Brugge ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

58 Brugge reiservaringen en tips

Geweldig

26%

Tof

62%

Wel oké

10%

Niet zo

2%

Vreselijk

0%

  • Profiel Jacqueline Westerhoff
    op 22-01-2021
    40 landen bezocht • 79 reviews • 121 waarderingen
    4

    “Het Venetië van het Noorden”

    De Vlaamse stad Brugge heeft als bijnaam het Venetië van het noorden en als je er eenmaal geweest bent, dan snap je echt wel waarom. De historische binnenstad staat niet voor niets in z'n geheel op de UNESCO werelderfgoedlijst. De vele kanalen en bruggetjes hebben iets romantisch, zeker als je tijdens een rondvaart door de reien, zoals de Brugse kanalen worden genoemd, vergezeld wordt door de vele zwanen die in de grachten zwemmen. Wil je dat gevoel van romantiek zo lang mogelijk vasthouden, dan kun je een tochtje door de stad maken in een paardenkoets, deze vertrekken vanaf de markt, waar het Belfort (iconische klokkentoren) domineert.

    Iets verderop kom je op het nostalgische plein De Burg waaraan het uit de veertiende eeuw stammende stadhuis van de voormalige Nederlanden staat. Het wordt omringd door meerdere historische gebouwen uit ongeveer diezelfde periode. Verder zijn de witte godshuizen bijna uniek voor Brugge. Deze trapgevelhuisjes zijn grotendeels in wit kalksteen uitgevoerd. Ze zijn typerend voor het Begijnhof dat daarnaast nog bestaat uit grachtjes en kloostertuinen.

    Brugge is tevens een bourgondische stad en staat onder andere bekend om chocolade pralines die in de vele chocolade boutiques op authentieke wijze worden gemaakt. Er worden zelfs chocolade wandelingen door de stad georganiseerd en wie nog meer over de historie van de chocolade te weten wil komen, die kan terecht in het Choco-Story museum. Bierliefhebbers kunnen de stad niet verlaten zonder een echt Brugs biertje te hebben geproefd. Het Brugse witbier en Tripel zijn wereldwijd bekend en het Brugse zot, een wat steviger biertje heeft al meerdere internationale prijzen gewonnen. Je kunt het tijdens een rondleiding proeven bij de uit de mIddeleeuwen stammende huisbrouwerij de Halve Maan. Voor wie van hartige snacks houdt, mag eigenlijk een bezoek aan het Frietmuseum niet overslaan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ika te Nijenhuis
    op 17-01-2021
    19 landen bezocht • 6 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Superstart van de vakantie”

    Als tussenstop op weg naar Engeland hebben wij gekozen voor Brugge. Nog nooit geweest en wel eens gehoord dat het een leuk stadje is. Op ons gemak zijn we naar Brugge gereden ons hotel lag aan de rand van het centrum dus ideaal. Hotel Bagientje is een familiehotel waar we heerlijk hebben gegeten en lekker hebben geslapen. Het was schoon en de bedden lagen goed wel hadden we een gedeelde douche en toilet, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben een kaart gekregen bij ons hotel en zo zijn we heerlijk door Brugge geslenterd, we hadden natuurlijk maar 1 middag en avond, maar wij vonden Brugge heel verrassend. Er is van alles te zien en je kan er lekker eten en drinken, er was genoeg keuze op de terrasjes. Voor ons was dit een heerlijke start van onze vakantie.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Rocco Lemmens
    op 12-01-2021
    21 landen bezocht • 4 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Brugge vol met chocola en striphelden”

    Als je in Brugge aankomt krijg je het idee terug in de middeleeuwen te zijn.

    Vol met gebouwen die je niet vaak nog ziet, en in de binnestad die omringd is met water tref je vele plekjes aan om eens lekker weg te dromen.
    Wij hebben een rondrit gemaakt met een koets, zo ontdek je het stadje met al zijn oudheden.

    Wandelend langs de kleine straatjes vind je overal bon bon winkels met de lekkere belgische chocolade. En ben je een stripliefhebber? De echte stripwinkeltjes vind je er ook, vol met strips die je nergens anders nog vindt. Suske & Wiske, Jommeke, de Smurfen, Kuifje en nog veel en veel meer.

