Reiservaringen Verenigde Arabische Emiraten, reisverhalen & tips

Verenigde Arabische Emiraten essentials

Beste reistijd: November t/m april
Visum nodig? Ja, on arrival
Minimum vliegduur: 6 uur
Richtprijs retourticket: €350
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. BMR, buiktyfus, hepatitis B, rabiës. Meer info of een afspraak maken kan hier.


Deel jouw reiservaring!

Vakantie Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten behoren tot de veiligste landen van het Midden-Oosten. Het ‘land’ bestaat uit zeven emiraten: Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Abu Dhabi, Fujairah, Ras al-Khaimah en natuurlijk Dubai, welke veruit het populairst is onder reizigers. Waar nu ’s werelds grootste wolkenkrabbers en de meest luxe winkelcentra elkaar afwisselen, stond zo’n 25 jaar geleden nog bijna niéts. Een boel zand was er, totdat de olierijkdommen ontdekt en ingezet werden om van Dubai een moderne wereldstad te maken. Het welvarende en nog altijd groeiende Dubai vormt een bijzondere samensmelting van de Arabische, moderne en westerse cultuur. Geliefd onder shopliefhebbers, maar ook steeds populairder als winterzonbestemming. Het klimaat in Dubai is ideaal tijdens onze winter.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Verenigde Arabische Emiraten

Shop till you drop

Dubai heeft twee immens grote, moderne winkelcentra; de Dubai Mall en de verderop gelegen Mall of the Emirates. De Dubai Mall is het grootste overdekte winkelcentrum ter wereld met een indoor schaatsbaan, een waterval, een bioscoopcomplex met 22 zalen en een indoor aquarium. De Mall of the Emirates is het op één na grootste van het Midden-Oosten, met een indoor skibaan: Ski Dubai. Heel anders is het op de traditionele soeks, de Arabische markten. Bezoek de goudmarkt in de wijk Deira, of de Spice Souk, waar de geur van oriëntaalse specerijen je tegemoet komt.

Bijzondere architectuur: Burj Khalifa & Burj al Arab

Met een goed gevulde portemonnee kun je lunchen in het enige 7-sterren hotel ter wereld, de Burj al Arab. Je kunt ook een duik nemen bij het publieke strand met uitzicht op dit unieke hotel, dat gebouwd is in de vorm van een traditioneel zeilschip. In Dubai vind je ook het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa. Deze protserige wolkenkrabber is maar liefst 828 meter hoog. Met de snelste passagierslift van de wereld kun je naar het uitzichtplatform ‘At the Top’, op de 124e verdieping. Vooraf reserveren via internet is aan te raden, zeker als je de zonsondergang wilt zien. Onderaan de toren staat de fraaie Dubai Fountain.

Desert safari

Tijdens een jeepsafari naar de woestijn, een van de must-do’s in Dubai, krijg je een ware adrenaline-kick als de jeeps over de randen van de ongerepte zandduinen scheuren, wat dune bashing wordt genoemd. Je kunt hier ook sandboarden, een ritje op een kameel maken, een spectaculaire valkeniersshow bekijken en slapen onder de heldere sterrenhemel.

< Lees minder

29 Verenigde Arabische Emiraten reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

7,5

Op basis van 29 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,4

  • Gastvrijheid: 7,8

  • Natuur: 5,6

  • Stranden: 7,7

  • Eten: 7,9

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Verenigde Arabische Emiraten.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,0

    27 reviews
    12 waarderingen

    “Anders als verwacht”

    Geplaatst 14-12-2017 • gereisd december 2014 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Met de kerst in abu dhabi, een aparte belevenis. Grote shopping malls met indoor skibaan. En buiten een aangename temperatuur voor een t-shirt.
    Veel gereisd met de skytrain, makkelijk maar vaak erg druk. Er zijn speciale wagons voor vrouwen en deze raad ik zeker aan te nemen. Ook als je met vriend samen reist, je ziet hem bij de stop wel weer ;) Dit is de drukste skytrain ooit meegemaakt, mensen werden er echt ingepropt. Het is dat de deuren dicht gaan anders zouden ze eruit vallen. Leuk om te zien maar niet om tussen te staan. De vrouwen zijn wat minder ruw... Vergeet niet de hoogste toren met waterlicht spel te zien.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Verenigde Arabische Emiraten:

    Burj Khalifa • Fontein bij Burj Khalifa • Skytrain

    Mijn Verenigde Arabische Emiraten beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 6
    • Eten: 6
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,8

    29 landen bezocht
    26 reviews
    34 waarderingen

    “Dubai!”

