 waarderingen
    3

    “Veel mooie ruïnes, prima voor een dagje.”

    Op onze rondreis door Thailand bezochten we Ayutthaya in één dag. We kwamen 's avonds aan en sliepen daar in een klein maar fijn guesthouse (Moradok Thai guesthouse). De volgende dag gingen we 's avonds met de nachttrein naar Chiang Mai. Naar mijn mening is één dag ook genoeg voor deze plaats. Een aanrader is om de stad op de fiets te verkennen! Wij konden bij ons guesthouse fietsen huren.

    We vonden het leuk om lekker rond te fietsen en de stad op eigen houtje te verkennen. Echter, als je een paar ruïnes hebt gezien, heb je ze allemaal wel gezien. Tenminste, wij werden het na een tijdje wel zat. Wel bijzonder is het boeddhahoofd in de boomwortels en ook de tempel aan de andere kant van de rivier is indrukwekkend. Sommige zijn ook erg bizar, zo kwamen we er eentje tegen met allemaal beelden van hanen. Al met al is Ayuttaya een leuke stop om te maken, maar het was voor ons geen hoogtepunt. Je kunt er trouwens ook ritjes op een olifant maken, maar doe dat niet! Ze worden niet goed behandeld, ga liever naar een elephant rescue park, waar ze goed behandeld worden.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marjolein de Goede
    Marjolein de Goede op 27-12-2015
    23 landen bezocht • 5 reviews • 0 waarderingen
    3

    “Mooi maar niet super bijzonder”

    Wij hebben tijdens onze rondreis Thailand een dagtrip naar Ayutthaya gedaan. We vonden het niet echt bijzonder, een beetje saai zelfs. Het bekendste plekje is de boom met het gezicht erin, ontzettend toeristisch. Veel ruïnes te bezoeken maar niet echt de moeite waard. Als je niet voldoende tijd heb tijdens je rondreis kan je deze plaats schrappen. De treinreis was overigens wel bijzonder, vooral het einde richting Bangkok. Kleine kinderen die spelen aan het spoor..

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Alfons Taekema
    Alfons Taekema op 17-09-2015
    33 landen bezocht • 9 reviews • 11 waarderingen
    5

    “Prachtige tempels en ruïnes”

    Ga je vanaf Bangkok richting Chiang Mai in het noorden, dan zou ik hier zeker een tussenstop maken. Je vindt hier vele unieke en bijzondere tempels verspreid over de stad, die je makkelijk met een huurauto of chauffeur kunt bezoeken. Maak hier in ieder geval geen rit op een olifant.

    Ik zou het wel bij een stuk of drie tempels op een dag houden, anders wordt het een beetje een overkill. Ik ben nu drie keer in Ayutthaya geweest en telkens heb ik weer nieuwe tempels bezocht. Enkele favorieten zijn Wat Phra Mahathat (met het boedhahoofd in de boom ), Wat Phra Si Sanphet (de drie grote chedi’s), Wat Yai Chai Mongkhon (prachtige rijen van boedhabeelden) en Wat Phanan Choeng (gigantisch boedhabeeld).

    Ook leuk is het maken van een boottocht rondom Ayutthaya en het bezoeken van de Ayutthaya Klong Sa Bua Floating Market, waar je tijdens het eten van je lunch kunt kijken naar traditionele dansen.

    Verder heb je bij Ayutthaya nog het Bang Pa-in paleis, maar deze zou je wat mij betreft over kunnen slaan, omdat het niet zo authentiek overkomt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sander Hillegers
    Sander Hillegers op 12-09-2015
    24 landen bezocht • 17 reviews • 16 waarderingen
    4

    “Authentieke prachttempels vlakbij Bangkok”

    Ayutthaya is een prachtige plek met unieke tempels op slechts twee uurtjes ten noorden van Bangkok. Pak de lokale trein voor nog geen euro die je er binnen twee uurtjes naartoe brengt.

    De tempels liggen verspreid over de stad. Huur een fiets, tuktuk of taxi die je langs de hoogtepunten brengt. De Wat Pra Mahathat is de bekendste tempel van Ayutthaya en één van de meest gefotografeerde Boeddhabeelden van heel Thailand (zie foto's hieronder). Een absolute must-see!

    Daarnaast raad ik je de volgende tempels die je allemaal in één dag kunt bezoeken want ze allemaal bezoeken is too much:

    - Wat Chai Watthanaram: de best bewaarde tempel van Ayutthaya
    - Wat Yai Chai Mongkhon: levendig met Boeddhabeelden en locals die bidden
    - Wat Phra Si Sanphet: prachtige ruïnes en chedi's

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Peter Verburg
    Peter Verburg op 01-09-2015
    17 landen bezocht • 48 reviews • 44 waarderingen
    3

    “Mooi, maar geen Angkor Wat”

    Als je een zuidoost-Azië reis maakt en je gaat ook naar Angkor Wat in Cambodja, of je bent hier al geweest, dat kun je op zich Ayutthaya wel overslaan, is mijn mening althans... Maar op zichzelf wel een bezoek waar, al ging het mij vrij snel vervelen (alles lijkt op een gegeven moment op elkaar)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Thailand reis boeken – onze tips!

Top-5 Thailand reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Ayutthaya reiservaring en tips!

Ben jij in Ayutthaya geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief