Stockholm ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

22 Stockholm reiservaringen en tips

Geweldig

27%

Tof

64%

Wel oké

9%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Ewout Vrolijk
    op 24-05-2019
    27 landen bezocht • 13 reviews • 9 waarderingen
    4

    “Prachtige stad voor een weekend weg”

    Ben in begin december naar deze stad geweest. Er is rond die tijd niet zoveel daglicht dan als bij ons en dat merkte ik goed. Wel leuk rond die tijd is dat de stad al zich opmaakt voor kerst. Ik vond het een mooie stad waar je leuk kan rond lopen naar de verschillende oude bouwwerken kan kijken. Leuk ook om bij het koninklijk paleis de wisseling van de wacht te zien.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bas van den Heuvel
    op 11-05-2019
    93 landen bezocht • 13 reviews • 9 waarderingen
    5

    “Fantastische stad, veel te zien en lekker eten. ”

    Stockholm is voor mij de meest afwisselende hoofdstad van de Scandinavische landen. Namelijk een mooi oud centrum met Gamla Stan, musea en paleizen om te bezoeken en parken. Daarnaast is een boottocht ook erg aan te raden. Wanneer je veel attracties wilt bezoeken was mijn ervaring dat de Stockholm card erg gunstig geprijsd is. Dit omdat de afzonderlijke attracties soms een stevige toegangsprijs hebben. Eten is over het algemeen goed betaalbaar.
    Hoogtepunten waren voor mij de rondvaart, bezoek aan het stadhuis en Drottningholm paleis. Drie volle dagen is voor de stad absoluut aan te raden.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Guus Berns
    op 06-05-2019
    17 landen bezocht • 39 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Adembenemend mooi”

    Stockholm is omring met water. De oude stad Gamla Stan is heerlijk om dagenlang rond te slenteren. Er zijn verschillende pleintjes met veel straat muzikanten waar mensen gezellig bij elkaar komen zitten. Daarnaast is het culinair gezien ook een hoogtepunt met goede koffie en divers eten. Een fiets huren en langs het water gaan is een echte aanrader en een goede dagactiviteit.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annette
    op 04-05-2019
    61 landen bezocht • 27 reviews • 15 waarderingen
    4

    “Cultuurstad”

    Stockholm is een stad die erg lijkt op Kopenhagen. Veel statische gebouwen waarvan het Koninklijk Paleis de moeite waard is om te bezoeken. Als je binnen rondloopt ontdek je de prachtige gedecoreerde kamers . De wisseling van de wacht is ook een leuk spektakel om naar te kijken. Wat een verschil is met Kopenhagen is dat Stockholm op verschillende eilanden ligt. Op 1 van de eilanden vind je wat mij betreft het hoogtepunt van deze stad: Skansen. Heel Zweden wordt weergegeven in dit openluchtmuseum: verschillende diersoorten die in Zweden leven zijn hier te vinden, diverse huizen van vroeger zijn gebouwd en je gaat terug de tijd in als je een dorp met mensen tegenkomt uit een ander tijdperk. Stockholm is goed te doen in 3 dagen. Er zijn ontzettend veel restaurantjes en barretjes te vinden, maar onthoud wel dat de prijs voor een glaasje alcohol erg hoog is. We sliepen op de boot Birger Jarl, dat was een leuke ervaring. De stad is goed te belopen, maar anders kun je ook goed gebruik maken van het openbaar vervoer. Het metrostelsel brengt je naar alle belangrijke plekken in de stad en veel metrostations zijn geschilderd als een canvas, wat zorgt voor een plezierige ervaring tijdens het wachten op de metro.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Leonie
    op 04-05-2019
    24 landen bezocht • 14 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Winter wonderland”

    Stockholm is leuk! Vooral in de winter, als er sneeuw ligt en het zonnetje schijnt! De perfecte omstandigheden voor een mooie (stads)wandeling, deels over het bevroren water, om daarna ergens binnen te duiken voor een kop warme chocolademelk. Stockholm heeft leuke musea om te bezoeken, bijv. het museum voor moderne kunst of het fotografiemuseum. Bezoek Debaser voor een tof concertje of een avondje dansen. Het is geen goedkope stad; een simpel biertje mag dan wat kosten, maar dat mag de pret niet drukken:) Er hangt gewoon een leuke en relaxte sfeer in de stad!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Steven Tielen
    op 03-05-2019
    33 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Stappen in Stockholm”

    Leuke studentiekoze stad. Met een relaxte sfeer en leuke barretjes is Stockholm echt een leuke plek voor een stedentrip. In het openluchtmuseum zie je wat van het oude Zweden en vanuit de Tv Toren heb je een prima zicht over de stad. De hop on hop of is ook tof om alles te zien!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Louise
    op 26-04-2019
    38 landen bezocht • 36 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Mooie stad omringd door water”

    Doordat Stockholm omringd is met water heb je niet het idee dat je in een hoofdstad bent. Dit maakt de stad zeker in de zomer een hele relaxte bestemming. Het oude centrum is netjes onderhouden en schoon.

    Uitstapje naar Skansen, het open lucht museum is een aanrader.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eri
    op 02-01-2019
    37 landen bezocht • 45 reviews • 65 waarderingen
    5

    “Archipel, niet vanuit Stockholm”

    Met een zeer coole boot ons laten brengen naar een onbewoond eiland, zelfs een eiland waar helemaal niemand was. Daarvoor zijn we wat noordelijker gegaan in de archipel rondom Stockholm. Natuurlijk was de zomer meer dan fantastisch in 2018, en dit was zeker met het gezin een topactiviteit.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sebastiaan Berswerda
    op 30-11-2017
    29 landen bezocht • 29 reviews • 20 waarderingen
    4

    “Moderne stad met eigen sfeer”

    Stockholm is een zeer moderne (en af en toe dure) stad die een eigen uitstraling heeft. Vooral Gamla Stan (de oude stad) is zeker de moeite waard met de kleine steegjes en gezellige restaurantjes. Als je de stad bezoekt, neem dan ook de moeite om het Vasa museum te bezoeken (net buiten de stad), dit is een nog intact schip dat gezonken is in de haven.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Elisah Oomen
    op 29-11-2017
    24 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Verrassende Stockholm”

    Ik vond Stockholm best wel leuk eigenlijk. We zijn naar het museum geweest over boten, waar een heel oud schip tentoongesteld stond. Ook hebben we het koninklijk paleis bezocht, wat best wel gaaf is van binnen. Pak ook zeker een rondvaart mee met de boot, als je daar tijd voor hebt. De kerken waren niet zo heel bijzonder. Stockholm heeft daarnaast leuke, smalle straatjes, waar je heerlijk rond kunt struinen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Stockholm stedentrip boeken – onze tips!

Top 5 Stockholm stedentrip aanbieders

Deel jouw Stockholm reiservaring en tips!

Ben jij in Stockholm geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?