    Geplaatst 29-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in september 2010 • alleen • zelfstandig

    Het is een beetje zoals Amerika, you love it or you hate it... I love it!
    Ik ben er over een periode van 10jaar veel geweest. Elke keer dat ik er kwam was er weer iets veranderd. Natuurlijk is alles over de top, maar dat maakt het ook zo leuk. Alle hotels zijn mooi en luxe, het eten is overal goed en heel gevarieerd. Uitgaan is super, waar je ook van houd het is er, concerten, festivals, live music, clubs you name it they have it. Boek vooral ook een ‘Sunday brunch’ maar dan op vrijdag, ook weer een ervaring rijker J. Check Time Out Magazine, voor wat er die week weer te doen is. Aan shopping malls ook geen gebrek met toch mijn persoonlijke favoriet Mall of the Emirates (de indoor skibaan is elke keer weer indrukwekkend).
    Persoonlijk zou ik het alleen hoogzomer vermijden, het is vast goedkoper maar dan is het echt bloedheet en kun je dus ook niet van het buitenleven genieten. Persoonlijke aanrader, High Tea at Burj Al Arab, ronddwalen in the Madinat, Buddha Bar in Grosvenor House, en ‘savond de fonteinen bekijken terwijl ze Burj Khalifa oplichten, heel mooi.

    Mijn Verenigde Arabische Emiraten beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 5
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 5
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    24 landen bezocht
    26 reviews
    14 waarderingen

    “Dubai, ontzettend heet!”

    Geplaatst 26-11-2017 • gereisd juli 2017 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Wij waren in juli in Dubai, we hebben erg genoten van de stad en de gastvriendelijke inwoners. De stad is makkelijk te bereizen maar echt naar buiten gaan moet je niet in de zomer doen. Veel langer dan een half uur buiten lopen met 40 graden, raad ik niet aan. Als de zon eenmaal onder gaat, is het prima te doen!

    Vanuit Dubai ben je binnen een uur in Abu Dhabi met de bus en is een leuk dagje uit. In Dubai wordt je niet meer vreemd aangekeken als je een korte broek aan trekt, maar je kan wel geweigerd worden bij de wat luxere restaurants. Als je niet van plan bent om buiten rond te lopen, kan je prima een lange broek aan doen. Alles wat overdekt is, beschikt namelijk over airco.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Verenigde Arabische Emiraten:

    Burj Khalifa • Dubai Marina  • Dubai Mall

    Mijn Verenigde Arabische Emiraten beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 6
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    36 landen bezocht
    35 reviews
    53 waarderingen

    “Verrassend veelzijdig en heerlijk multi-cultureel”

    Geplaatst 26-11-2017 • gereisd oktober 2016 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    De Verenigde Arabische Emiraten zijn ooit op onze bucket-list beland, maar doordat andere bestemmingen hoger scoorden, was het winnen van Emirates vliegtickets uiteindelijk de reden dat wij naar Dubai vlogen voor een verblijf van bijna twee weken in een hotel met zwembad als uitvalsbasis om alle high-lights van het emiraat af te vinken.

    Het meest verrassende van Dubai was voor ons de multi-culturele sfeer die er heerst. Zoveel nationaliteiten (van Arabieren tot Westerse zakenlieden en Aziatische gastarbeiders) die in goede harmonie met elkaar samenleven. Daarbij is men er heel gastvrij, behulpzaam en attent. Ze staan voor je op in de metro en laten je must sees zien zonder dat je daar om vraagt.

    Het vooroordeel dat alles bling-bling, kunstmatig en over the top is, is onterecht. Dat de emiraten verder alleen uit woestijn bestaat is ook helemaal niet waar. Deze kenmerken heeft Dubai bijvoorbeeld wel, maar daarnaast kom je er op bepaalde plekken ook echt wel in aanraking met ambachtslieden, (haven)arbeiders en minder luxe aspecten van het leven in de Verenigde Arabische Emiraten.

