Londen ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

112 Londen reiservaringen en tips

Geweldig

38%

Tof

54%

Wel oké

6%

Niet zo

3%

Vreselijk

0%

  • Profiel Ika te Nijenhuis
    op 17-01-2021
    19 landen bezocht • 6 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Graffiti en Harry Potter”

    Op vakantie in Engeland natuurlijk kan een bezoek aan Londen dan niet ontbreken. Wat wij erg leuk vonden was in een van de buitenwijken van Londen heerlijk door de straten te slenteren op zoek naar mooie graffiti. We vielen van de ene verrassing in de andere en dan onderweg lekkere hapjes kopen bij de buurtwinkeltjes echt heerlijk. Maar goed ook Londen centrum was natuurlijk leuk. We hebben een aantal bekende hoogtepunten opgezocht, en hebben lekker ontspannen naar de eekhoorntjes in het park zitten kijken. De volgende dag zijn we naar de Warner Bros studio's geweest. Als echte fan van Harry Potter kon dat natuurlijk niet ontbreken. We hadden thuis de entreekaartjes al besteld dus we konden eigenlijk zo naar binnen. We wisten niet wat we konden verwachten, maar we waanden ons echt in de wereld van...Echt helemaal super ook het stapsgewijs naar binnen gaan en ondertussen werd je van alles verteld over de verschillende ruimtes waar je in terecht kwam. Een echte aanrader zelfs voor niet fans. Zo leuk om te zien hoe ze alles maken voor de film en zoveel herkenning omdat we de films oneindig vaak hebben bekeken. Dit was een spectaculaire dag en mochten we de kans krijgen zullen we hier zeker nog een keer naar toe gaan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Petra
    op 10-01-2021
    12 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Londen, wake up and smell the coffee ”

    Londen een wereldstad op nog geen uur vliegen. Erg leuk om met een fietstaxi de stad te verkennen (ook handig want de meeste bussen en taxi’s staan vaak in de file). Reserveer van tevoren je ticket voor the Londen Eye, dit scheelt tijd. Ook erg leuk om met een speedboot de Thames te bevaren, beetje James Bond gevoel.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Joke Hoiting
    op 06-01-2021
    14 landen bezocht • 7 reviews • 1 waardering
    4

    “Geweldig mooie stad”

    In 2019 zou de Brexit al zijn dus voor die tijd nog naar London geweest. Met de boot vanaf Hoek van Holland. Heerlijk slapen op de boot en bij aankomst op de trein naar London. Vanuit daar meteen op de metro naar het hotel. Koffers afgeven en naar Buckingham Palace, de wisseling van de wacht. Mooi op tijd om dit mee te maken. Tip, neem een openbaar vervoer kaartje zodat je overal in en uit kunt stappen. Zelf gingen we meer met de bus dan met de metro want je wilt ook wat van de stad zien. Onze dochter was mee dus uiteraard naar de grote speelgoedwinkel in Londen, Hamleys. Geweldig niet alleen voor haar... Uiteraard ook naar Harrods, wat een luxe en wat druk. Na een nachtje in het hotel nog langs diverse bezienswaardigheden. Een rondvaart op de Theems, langs de Big Ben en nog vele andere plaatsen. Terug naar de boot met de bus omdat de treinen niet reden. En op de boot nog wachten vanwege een storm. Maar op zee niets van vernomen...

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kaylee van Zutphen
    op 15-07-2019
    5 landen bezocht • 1 review • 1 waardering
    5

    “Londen”

    Londen is de stad om te komen. Samen met mijn vriend ben ik voor zijn verjaardag 3 dagen naar Londen gegaan. We zijn er ieder ook nog een keer apart geweest toen we nog op de middelbare school zaten. In die 3 dagen hebben we al zoveel kunnen doen, maar er valt nog veel meer te doen. De mensen zijn allemaal super aardig en helpen je graag! Ik voel me echt thuis in Londen en zou er graag weer terug naartoe willen. Het openbaar vervoer is makkelijk te gebruiken, vooral de metro natuurlijk. Via een website kan ik kaartjes bestellen voor onbeperkt met het openbaar vervoer en hoef je de rest van de dag niet te denken aan tickets kopen voor het openbaar vervoer. Die tickets kan je vinden op https://www.visitbritainshop.com . Daar zijn onder andere tickets voor het openbaar vervoer te vinden en ook voor bijvoorbeeld musea's etc. Londen is zeker aan te raden en ik hoop er binnenkort ook een keer oud&nieuw daar te vieren.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Charlotte Verboom
    op 19-05-2019
    23 landen bezocht • 13 reviews • 14 waarderingen
    4

    “Niet écht Engeland, wel tof”

    In Londen zijn we nu een paar keer geweest. Het is zo groot dat je nooit uitgekeken bent! Over Londen heb ik een beetje gemengde gevoelens... Ik ben dol op Engeland, maar het echte Engelse gevoel ontbreekt in Londen. Te druk, te modern. Aan de andere kant heeft Londen natuurlijk een heleboel prachtigs te bieden. Het is een leuke stad om doorheen te struinen naar de bekende plaatsen: Tower Bridge, Buckingham Palace, Big Ben, Harrods of de drukte op Oxford Street. Dit is een stad waar voor iedereen wat wils te vinden is. Nog wat tips:
    - De laatste 2x hebben wij door Londen gefietst met de leenfietsen die je overal vindt. Op sommige plekken, bijv. bij Buckingham Palace en langs de Thames, is dit de perfecte manier om Londen te zien en je vermoeide voeten iets te ontlasten. In de drukkere gedeeltes is het een afrader, veel te druk en hier ben je meer bezig met het verkeer dan met de omgeving.
    - Een aantal jaar geleden waren wij voor en met kerst in Londen. Sfeervol, maar op 1e kerstdag is letterlijk alles dicht en rijdt er geen OV. Wij waren hierop voorbereid, maar kwamen ook veel teleurgestelde mensen tegen. Het gebrek aan OV is trouwens wel ideaal qua fietsen, in elk geval wordt je niet overreden door een bus!
    - Kijk goed naar de plek waar je een hotel zoekt t.o.v. het vliegveld waarop je aankomt. Londen is gigantisch en de meeste vliegvelden zijn alsnog een uur reizen van hartje Londen weg. Kom je bijv. in het noorden aan en heb je een hotel in het zuiden, dan kan je zo 2 uur en een hoop geld kwijt zijn aan het OV.
    - Een Oystercard aanschaffen voor het OV is niet meer nodig. Je kan zo in- en uitchecken met je creditcard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel J.
    op 16-05-2019
    7 landen bezocht • 10 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Londen met kerst”

    Ik ben al vaker in Londen geweest, maar met kerst is Londen magisch. Door de hele stad hangt kerstverlichting en overal zijn gezellige kleine kerstmarktjes en kraampjes. Het is rond die periode wel koud in Londen maar dat hoort bij kerst. Als je van musea houd, bezoek dan zeker het National History museum en Tate modern.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Suze Westervoorde
    op 12-05-2019
    56 landen bezocht • 27 reviews • 14 waarderingen
    5

    “Theaters, musea etc.”

    Londen is een stad die je echt een keer in je leven gezien moet hebben. Het bruist er. Er is van alles te doen. Je hebt vele mooie wijken zoals Paddington en West End. Bovendien zijn er veel musea zoals bijvoorbeeld het National History Museum. Deze musea zijn voor een groot deel gratis en dat maakt het erg makkelijk om er meerdere te bezoeken. Een bezoek aan een musical in West End kan niet ontbreken. Evenmin als een wandeling naar de Big Ben. Londen is een must.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Rilana Ruissen
    op 09-05-2019
    16 landen bezocht • 26 reviews • 24 waarderingen
    4

    “Kerstmarkten”

    Wat een leuke, lange weekenden kan je hebben in London! Ik vind het een heel gezellige stad, maar het was dan ook december toen wij daar waren en dus volledig in kerstsfeer. Vergeet niet naar Harrods te gaan als je er voor de eerste keer bent. Voor sommigen misschien wat afgezaagd, maar echt de moeite waard als je van prachtig versierde winkels houdt! Het personeel in het hotel, de winkels en de restaurants/pubs zijn heel beleefd. De London Bridge was mijn persoonlijke favoriet van alle toeristische trekpleisters. Nog een tip voordat je vertrekt. Bestudeer thuis alvast eens hoe de metro werkt. Dat scheelt een hoop gezoek als je in een super druk metro station staat!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ilse Bouwknegt
    op 07-05-2019
    26 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Londen, de klassieker!”

    Ik ben meerdere keren in Londen geweest, met verschillende mensen en het blijft een leuke stad. Mijn favoriete gedeelte van Londen blijft toch wel Camden Town, de vele verschillende winkels, de food hall en de atmosphere! Daarnaast is Londen de ideale plek om een musical te bezoeken aangezien ze er altijd wel een aantal hebben spelen. Verder is de Londen Eye ook zeker een must! En als je door Londen aan het lopen bent, vergeet dan zeker niet om even over de Tower Bridge te lopen, Buckingham te bezoeken en de Big Ben te bekijken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Elena
    op 06-05-2019
    18 landen bezocht • 27 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Toeristisch”

    Zoals verwacht is Londen erg toeristisch. Echter is het groot genoeg om de toeristen af te schudden en kun je juist heerlijk uit eten in de zijstraten. Toch is het natuurlijk leuk ook de toeristische trekpleisters te bezoeken, maar is Londen veelzijdig genoeg om ook de andere kant van Londen te mogen ontdekken!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Londen citytrip boeken – onze tips!

Top 5 Londen vakantie aanbieders

Deel jouw Londen reiservaring en tips!

Ben jij in Londen geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?