    Moe van het wandelen? Dan is er altijd wel een plekje om te genieten van een warm of fris drankje met een lekkere wafel. En dan nog het friet museum ;)

    Brugge is een stad die ik zeker niet had willen missen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bernyf
    op 30-12-2020
    13 landen bezocht • 7 reviews • 1 waardering
    4

    “Brugge”

    Supermooie stad maar wel klein. Eigenlijk heb je in een dag of 2 alles wel gezien. Maar wat je ziet is prachtig!!! Vanuit het van der valk hotel de stad ontdekt (super hotel!)
    Een rondvaart en met paard en koets door de stad!
    Overal waar je kijkt in de stad zie je de geschiedenis, alles heeft een verhaal. Heerlijke wafels met slagroom!
    Historicum is een interactief museum waar het verhaal van Brugge wordt verteld. Omdat het verhaal verteld en 'uitgebeeld' wordt is het een leuke ervaring. De kerken zij fantastisch!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Karin
    op 29-12-2020
    35 landen bezocht • 25 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Bourgondisch stadje”

    Heerlijk stadje! Niet groot, wandelend prima te doen. Terrasjes zijn er in overvloed en bierliefhebbers kunnen hun lol op daar! De brouwerij de halve maen heeft leuke rondleidingen! Een smal straatje verbindt 2 pleinen en halverwege dat straatje is een steeg met een poort. Stap er gerust binnen, er zit een top restaurant verscholen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel K. Stolk
    op 22-05-2019
    45 landen bezocht • 13 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Aanrader voor een stedentrip”

    Wat is het een heerlijke stad om te bezoeken. In de binnenstad staan vele mooie historische gebouwen. En wat een gezellige cafeetjes waar je heerlijke belgische biertjes kunt drinken. Ook de chocolade moet je zeker proberen! Het is een aanrader om Brugge ook vanaf het water te bekijken. Een bezoekje aan brouwerij de Halve Maan is een must do bij een bezoek aan Brugge. Ik heb ook genoten van het museum van Salvador Dali

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annemijn
    op 10-05-2019
    18 landen bezocht • 39 reviews • 37 waarderingen
    5

    “Nog mooier dan Haarlem”

    Mijn favoriete stad in Nederland is Haarlem. In België hebben ze ook een soort Haarlem, maar dan misschien nog net een tikkeltje mooier. Brugge is een stad met veel sfeer en leuke straatjes en bezienswaardigheden. Zeker een stad voor een gezellig of romantisch weekendje weg. Wijzelf belandden in een gezellige Engelse pub met heerlijk eten!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Guus Berns
    op 06-05-2019
    17 landen bezocht • 39 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Veelzijdig Brugge”

    2 dagen in Brugge geweest. Brugge is een ongelooflijk veelzijdig en mooie stad. Het stikt van de prachtige bruggetjes die over de kanaaltjes door de stad lopen. Drink een Brugse zot op het terras en struin de straatjes door, dan kom je op de mooiste onontdekte plekjes. Ook een rondvaart over het water door de stad is een echte aanrader.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Wil Oomen
    op 05-05-2019
    15 landen bezocht • 52 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Bootje varen, bier drinken en een wafel eten.”

    Ik vind Brugge een hele gezellige en knusse stad. Drie dingen die je zeker moet doen: een bootje varen, een Brugse zot drinken en een wafel eten. Ga ook zeker de grote kerktoren in en breng een bezoekje aan de Burg en de naastgelegen basiliek. Verder zijn er veel historische monumenten en bouwwerken, dus het is ook heerlijk om gewoon lekker rond te dwalen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Hubert
    op 04-05-2019
    13 landen bezocht • 33 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Leuk weekendje weg”

    Brugge vind ik een van de mooiste steden van België. Het is een mooie oude stad met grachten waar je lekker kan slenteren. Ook hier kun je zoals in elke stad in België op terrassen zitten om van een heerlijk Belgische biertje te genieten. Een boottocht en een tour door de stad in een paarden koets zijn aanraders om tenondernemen. Je kunt je er prima 2 of 3 dagen vermaken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Brugge stedentrip boeken – onze tips!

Deel jouw Brugge reiservaring en tips!

Ben jij in Brugge geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?