    Dubai is een veilige bestemming om rond te reizen. Het openbaar vervoer bestaat uit een groot en efficiënt metronet, trams, lijn- en stadsbussen. Die heb je ook wel nodig als je veel van Dubai en / of de andere emiraten wilt zien, want de meeste bezienswaardigheden liggen ver uit elkaar. In Dubai kun je voor het afvinken van de high-lights ook gebruik maken van de hop on – hop off bus. Wil je meerdere emiraten bezoeken, dan kan het huren van een auto ook erg handig zijn. Dit is absoluut veilig en de wegen zijn goed. Wie toch liever niet zelf rijdt, kan het beste gebruik maken van de lijnbussen.

    Een vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten hoeft niet per se heel erg duur te zijn. Uiteraard zijn de entreeprijzen voor attracties (denk aan de Burj Khalifa) en excursies behoorlijk hoog en betaal je in de restaurants op de meest toeristische locaties de hoofdprijs, maar je kunt ook beslist goedkope(re) supermarkten, food courts en musea vinden. Naast dure betaalde en semi-openbare stranden zijn er ook publieke stranden waar je gratis met je eigen handdoekje terecht kunt. Een voorbeeld van openbaar vervoer dat amper iets kost zijn de abra’s die je in Dubai van de ene naar de andere kant van de Creek brengen.

    Het enige waar je in de emiraten op moet letten, is dat je gepast gekleed gaat. Dit betekent dat je minimaal je knieën en schouders bedekt hebt. Op de stranden en aan de zwembaden is het dragen van strand- en badkleding en dergelijke geen probleem. Verder is men in de Verenigde Arabische Emiraten niet erg tolerant ten opzichte van alcohol. In het ene emiraat is het verboden, in het andere gelden er slechts strenge regels. Feit is elk geval wel dat de prijzen voor alcoholische dranken erg hoog liggen.

    Naast een volledige vakantie zijn de Verenigde Arabische Emiraten ook geschikt als een stop-over tijdens een reis naar een eindbestemming in Azië, Afrika of Oceanië.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Verenigde Arabische Emiraten:

    Dubai Marina  • Burj Khalifa • The Creek / Heritage Village

    Mijn Verenigde Arabische Emiraten beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    35 landen bezocht
    26 reviews
    18 waarderingen

    “Indrukwekkende wereldstad”

    Geplaatst 19-11-2017 • gereisd januari 2017 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    In januari 2017 zijn wij in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) geweest. De meningen over Dubai zijn verdeeld, sommige vinden het nep en decadent, anderen vinden het qua architectuur ongelofelijk mooi. Wij vonden Dubai erg gaaf. Het is echt een wereldstad die je ooit moet hebben gezien. Ideaal voor een tussenstop van een paar dagen!

    Prijsniveau
    Dubai is niet goedkoop. De hotels in het nieuwe centrum zijn prijzig en voor een nacht betaal je in de goedkopere hotels al snel 100 euro per persoon. Je kunt het beste in het oude centrum, bijvoorbeeld in de wijk Deira, verblijven. Hier betaalden wij ongeveer 35/40 euro per persoon per nacht. Je kunt voor 8 a 9 euro bij een goedkoper restaurantje prima eten. Maar eet je bijvoorbeeld bij de Marina haven dan ben je al snel 15 a 20 euro voor een hoofdgerecht kwijt.

    Bereisbaarheid
    Dubai is redelijk uitgestrekt en je hebt dus zeker meerdere dagen nodig om de verschillende centrums (zakencentrum, marina haven en oud Dubai) te zien. Het metronetwerk is goed, netjes en makkelijk. Daarnaast kun je ook makkelijk een Uber of een taxi pakken.

    Cultuur
    Sommige zeggen dat Dubai geen cultuur biedt. Maar Dubai is een cultuur op zich, het decadente, het grootste willen zijn in alles, het eten, de kleding en de sjeiks. Wat ons betreft heeft Dubai zeker wel cultuur!

