Leuven ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

18 Leuven reiservaringen en tips

Geweldig

6%

Tof

72%

Wel oké

22%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Wil Oomen
    op 05-05-2019
    15 landen bezocht • 52 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Kroegjes en gezelligheid”

    Wat ik echt heel leuk vind in Leuven, is de markt en alle leuke kroegjes. Vooral als er een lekkere zonnetje schijnt, kun je er heerlijk een biertjes drinken en mensen kijken. Het stadhuis van Leuven is ook heel mooi! Verder is het museum van Leuven een leuk museum, een indrukwekkend gebouw met interessante kunst. In Leuven vind je de Stella Artois bierbrouwerij.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel J. Jaspers
    op 16-04-2019
    28 landen bezocht • 52 reviews • 19 waarderingen
    4

    “Leuven per kano en step”

    Ik bezocht Leuven met vrienden, en we begonnen ons bezoek buiten de stad met een prachtige kanotocht door beekjes die veranderden in de prachtige stadsgrachten. Erg leuk om de stad eens van een verdieping lager te zien. Later namen we de step door de stad. Leuven is een prachtige stad, ook bekend vanwege de ‘langste toog ter wereld’: een verzameling van tientallen kroegen langs een lang smal plein. Het heeft een erg gezellige uitstraling. Leuven is een leuke bestemming voor een dagtrip of een weekend. Het is een kleine variant van Antwerpen of Gent.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Iris Weijenborg
    op 08-04-2019
    13 landen bezocht • 15 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Veel leuke kroegjes”

    Toffe stad om een paar dagen door te brengen. Ik was er rond de kerstperiode en dat was erg gezellig. Veel leuke kroegjes en een paar leuke bezienswaardigheden, zoals Het Groot Beginhof en het oude stadhuis. En niet te vergeten prima om te shoppen. Na een paar dagen heb je het wel gezien. Zelf zou ik Leuven vooral aanraden om in combinatie met bijv. Antwerpen en Brussel te bezoeken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kiki
    op 06-04-2019
    26 landen bezocht • 56 reviews • 9 waarderingen
    3

    “Gezellig voor een drankje”

    Leuven is een echte studentenstad. Heerlijk in de zomer voor een drankje op het terras.
    Vergeleken met de steden (Brussel en Antwerpen) is Leuven erg kleinen en compact.
    Er is zeker wel wat te zien, maar je gaat naar Leuven meer voor even ontspanning op het terras dan een dagen dwalen in musea. Goed voor een kort weekendje weg.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Simone Kmn
    op 05-04-2019
    11 landen bezocht • 28 reviews • 8 waarderingen
    3

    “Gezellige stad”

    Leuven is een overzichtelijke stad je kunt er lekker rondwandelen. En wat nog beter is de vele terrasjes en de diverse biertjes. Wij hebben hier niet veel gedaan maar even heerlijk bijgekomen. Je kunt diverse bierproeverij doen. Dus mocht je een bierliefhebber zijn is Leuven een aanrader.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Igor
    op 29-11-2017
    14 landen bezocht • 28 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Klein maar fijn”

    Leuven is een kleine stad, maar je hebt er meer dan genoeg te doen! Het oude gedeelte is erg leuk om door heen te lopen. Leuven kent ook een aantal leuke barretjes en erg goede restaurants waar je lekker kan eten!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roos
    op 28-11-2017
    23 landen bezocht • 27 reviews • 55 waarderingen
    4

    “Bars en Geschiedenis”

    Leuven, Mooi, historisch, gezellig en leuke mensen. Leuven is een populaire studentenstad en de meeste attracties zijn dan ook gericht op studenten. Echter vind je er mooie architectuur, interessante musea en een heleboel leuke barretjes en restauranten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Yorben Schulpen
    op 26-11-2017
    24 landen bezocht • 26 reviews • 43 waarderingen
    4

    “Compact centrum en erg gezellig”

    Mooi compact historisch centrum waar héél veel studenten te vinden zijn. Mooie gebouwen zijn het stadhuis, net zoals de Sint-Pieterskerk en de universiteit. Je kunt ook lekker uitrusten in een van de parkjes zoals de kruidtuin! Zeker een bezoekje waard!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Freya de Weijer
    op 23-11-2017
    22 landen bezocht • 54 reviews • 21 waarderingen
    3

    “Studentenstad”

    Leuven is een leuke stad voor één dag, hooguit een weekend. Je hebt botanische tuinen, een begein hofje en een prachtige kerk in het centrum. Het centrum is niet groot, maar er staan mooie gebouwen en je kan er heerlijke wandelingen maken!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Chloé Wouters
    op 22-11-2017
    21 landen bezocht • 26 reviews • 18 waarderingen
    3

    “Kleine fijne stad”

    Leuven is een mooie maar rustige stad. De stad zit vol studenten door de weeks en ook wel in het weekend maar wij waren er in de herfstvakantie en dan zijn er maar weinig studenten in de stad zelf. Binnen een dag heb je de meeste bezienswaardigheden wel gezien waar onder het bijzondere Stadhuis. Gelukkig hadden we lekker weer en konden we de rest van de tijd vullen met op het terras zitten en dat kan je hier goed. We wilden ook nog graag naar de brouwerij van Stella Artois maar we waren helaas net te laat voor de laatste rondleiding. Wij werden dan ook geadviseerd om de volgende keer van te voren te reserveren.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Leuven stedentrip boeken – onze tips!

Deel jouw Leuven reiservaring en tips!

Ben jij in Leuven geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?