Belgische Ardennen ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

19 Belgische Ardennen reiservaringen en tips

Geweldig

16%

Tof

63%

Wel oké

21%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Jacqueline Westerhoff
    op 08-01-2021
    40 landen bezocht • 79 reviews • 121 waarderingen
    4

    “ Cultuur opsnuiven temidden van de ruige natuur”

    Door de jaren heen ben ik regelmatig in de Belgische Ardennen geweest, variërend van een dagtrip vanuit Zuid-Limburg tot een weekverblijf waarin actief bezig zijn in de natuur afgewisseld werd met wat cultuur opsnuiven.

    Het feit dat het gebied vanuit Nederland relatief snel aan te reizen is, speelt een belangrijke rol bij het verdelen van de diverse bestemmingen over meerdere reizen. Je kunt hier vele malen terugkeren en toch telkens weer iets nieuw ontdekken.

    De Belgische Ardennen bestaan voor een groot deel uit ruige natuur en dit leent zich goed voor allerlei outdoor activiteiten zoals hiken, mountainbiken, kajakken en wintersporten. Onder andere de omgeving van Dinant en La Roche-en-Ardenne zijn hiervoor ´the place to be´. Deze steden zijn ook erg leuk om als bestemming op zich te bezoeken. Houd er wel rekening mee dat het er in het zomerseizoen nogal druk kan zijn en in de winter juist ietwat uitgestorven (waardoor de horeca niet op alle (doordeweekse) dagen open is, ook buiten corona-tijd).

    Steden als Spa, Durbuy, Malmedy, Remouchamps en Bouillon zijn ook een aanrader. Spa staat bekend om het racecircuit van Spa-Francorchamps, wat een must is voor racefanaten. Wie van geschiedenis en / of cultuur houdt mag het middeleeuwse kasteel van Bouillon beslist niet overslaan, deze is heel indrukwekkend. Het hoogtepunt is, zelfs voor de niet-natuurliefhebber, wellicht een bezoek aan de ondergrondse grotten van Remouchamps waarvan je het eerste gedeelte lopend en het tweede gedeelte varend in een bootje bewondert.

    Misschien overbodig, maar de Belgische Ardennen bevinden zich in Franstalig België waar nauwelijks Nederlands gesproken wordt. Echter is de bevolking over het algemeen erg vriendelijk, behulpzaam en gastvrij. Wie hier langer dan een dagtrip wil doorbrengen kan terecht in een zeer gevarieerd accommodatie-aanbod, van eenvoudige bed- en breakfasts tot luxe hotels en alles wat hier tussenin zit. Daarnaast zijn er campings en vakantieparken in overvloed, van basic tot voorzien van de meest uitgebreide faciliteiten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sandra
    op 20-05-2019
    18 landen bezocht • 13 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Genoten van de omgeving en het park”

    Een midweekje doorgebracht in Blaimont, de Belgische ardennen, een kwartiertje van de franse grens. Het park van Landal les Etoiles was heerlijk, leuke huisjes op palen met uitzicht over het dal. Schitterende omgeving maar wel met de auto, met de fiets is het hier iet zo goed te doen. Om van het park af tekomen, moet je een stijle weg op, maar je loopt ook zo een stukje bosgebied in. Dagtochtjes gemaakt naar Namen en Dinant. Leuke, gezellige steden waar veel te zien en te doen is. In Dinant met de kabelbaan omhoog naar het fort en vandaar mooi uitzicht over Dinant en met helder weer de weide omgeving. Ook in namen is het leuk wandelen en rond kijken! Alles is zeker een aanrader!!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jaron
    op 12-05-2019
    22 landen bezocht • 15 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Voor iedereen leuk!”

    De Belgen hebben ervoor gezorgd dat de Belgische Ardennen echt voor iedereen leuk kan zijn!
    Voor familieweekenden, gezinnen of andere familieleden zijn er huisjes te huren. Ook zijn er genoeg campings tegen de Ardennen aan.
    De Ardennen zijn ook enorm leuk om als een paar dagen weg met de school te gaan. Er zijn vaak wel genoeg activiteiten te doen, denk bijvoorbeeld aan tokkelen, kajakken op de rivieren en eigen bedachte activiteiten in het bos.
    Tegenwoordig houden ook veel campings rekening met invaliden en ook zij kunnen door de bossen wandelen.
    De Ardennen zijn bossen op een bergachtig gebied, dat maakt het voor de Nederlanders, Duitsers, Luxemburgers en Fransen een ruig gebied in de buurt. Een top gebied om een weekje op vakantie naartoe te gaan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jose van Beek
    op 12-05-2019
    21 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Groen & actief ”

    Mooi gebied om te survivallen met een vereniging of groep kinderen. Een erg groene omgeving. Mooie wandeltochten en goede routes om te mountainbiken, ze staan alleen niet altijd even goed aangegeven. Ook mooie rivieren om te kayakken en raften in de zomerperiode. Verder een lekker rustig en uitgestrekt gebied.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mark Janssen
    op 10-05-2019
    26 landen bezocht • 39 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Groen & sportief ”

    Leuk om een familie- of vriendenweekend naar de Belgische Ardennen te boeken. Via AirBnb kun je hier vrij grote huizen huren, tegen een relatief lage prijs. Zelf vind ik het erg leuk om hier te mountainbiken door de groene natuur . Vrij heuvelachtig om de benen te trainen. Ook in de winter lekker om te bezoeken als er een flink pak sneeuw ligt. Verder ook leuk om te berg beklimmen/abseilen of te raften bij goed weer.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Naomi
    op 10-05-2019
    13 landen bezocht • 16 reviews • 29 waarderingen
    3

    “Familieweekend in Durbuy”

    Pas zijn we op familieweekend naar de Belgische Ardennen geweest, we zaten vlakbij Durbuy. Dit is de kleinste stad ter wereld en erg toeristisch. Je kunt hier met een treintje mee (wat leuk is voor kinderen) naar een uitkijkpunt. Ook was hier een markt waar je verschillende soorten Rum kon proeven. We hebben bitterballen gegeten op het terras en winkeltjes afgestruind voor souvenirtjes. De omgeving is erg heuvelachtig en vooral met zonsondergang geeft dit een mooi plaatje. Ook kun je hier goed wandelen. En is het zeker leuk om een rondje te gaan touren met de auto door de omgeving. En vergeet natuurlijk niet om een wafel te halen, je bent tenslotte in België.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Freya de Weijer
    op 09-05-2019
    22 landen bezocht • 54 reviews • 21 waarderingen
    4

    “Wandel en kayakken! ”

    De Belgische Ardennen zijn perfect voor een weekendje of weekje lekker in de natuur te zijn. Mijn schoonouders hebben een huisje in de buurt van La Roche, een leuk gezellig plaatsje aan de ourthe. In de zomer kan je hier heerlijk kayakken en van de natuur genieten door te wandelen. Verder zitten in de buurt leuke dingen om te bezichtigen zoals het plaatsje Durbuy, de grotten van Han en diverse kastelen. De Belgische ardennen is vooral aan te raden aan mensen die van rust en natuur houden!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eleanne
    op 09-05-2019
    25 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    3

    “Leuk voor een weekje”

    De Belgsiche Ardennen zijn wel oke voor een weekje. Vooral met kinderen is het een leuke plek, omdat er veel ruimte is om lekker actief bezig te zijn. Ga vooral lekker wandelen en geniet van de mooie natuur om je heen.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ilse Bouwknegt
    op 08-05-2019
    26 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Genoeg te doen in de Ardennen!”

    Wij zijn meerdere keren in de Ardennen geweest en het is zeker een aanrader als je actief bezig wilt zijn!
    Wij hebben de grotten van Han-sur-Lesse bekeken wat heel indrukwekkend is, verder zijn er verschillende steden die de moeite waard zijn zoals Boullion, Malmedy en Durbuy. Voor ons waren het allemaal leuke stadjes om een dagje of een halve dag even heen te gaan. Verder waren wij veel op het water te vinden. De Ardennen zijn zo heerlijk omdat het (toen wij er waren) niet heel druk was. We hebben hier echt een relaxte tijd kunnen hebben en ondertussen leuke dingen kunnen zien en doen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Hein van Wijngaarden
    op 01-05-2019
    27 reviews • 32 waarderingen
    4

    “Mooi natuurgebied”

    Hier kan je lekker sportief bezig zijn. De stad Durby biedt veel toeristische mogelijkheden, zeker met grote vriendengroepen of vrijgezelenfeesten. Sporten als kanoen, mountainbiken en bergklimmen kunnen hier ruim beoefend worden.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Belgische Ardennen vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Belgische Ardennen reiservaring en tips!

Ben jij in Belgische Ardennen geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?