    De gebouwen zijn immens, als je bij de Burj Khalifa staat is het echt bijna onwerkelijk hoe groot dit gebouw is en dat mensen dit hebben gemaakt. Dubai is een heerlijke bestemming voor in de winter, dan is het zo'n graad of 26/28. Naast winkelen, skiën, jeepsafari, markten bezoeken kun je ook relaxen op het strand. Indrukwekkende stad!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Verenigde Arabische Emiraten:

    Burj Khalifa • Marina haven • Burj Al Arab

    Mijn Verenigde Arabische Emiraten beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,4

    26 landen bezocht
    26 reviews
    14 waarderingen

    “1001 en 1 nachten over de top”

    Geplaatst 16-11-2017 • gereisd februari 2017 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Dubai stond al jaren op ons lijstje. Over vijf jaar kunnen wij er zeker weer naar toe, omdat het er dan hoogst waarschijnlijk weer totaal anders uit ziet. Dubai staat namelijk volledig in de steigers. Dit zorgt ervoor dat je je ogen uit kijkt op het gebied van architectuur. Wat ik zelf erg leuk vond om te zien is dat er aan de moderne gebouwen een Arabisch tintje wordt toegevoegd, waardoor het goed past in de omgeving (zoals bijvoorbeeld de Burj Al Arab). Verder vonden wij het nieuwe gedeelte fijner om te verblijven dan het oude gedeelte. Vanuit ons is de aanrader dan ook om in de buurt van Dubai Mall te verblijven. Dit is een centrale en leuke plek om te verblijven, deze 'wijk' geeft het idee dat je in het echte Dubai bent.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Verenigde Arabische Emiraten:

    Burj Khalifa • Burj Al Arab • Atlantis the Palm

    Mijn Verenigde Arabische Emiraten beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 2
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,4

    33 landen bezocht
    6 reviews
    2 waarderingen

    “Dubai: nieuwe wereldstad om eens gezien te hebben”

    Geplaatst 10-11-2017 • gereisd maart 2016 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Ik heb dubai bezocht met een vriendin. Hoogtepunten van onze reis waren de burj khalifa en een bezoek aan de woestijn. Het is een hele belevenis en weer eens iets anders dan de meeste wereldsteden. Sjeiks lopen rond in de shopping malls met traditionele kledij en in de shopping malls is niets te gek (aquarium, sneeuwhal enz). Rondom het plein van de burj khalifa kun je in de avond leuk eten en een paar keer per uur is er een lichtshow bij de fontein.

    Als je nog nooit in de woestijn bent geweest is het ook zeker aan te raden om hier een bezoekje aan te brengen.

    Leuk om eens geweest te zijn, maar weinig cultuur en natuur.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Verenigde Arabische Emiraten:

    Burj Khalifa • Fontein bij Burj Khalifa • Woestijn vlakbij Dubai

    Mijn Verenigde Arabische Emiraten beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 4
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    26 landen bezocht
    32 reviews
    25 waarderingen

    “Woestijn en wolkenkrabbers ”

    Geplaatst 03-11-2017 • gereisd januari 2013 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Een citytrip of een weekje weg, niet al te ver reizen maar toch een compleet andere wereld ervaren?

    De Arabische Emiraten!
    Maar... ga dan wel in de winter! 'S zomers wordt het er echt bloed heet en zijn zelfs veel dingen dicht, en rijden er minder taxi's enzo overdag.

    Dubai en abu Dhabi zijn veruit het populairst en ook goed met elkaar te combineren.
    In Dubai waan je je in een gekke wereld, wil je het hoogste gebouw ter wereld de Burj Khalifa bezoeken? dan is het slim om je kaartjes al bij aankomst te kopen! En dan kan je een paar dagen later, kom je op de dag zelf is alles al vol! Het is echt de moeite waard naar boven te gaan met de lift want als je boven bent en zo over Dubai uitkijkt zie je pas goed op wat een bizarre plek deze stad is gebouwd, de wolkenkrabbers houden ineens op en je ziet de eindeloze woestijn. Heb je geluk en is het helder kan je zelfs de kunstmatige eilanden zien in de vorm van een palmboom en een wereldkaart.

