Gent ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

44 Gent reiservaringen en tips

Geweldig

30%

Tof

59%

Wel oké

11%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Sridevi Lakshmana
    op 28-02-2021
    6 landen bezocht • 6 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Cozy city”

    Very beautiful city even though small.
    You can see the main attractions and take a nice boat ride all in one day.
    City looks beautiful in the evening with canals lit with lights and quite atmosphere. You can take a nice stroll through the city streets that lie beside the canals.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sander
    op 29-12-2020
    55 landen bezocht • 58 reviews • 19 waarderingen
    5

    “Leuke stad zeker met de feesten”

    Gent is echt een hele mooie oude historische stad. Met een aantal grote pleinen en kerken waar volop terrasjes zijn voor een lekker drankje. Dwars door de stad loopt water wat gelijk een leuke sfeer geeft met allemaal grachtjes en bruggetjes en het is natuurlijk ook leuk om een boottochtje te maken. Soms is het echter wel iets te prijzig en te toeristisch maar dat maakt zeker met de Gentse Feesten niet uit. Het is dan 10 dagen lang feest waar de Gentenaren het hele jaar naar uitkijken en er zijn dan verschillende bands, optredens en andere activiteiten. Het is dan slim om een jaar van tevoren een hotel te boeken, maar wij hebben altijd op de camping gestaan op 20 minuten rijden van het centrum, waar shuttle bussen voor geregeld waren. Ook leuk is om de kleine plaatjes om Gent te bezoeken, zoals de Huyghe brouwerij (o.a. van de Delirium biertjes) in Melle. Deze biertjes schenken ze gewoon van de tap in deze omgeving, waar je in Nederland als snel een paar euro betaalt voor een flesje uit de winkel.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Joyce Sinnaeve
    op 13-05-2019
    33 landen bezocht • 27 reviews • 17 waarderingen
    5

    “De leukste stad van belgië”

    Historisch gezien ouder dan brugge, enorm charmant en bruisend is de beste omschrijving van gent. 1 dag is goenoeg om het oude stadscentrum te zien, maar wil je de lokale sfeer opsnuiven dan blijf je best 2-3 dagen.
    mijn persoonlijke favorieten:
    t dreupelkot - probeer de vlaamse dreupels
    amadeus: ribbetjes aan volonté
    t sppijker voor een belgisch biertje
    de charlatan om te gaan dansen
    Max voor de beste wafels

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annemijn
    op 10-05-2019
    18 landen bezocht • 39 reviews • 37 waarderingen
    4

    “Gezellig Gent”

    Net als Brugge is Gent een zeer aangename stad om te vertoeven. Hoewel mijn voorkeur naar Brugge uitgaat, is Gent ook zeker een aanrader. Met een gezellig stadscentrum, mooie gebouwen en leuke cafeetjes en restaurantjes kun je jezelf prima een dag vermaken in de stad.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Freya de Weijer
    op 09-05-2019
    22 landen bezocht • 54 reviews • 21 waarderingen
    3

    “Leuk centrum met veel sfeer”

    Gent is een leuke plaats en gemakkelijk om vanuit (zuid) Nederland te bereizen. het heeft een leuk centrum waar je over het kanaal kan varen en heerlijk op een terrasje kan zitten. Het is een echte studentenstad, waardoor het al gauw gezellig en druk oogt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lianne Bosch
    op 09-05-2019
    49 landen bezocht • 68 reviews • 40 waarderingen
    5

    “Dichtbij en de moeite waard”

    Nog nooit was ik in Gent. Tot onze zoon er wilde gaan studeren. Het stadje overtrof mijn stoutste verwachtingen. Eeuwenoude huizen, gebouwen. Een schattig riviertje. Smalle steegjes, heel sfeervol. Je kunt een boottochtje maken op de rivier. Of gewoon op 'n bankje zitten en het over je heen latenkomen. Het is een gezellige stad. Ook om te winkelen. En terrasjes in overvloed. Vergeet niet om de Gentse neuzen te proeven, een soort lokaal snoepgoed. En een Belgisch bier laat hé natuurlijk ook niet aan je voorbij gaan. Gent, een echte aanrader!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Wil Oomen
    op 05-05-2019
    15 landen bezocht • 52 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Leuk centrum en fraaie kerken”

    In Gent is het natuurlijk een must om een bezoekje te brengen aan Gravensteen, een mooi kasteel. Ook hebben wij meerdere kerken bezocht die erg fraai. We hebben onder andere sint-niklaas, sint-jacobs en sint-josefskerk bezocht. Daarnaast kun je heerlijk wandelen langs het water. Als je lekker wat eten en drinken meeneemt, kun je er ook prima zitten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bianca
    op 04-05-2019
    13 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Gent: Bourgondisch genieten”

    Gent, niet groot, erg mooi en vooral bourgondisch.

    Het centrum is mooi en vooral oud. De gezelligheid is er erg aanwezig. Geniet van een lekker biertje maar vooral van de bierstoofpotjes! Gent is een studentenstad en dat merk je dan ook aan de gezelligheid. De terrassen zijn altijd drukbezocht. Ook kan je er heerlijk winkelen. Tip: de kerstmarkt, de heerlijke sfeer en de leuke tentjes gecombineerd met het lekkere eten maakt Gent een ideale stad om te vertoeven rond de kerstdagen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 01-05-2019
    0 reviews • 0 waarderingen
    3

    “Studentenstad”

    Gent is de ultieme studentenstad, je kan letterlijk feesten waar je maar wilt. De jonge reizigers onder ons zullen Gent waarschijnlijk dan ook wel kennen van het welbekende Snapchat-account. Gent zelf is verder niet super bijzonder, maar het is zeker de moeite waard om een fietstochtje te maken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jelmer Laernoes
    op 01-05-2019
    23 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    3

    “Gezellig en bourgondische stad ”

    Leuke stad bij onze zuiderburen. Er zijn veel gezellige cafeetjes in het centrum te vinden. Je kunt er goed shoppen en je moet hoe dan ook de Gentse neuzen proberen. Deze lokale zoetigheid is hier favoriet geworden. Eventueel goed te combineren met andere Belgische steden

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Gent stedentrip boeken – onze tips!

Deel jouw Gent reiservaring en tips!

Ben jij in Gent geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?