Stranden Gambia ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

6 Stranden Gambia reiservaringen en tips

Geweldig

0%

Tof

50%

Wel oké

17%

Niet zo

33%

Vreselijk

0%

  • Profiel Naomi
    op 29-04-2019
    13 landen bezocht • 16 reviews • 29 waarderingen
    4

    “Releaxt strandvakantie in Kotu Gambia”

    Wij hadden in Kotu een hotel aan het strand geboekt. Groot strand met altijd een windje. Naast het hotel ligt in lagune waar je verschillende soorten vogels kunt spotten. Rondom het hotel zijn een aantal souvenirwinkeltjes waar je houtsnijwerk etc. kunt kopen. Bezoek ook zeker eens de Serekunda markt, dit is een lokale markt waar fruit, vis, vlees, eigenlijk alles verkocht wordt. Erg leuk om te zien! Wij hebben vanuit Banjul de ferry naar Barra gepakt voor een wildlife safari in Senegal. De safari opzich kun je vergelijken met de Beekse Bergen maar de reis ernaar toe is echt een aanrader. Heel leuk om te zien hoe de Gambianen leven en wat ze allemaal vervoeren op de ferry. De mensen zijn vriendelijk en vragen altijd hoe het met je gaat. Gambia is zeker een aanrader als je wilt genieten van de zon en de zee en lekker wilt releaxen maar ook wat wil zien.

    5 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel .
    op 08-04-2019
    19 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    2

    “Prachtige stranden”

    De stranden van Gambia zijn heel mooi. Het is alleen bizar hoe luxe en geïsoleerd deze stranden zijn ten opzichte van de rest van Gambia; het contrast is enorm. Op de stranden kan je heerlijke fruitsalades en pindakoeken bestellen en als je slechts een relaxvakantie wil dan ben je hier aan het juiste adres.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annet van der Stel
    op 26-11-2017
    37 landen bezocht • 56 reviews • 32 waarderingen
    4

    “Kotu, heerlijk strand”

    Wij verbleven bij Kotu beach en dat is een prachtig strand. Het wordt aangeprezen als het mooiste strand. Je kunt er heerlijk wandelen, een uur loop je zo weg.
    Er stond tijdens ons verblijf wel vaak een oranje vlag, waarmee wordt aangegeven dat de zee erg wild is. Er was inderdaad een flinke stroming af en toe dus we ging nooit ver de zee in maar zwommen er wel wat. Het was nooit druk. Het zeewater was heerlijk in november.
    Er zijn veel strandtentjes met redelijk lage prijzen, soms zijn er hangmatten of schommelstoelen. Voor elk wat wils eigenlijk. Strandtentjes bieden hun luxe strandbedjes gratis aan als je iets bij hen gebruikt. Op het strand lopen veel hustlers die je proberen over te halen iets te komen drinken of je een tourtje aanbieden.
    Er lag bij ons ook vaak een vissersboot waarmee toeristen soms weggingen om op zee te gaan vissen.
    Gambia is zeker een aanrader als je van een strandvakantie houdt en er waren veel, met name oudere mensen die elk jaar twee keer terugkwamen en dan ook nog een paar weken. Er is wel veel sextoerisme, vrouwen met jonge Gambiaanse mannen en mannen met jonge Gambiaanse meisjes. Triest om te zien.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mark Kremers
    op 11-11-2017
    23 landen bezocht • 40 reviews • 22 waarderingen
    2

    “Het zwembad is beter dan het strand”

    Een heerlijke zonbestemming is Gambia. Het land kent een goed klimaat en ligt aan de zee dus ook stranden zijn er genoeg te vinden. Helaas weet de lokale bevolking dat ook. Ondanks dat veel stranden horen bij de resorts zijn ook daar veel mensen die op een andere manier een weg gevonden hebben naar het strand. Hierdoor wordt je veelvuldig aangesproken of je iets wilt kopen, een massage wil of dat ze je ergens mee kunnen helpen. Met de beste bedoelingen natuurlijk, maar het zorgt er wel voor dat je niet zo ontspannen op het strand ligt te genieten als dat je zou willen. Een betere optie si dan toch gewoon het zwembad van het resort, zodat je vrijwel zeker weet dat je niet ongevraagd gestoord wordt.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marc Daelmans
    op 06-11-2017
    1 review • 1 waardering
    3

    “Strand kolili”

    Het meest bekende hotel, Senegambia ligt aan de bekende Strip van Kolili. Gezellig en drukke straat en het hotel prachtig met tropische tuin met oa veel verschillende apen. Maar het strand is hier echter wel het minst van heel Gambia. Door wind en golven is het helemaal weggeslagen. Daar hebben ze met zandzakken en beton wat tegen proberen te doen maar ook dat is door de golven weer vernield. Januari 2017 was het strand echt 10x niks op dit stuk. Begreep dat ze september 2017 weer begonnen zijn met opknappen maar houd hier rekening mee Wij hebben overigens taxi gepakt naar paradise beach en dat was echt geweldig!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Laura Vlemmix
    op 16-04-2017
    24 landen bezocht • 14 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Winterzon bestemming Gambia ”

    Je bent in Afrika! Dat betekent dat er regelmatig de stroom uitvalt, je wifi soms niet werkt en niet alles er even mooi uitziet.
    Als je daar tegen kan is Gambia echt een leuke bestemming. Wij zijn er 1 week geweest in december en hebben er nieuwjaar gevierd. We hadden niet het meest luxe hotel maar daar houden wij van! Het strand is heerlijk, prima ligbedjes en leuke restaurantjes om je heen. De mensen kunnen een beetje irritant zijn.
    Zeker doen in Gambia: chillen op het strand, de Nieuwjaarsduik, een Afrikaanse avond meemaken en cocktails drinken bij Poco Loco.
    Zeker niet doen: alleen maar bij je hotel blijven. Het is echt wel veilig om een taxi te nemen ook al doet bijna niemand dat :)

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Gambia vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Stranden Gambia reiservaring en tips!

Ben jij in Stranden Gambia geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?