    Op de grond kijk je ook je ogen uit ga de winkel centra in Dubai Mall is de grootste van de wereld! Je vind er ook een ijsbaan en het grootste aquarium van de wereld. 'S avonds is er voor de Dubai Mall een fonteinenshow te zien dit is zeker de moeite waard, en ja ook de grootste van de wereld.
    Alles is groot in Dubai en ze willen in alles uitblinken je vind op de gekste plekken world records verwijzingen hangen zo hebben ze ook de grootste ring die kun je zien op de goud markt, combineer dit met de spicemarket en het oude gedeelte van Dubai om de typische midden oosten sfeer te proeven erg leuk!

    Wil je de de stad ontsnappen boek dan een woestijn tour er zijn verschillende opties en vergelijk goed, je kunt scheuren over de zandduinen wat super is! 'S avonds stoppen voor de zonsondergang op een fantastische plek en daarna genieten in een bedoeïenen kamp van een diner en de buikdanseressen. Neem een traditionele henna tattoo en waan je even helemaal weg van huis!

    Terug in de stad is Marina bay the place to be! Hier geniet je van de indrukwekkende skyline lekker en betaalbaar eten (zoals in heel Dubai), de vele dure auto's en boten die langs komen, en natuurlijk een waterpijp die je gewoon via de menukaart kunt bestellen in alle smaken!

    In Dubai zijn de mensen vriendelijk en voelde wij ons ontzettend veilig, de echte arabieren zijn ontzettend rijk en voor de migranten die er werken gelden hoge straffen wanneer zij toeristen lastigvallen of oplichten. Je kunt er 's nachts gewoon over straat als vrouw alleen geen probleem! Verwacht niet teveel van de stranden (tenzij je een hotel met privé strand boekt) de openbare stranden zijn simpel je vind er geen winkels, bedjes of toiletten. Ze proberen de strand 'cultuur' of te wel vrouwen in bikini's niet te promoten. Ga je wel zwemmen en neem je je eigen handdoek mee zal niemand je lastig vallen. 

    Dubai is bizar je moet het eens meegemaakt hebben je zult niet teleurgesteld thuiskomen!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Verenigde Arabische Emiraten:

    Dubai desert • Dubai Marina  • Dubai Mall

    Mijn Verenigde Arabische Emiraten beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    42 landen bezocht
    32 reviews
    22 waarderingen

    “Shoppingmalls, hitte en smok”

    Geplaatst 02-11-2017 • gereisd juli 2008 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Een aantal jaren geleden heb ik een bezoek gebracht aan Dubai, helaas niet zo goed getimed (begin juli) want het was er zo'n 40/45 graden. Wat een immense stad! De architectuur is ontzettend indrukwekkend. Wat een gebouwen en een grootsheid. Je kijkt er absoluut je ogen uit. Maar door de hitte was er eigenlijk niet veel meer te doen dan shoppingmalls bezoeken - niet echt mijn favoriete bezigheid. Als je wel van shoppen houdt, dan is dit de ideale bestemming voor jou!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Verenigde Arabische Emiraten:

    Palm Jumeirah • Burj Khalifa • Emirates Palace

    Mijn Verenigde Arabische Emiraten beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 5
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,2

    17 landen bezocht
    22 reviews
    0 waarderingen

    “Dubai, echt de mooite waard. ”

    Geplaatst 31-10-2017 • gereisd augustus 2015 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Wanneer je de kans hebt om een stop over van een paar dagen te hebben in Dubai, doen!! De sfeer die in Dubai heerst heb ik nog nooit ergens anders gevoeld. Het is modern en authentiek in een en erg rijk aan culturen. Met de Metro kun je de hele stad in een korte tijd bezoeken en voor 6 euro per dag kun je er onbeperkt gebruik van maken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Verenigde Arabische Emiraten:

    Dubai Creek • Burj Khalifa • Dubai Marina

    Mijn Verenigde Arabische Emiraten beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 4
    • Eten: 9
    • Stranden: 5

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Verenigde Arabische Emiraten reiservaring!

Ben jij onlangs in Verenigde Arabische Emiraten geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Verenigde Arabische Emiraten reisaanbieders

Goedkope vliegtickets Verenigde Arabische Emiraten

Vergelijk hotelprijzen Verenigde Arabische Emiraten