• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Antwerpen ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

81 Antwerpen reiservaringen en tips

Geweldig

17%

Tof

62%

Wel oké

15%

Niet zo

5%

Vreselijk

1%

  • Jonas Drj op 10-06-2023

    “Teleurstelling in Antwerpen: Lage Emissiezone hindert bereikbaarheid”

    Als reiziger die regelmatig naar Antwerpen afreist, wil ik graag mijn ongenoegen uiten over de Lage Emissiezone (LEZ) in de stad. Hoewel ik begrijp dat milieubescherming een belangrijk aspect is, heeft de implementatie van de LEZ geleid tot ernstige problemen met betrekking tot de bereikbaarheid van de stad. Het meest frustrerende is dat niemand meer bij het station kan worden afgehaald als de treinen niet meer rijden. Dit heeft mijn ervaring in Antwerpen aanzienlijk negatief beïnvloed.

    Ten eerste is het belangrijk om te vermelden dat ik het idee achter de LEZ ondersteun. Het verminderen van de uitstoot en het bevorderen van een schonere leefomgeving zijn lovenswaardige doelen. Echter, het lijkt erop dat er niet voldoende rekening is gehouden met de bereikbaarheid van de stad voor bezoekers, met name voor degenen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer.

    Het probleem dat ik ben tegengekomen, is dat wanneer ik met de trein naar Antwerpen reis en ik iemand wil afhalen bij het station, het vaak onmogelijk is om dit te doen als de treinen niet meer rijden. De LEZ heeft ervoor gezorgd dat bezoekers en inwoners van Antwerpen gedwongen worden alternatieve vervoersmiddelen te gebruiken, zoals taxi's of deelauto's, om bij het station te komen. Dit is niet alleen ongemakkelijk, maar ook kostbaar, vooral voor mensen die geen eigen auto hebben.

    Bovendien lijkt de informatievoorziening over de LEZ en de gevolgen ervan ontoereikend te zijn. Als bezoeker had ik graag van tevoren duidelijkheid gehad over de beperkingen en mogelijke alternatieven voor het bereiken van het station. Helaas moest ik deze informatie zelf achterhalen, wat resulteerde in verwarring en extra stress.

    Hoewel ik begrijp dat er inspanningen worden geleverd om de luchtkwaliteit in Antwerpen te verbeteren, moeten de autoriteiten ook aandacht besteden aan de bereikbaarheid van de stad. Het zou wenselijk zijn dat er meer flexibiliteit wordt geboden om mensen in staat te stellen bij het station afgehaald te worden, zelfs als de treinen niet rijden. Bijvoorbeeld door het instellen van speciale tijdelijke uitzonderingen of het aanbieden van alternatieve transportmogelijkheden.

    Kortom, hoewel de Lage Emissiezone in Antwerpen een nobel streven is, heeft de impact ervan op de bereikbaarheid van de stad voor bezoekers duidelijk negatieve gevolgen. Het is essentieel dat de autoriteiten een evenwicht vinden tussen milieuvriendelijke maatregelen en het behoud van de toegankelijkheid van Antwerpen voor reizigers. Alleen dan kunnen we genieten van een stad die zowel schoon als gemakkelijk bereikbaar is.

  • Suze Westervoorde op 12-05-2019

    “Veel leuker dan Brussel”

    Antwerpen is een erg fijne stad in Vlaanderen. De diamantenbuurt is leuk om te bezoeken. Bovendien heeft het veel schattige plekjes om wat te drinken. Het fijne aan Antwerpen is ook dat er gewoon Nederlands wordt gesproken. Daar krijg je dan wel voor terug dat het echt als een uitje voelt. Ik kan Antwerpen eigenlijk alleen maar aanraden.

  • Annemijn op 10-05-2019

    “Mwah”

    Hoewel Antwerpen prima te doen is vanuit Nederland, zou ik deze stad niet gauw aanraden. Ja, het is prima als je een avondje gaat bowlen of er naar de film gaat, maar er is weinig sfeer in de stad en met de mooie bezienswaardigheden valt het ook mee. Rijd liever nog een stukje door richting Gent of Brugge.

  • Freya de Weijer op 09-05-2019

    “Sfeervolle bourgondische stad”

    Antwerpen is een leuke stad om een aantal dagen te verblijven. Het is te omschrijven als een sfeervolle bourgondische en gezellige stad met veel terrasjes en winkeltjes. Op zondag is het zeker de moeite waard om naar de vogeltjesmarkt te gaan. Verder kan je een mooie route lopen langs de kade.

  • Ilse Bouwknegt op 08-05-2019

    “Antwerpen met school”

    Wij waren in Antwerpen met school geweest en het was echt een leuke ervaring. Wij waren toen niet echt geinteresseerd in musea of echte must sees, maar we hebben er heerlijk gewinkeld en rond gewandeld en ons goed vermaakt! Ik kan Antwerpen echt aanraden voor een gezellig dagje shoppen, en voor een volgende keer zou ik persoonlijk ook zeker meer van de oudheid van de stad tot me willen nemen.

  • Guus Berns op 06-05-2019

    “Niet mijn favoriete stad ”

    Diverse steden in België bezocht, en Antwerpen trekt mij toch het minste. De stad doet een beetje 'viezig' aan en heeft naar mijn mening minder schoonheid dan bijvoorbeeld Brugge of Gent. Het plein met het stadhuis is wel zeker een bezoek waard. Je kunt trouwens wel erg goed shoppen in Antwerpen.

  • Elena op 06-05-2019

    “Gezellig”

    Antwerpen; zo dichtbij maar voor je gevoel zo ver weg. Ga eens een keer winkelen in Antwerpen in plaats van Amsterdam. Antwerpen heeft namelijk genoeg te bieden voor de ultieme shopervaring. De mensen zijn vriendelijk, kunt lekker uit eten gaan maar ook een beetje cultuur snuiven! Sluit je dag af met een lekker getapt Belgisch biertje.

  • Puck Bruinsma op 06-05-2019

    “Gezellig een weekendje weg”

    Leuke stad voor een weekendje weg met vrienden of familie. Veel te doen en te zien. Mooie gebouwen en lekkere restaurantjes. er doorheen wandelen is alleen al de moeite waard omdat er van alles te zien is. Een aanrader als je van architectuur houdt.

  • Francoise Verdonschot op 04-05-2019

    “Gezellige stad”

    Gezellige, Bourgondische stad. Leuke voor een korte weekendtrip. Goed voor een museumbezoek (Museum aan de Stroom, Rubens House). Verder is Antwerpen ook een goede winkelstad met veel hippe ontwerpers. Ook leuk om een Chateaubriand te eten in één van de vele restaurants of een heerlijke Belgische wafel. Met oudjaar is deze stad ook erg gezellig. Er wordt veel georganiseerd en er is een groot vuurwerk aan het water. Tip: kom al een avond eerder dan is de gehele kerstmarkt nog open.

  • Hubert op 04-05-2019

    “Mooie oude stad”

    Antwerpen is een leuke oude stad met een mooi plein waar op zaterdag een leuke markt wordt gehouden. Door de hele stad vind je gezellige terrassen waar je kan genoten van een Belgische biertje. Het Rubens museum en museum aan de stroom zijn een bezoekje waard. Daarmaast heb je ook vele bierbrouwerijen waar je een rondleiding kunt bezoeken. Vanuit Nederland is het een leuke dagtrip.

Antwerpen stedentrip boeken – onze tips!

Deel jouw Antwerpen reiservaring en tips!

Ben jij in Antwerpen geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief