• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Dublin ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

40 Dublin reiservaringen en tips

Geweldig

40%

Tof

50%

Wel oké

10%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Bernyf op 30-12-2020

    “Dublin”

    Prachtige Stad! De pubs en het eten zijn super! De Temple bar is zo mooi als ze zeggen!! Zeer vriendelijke mensen. In de Guinniss fabriek een rondleiding gehad, een hele beleving met een lekker biertje! Vanuit de stad een excursie naar malahide castle en de kust.

  • Mabel op 22-05-2019

    “Ideale stad voor een korte citytrip!”

    Dublin is een perfecte stad om invullingen te geven aan een korte citytrip. Dublin kent vele eet en drinkmogelijkheden en heeft voldoende mogelijkheden om een avondje uit te gaan, een dagje te shoppen of de stad te bezichtigen. Een aanrader is om vanuit Dublin uitstapjes te maken binnen Ierland zelf. Zo zijn wij zelf met de bus naar de Cliffs of Moher en Galway geweest. Zo kun je je citytrip combineren met natuur en cultuur!

  • J. op 16-05-2019

    “Dublin”

    Dublin is zeker een aanrader voor een stedentrip. Je hebt er van alles: cultuur, natuur, historie en gezellige pubs. Bezoek overdag de universiteit van Dublin en volg ook zeker een rondleiding door de Guinness brouwerij. Dit was een verrassend leuke ervaring! Regel wel van te voren kaarten want het kan behoorlijk druk zijn. Voor natuur moet je zeker een dag uitstapje maken naar Howth, waar je langs de kliffen kan wandelen en soms dolfijnen in het water kan spotten.

  • Reizende Annie op 13-05-2019

    “Gezellig!”

    Ontzettend genoten van een weekend Dublin, omdat ik zeer goedkope tickets kon scoren. Waar ik echter geen rekening mee had gehouden is het feit dat slapen, eten en drinken in deze stad wel erg duur is! Wij hadden een airbnb iets buiten het centrum die nog enigszins betaalwaar was, de rest van de hotels in het centrum waren allemaal ontzettend duur. Laat je hier overigens niet door weerhouden want Dublin is een te gekke stad! Er zijn niet veel echte bezienswaardigheden maar je komt hier voor de sfeer. Na afloop van de werkdag stromen de pubs vol met mensen en wordt er gezellig geborreld en gepraat. Eten kan hier prima in de pub, gezellig, goedkoop en lekker.

    Guinnes moet je zeker drinken in Dublin. Het museum is op zich leuk om te bezoeken (het gebouw is erg indrukwekkend) maar ook ontzettend toeristisch! Een andere aanrader is de gevangenis in het centrum, erg boeiend om rond te lopen en een rondleiding te krijgen.

  • Mark Janssen op 12-05-2019

    “Templebarstreet”

    Dublin is goed te bereiken en redelijk goedkoop vanaf Amsterdam. Leuke stad om met een vriendengroep naartoe te gaan. Veel leuke sfeervolle pubs waar je alle soorten sport kan volgen. De templebarstreet is de uitgaansstraat met allerlei barretjes en livemusic. Op zaterdagmiddag zijn met paard en wagen naar de Guiness Fabriek gegaan. Voor ongeveer 20 euro krijg je een mooi kijkje in de productie van het typisch Ierse biertje. Vanaf de bovenste verdieping van de fabriek heb je een super mooi uitzicht over de stad. Veel gezelligheid, maar geen culturele stad en veel bezienswaardigheden.

  • Bas van den Heuvel op 11-05-2019

    “Gezellige stad maar duur in het weekend”

    Dublin is een gezellige stad om te bezoeken. Echter wanneer je op vakantie bent in Ierland voor een langere tijd loont het om het bezoek het eerste gedeelte van de week te plannen omdat accommodaties het eerste gedeelte van de week vanaf zondag tot en met woensdag substantieel goedkoper zijn (ca. 40% prijsverschil soms).
    Tijdens een trip naar Dublin mag een bezoek aan het sfeervolle Temple Bar distric met de traditionele Ierse pubs niet ontbreken. Daarnaast kan een bezoek worden gebracht aan het Guiness Storehouse. Dit viel een beetje tegen aangezien dit meer een museum is over de geschiedenis van Guiness. Interessant is het Dublinia museum dat de geschiedenis van Dublin behandeld. Dit kan worden bezocht in combinatie met de Christ Church Cathedral.

  • Richard Tronco op 11-05-2019

    “GUINESS!”

    Dublin is een geweldige stad voor een stedentrip. Je vliegt er gemakkelijk naar toe en er is veel te zien. Het centrum is ouderwetser, maar zeer leuk. Met een flinke wandeling kan je de hele stad zien. Bezoek de Guiness brouwerij, of Jameson. Vergeet niet om een ijsje te drinken in 1 van de misschien wel 1000 kroegen. Om 4 uur zit het al vol, met vaak Ierse live muziek.

  • Eleanne op 09-05-2019

    “Dublin.”

    Dublin is een erg leuke stad om een aantal dagen te bivakkeren. Het is een erg knusse stad met schattige gebouwtjes en mooie straten en pleinen. Bezoek ook zeker The Guiness Storehouse en laat je verrassen door het bijzondere proces van het brouwen van Guiness.

  • J. van Kooy op 06-05-2019

    “St. Patricks Day!!”

    Ga hier heen op Saint Patrick's Day!!!! Dublin wordt dan namelijk omgetoverd tot een groot carnavals-esque festijn. Iedereen geniet van de Guiness op Temple Bar en iedereen is ongelofelijk blij. De Ieren zijn ontzettend gastvrij en goede kans dat je voordat je het weet een pint Guiness staat te drinken met ze. Geweldig!

  • Annette op 04-05-2019

    “Verrassing”

    Ik vond deze stad nog leuker dan ik van tevoren had gedacht. Je kunt je prima 3-4 dagen vermaken. Het is een stad waar van alles te doen is en er is voor ieder wat wils: mooie natuur net buiten de stad, prachtige gebouwen in de stad en de gezelligheid in de restaurants en kroegjes in de avond. Bezoek de Guiness storehouse om je te verdiepen in het Ierse bier. Ga naar de Trinity College en bezoek de bibliotheek waar honderden oude boeken liggen. Loop door de straatjes van Dublin en maak foto';s van de verschillende kleuren deuren. Bezoek Dublin Castle en loop door de verschillende kamers heen die prachtig ingericht zijn volgens een bepaalde periode. Drink een biertje in de Temple bar waar live muziek wordt gespeeld of bezoek een ander tentje in deze uitgaansstraat. En wil je stad even verlaten en heb je nog tijd over: neem de trein en loop rond het klifgebied van Howth, waar je een prachtig uitzicht hebt over de Ierse zee.

Ierland vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Ierland reisaanbieders

Deel jouw Dublin reiservaring en tips!

Ben jij in Dublin geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief