Bandung ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

9 Bandung reiservaringen en tips

Geweldig

11%

Tof

56%

Wel oké

22%

Niet zo

11%

Vreselijk

0%

  • Profiel Sabine Wilden
    op 12-10-2020
    41 landen bezocht • 3 reviews • 0 waarderingen
    3

    “Niet de rustige plek die we verwacht hadden”

    Vanuit Jakarta zijn wij een lang weekend richting Bandung gegaan met de auto, om even de natuur in te gaan. Er zijn een hoop mooie dingen te bekijken rondom Bandung, echter was het overal op de weg erg druk wat ons tegenviel. Zo zijn wij naar Kawah Putih geweest - erg mooi babyblauw zwavelmeer, leuk voor een paar foto's, maar erg toeristisch.

    Verder naar Tangkuban Perahu vulkaan geweest, dit vonden we erg tegenvallen. Door Ciwidey gereden en gewandeld tussen de theevelden, erg mooi! Ook zijn we naar de Keraton Cliff geweest, hier hadden we echter verwacht een mooie hike naar de top te maken, maar vanaf de entree is het maar 500m lopen. Desalniettemin, een mooi uitzicht!

    Al met al is er genoeg te doen rondom Bandung, al viel het ons wel wat tegen door de drukte en ook de bezienswaardigheden vonden wij minder dan verwacht. Overal kan je met de auto tot de bezienswaardigheid zelf rijden, er is weinig om zelf te wandelen/hiken. Wij hadden een chauffeur mee, waardoor je flexibel bent en makkelijk overal komt - dit raad ik dan ook aan te doen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Robbin
    op 18-04-2019
    20 landen bezocht • 26 reviews • 5 waarderingen
    4

    “koloniale invloeden in BAndung”

    Bandung is een welkome tussenstop tussen Jakarta en Yogyakarta. Je kan er echter niet veel doen, maar het is een goede uitvalsbasis voor uitstapjes (theeplantages, vulkaan Tangkuban Prahu en de warmwaterbronnen). Interessant om te zien zijn de koloniale invloeden die Nederland er heeft achtergelaten (oude postkantoor bijv. ).

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bob Arnoldus
    op 14-04-2019
    17 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    3

    “Bandung”

    Wij zijn vanuit Jakarta richting Bandung gereden met de Bus, deze route zou ik volgende keer per trein afleggen (TIP). Toen we aankwamen in bandung kwamen we aan op een busterrein waar zo'n 40 taxichauffeurs ons in hun taxi wilde slepen. Wij hebben qua Hostel de verkeerde kant van Bandung uitgekozen. Echter zijn wij achterop de motor met een tour vanuit het hostel naar de theevelden, natuurlijke hotsprings en de KAWA PUTI geweest. Dit zijn volgens mij ook de beste bezienswaardigheden vanuit deze stad.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jo C.
    op 26-11-2017
    25 landen bezocht • 29 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Bandung”

    Bandung is een leuke stad om 1 à 2 dagen te verblijven. Omdat de Nederlanders er vroeger veel invloed hebben gehad, zie je dit nog steeds terug.
    Je kunt heerlijk eten in Bandung, tijdens onze reis door Indonesië is dit de plaats waar wij de lekkerste saté hebben gegeten. Dit was bij een restaurant in de Braga street.
    In Bandung is er de mogelijkheid om een Angklung muziek schooltje te bezoeken. Dit is een muziekinstrument dat volledig van bamboe gemaakt is. Het is ongelooflijk wat ze met de ze instrumenten kunnen spelen, en je zult dus ook regelmatig bekende deuntjes horen. Ook mag je als bezoeker meespelen, wat erg leuk is....
    Vanuit Bandung kun je ook mooie uitstapjes maken naar de vulkanen en theeplantages die rondom deze stad liggen. Je kunt gemakkelijk een chauffeur met auto huren voor een dag (vooraf prijs afspreken).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mark Janssen
    op 19-11-2017
    26 landen bezocht • 39 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Leuke tussenstop als je door reist naar Yogyakarta ”

    Het is een mooie stad, waar je heerlijk kunt eten. Wij waren er tijdens de ramadan, waardoor er veel locals uit de kleine dorpjes bij hun families op bezoeken gingen. Zij waren erg verbaasd om blanke mensen te zien, en wouden maar al te graag op de foto. Erg apart om mee te maken, maar erg lieve mensen. De omgeving is hier prachtig, en vanuit hier kun je een mooie treinreis maken naar Yogyakarta. Je kunt hier de vulkaan Tangkuban Perahu bezoeken, ongeveer een uurtje van Bandung af.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mariëlle Plug
    op 19-11-2017
    26 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Het oude Parijs van west-Java ”

    Als je het eiland Java bezoekt is een stop in Bandung, de hoofdstad van west-Java zeker een goede optie. Vroeger werd dit ook wel het Parijs van Java genoemd. Helaas is hiervan in de stad zelf niet veel meer van te zien. Er zijn nog wel een paar mooie overheidsgebouwen maar verder is het heel druk qua verkeer. Echter is de omgeving wel de moeite waard! In het zuiden van de stad ligt de witte crater en de thee plantages. Ook is dit de omgeving van vele aardbeien kwekerijen. Heb je 2 dagen de tijd ga dan ook naar het noorden, binnen een half uur rijden sta je op de rand van een orkaan en neem je een verfrissende duik in een van de hotsprings!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bart
    op 18-11-2017
    25 landen bezocht • 26 reviews • 9 waarderingen
    4

    “Treinreis”

    Bandung is een mooie stad, maar er is niet heel veel te beleven. We zijn via een treinreis vanuit het westen van het land naar Bandung gegaan, wat super indrukwekkend was. De verschillende landschappen zijn prachtig en we bleven maar foto's maken. In de stad zelf is echter niet veel te doen, je hebt wat restaurants en winkels, maar Bandung moet het voornamelijk van de omgeving hebben. Hotels zijn ook schaars, dus veel toeristen zul je er niet tegen komen, alleen ind e hotels zelf. Vanuit Bandung kun je namelijk wel perfect excursies boeken en het is een ideale slaapplek, voordat je je reis naar Yogjakarta vervolgt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel MarleenenThomas
    op 18-10-2017
    22 landen bezocht • 14 reviews • 7 waarderingen
    2

    “Vergane glorie Bandung”

    Na een prachtige treinreis vanaf Jakarta kwamen wij aan in Bandung. Het begon al vooraf met het zoeken van een guesthouse/homestay/hotel. Binnen ons backpackbudget, waarvan we overal prima konden overnachten, konden we in Bandung niet echt iets vinden. We belandden in een enigszins shabby verblijf. Er is een leuke foodmarket. Maar wij hebben eigenlijk alleen de stad gebruikt om een tweedaagse trip te boeken en te starten naar ciwidey, kawah putih en de kust.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Carmen
    op 04-05-2017
    14 landen bezocht • 4 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Wonen in Bandung”

    Bandung wordt vaak overgeslagen tijdens rondreizen door Indonesie of maar kort aangedaan. Dit komt doordat de stad Bandung op het eerste gezicht niet heel interessant lijkt. De plekken die worden aangeraden (Braga) zijn allang niet zo mooi meer als ze vroeger waren. Bandung op dit moment is heel interessant door het goeie nachtleven (denk aan clubs als Backyard en Southbank) en de fijne koffietentjes all over Bandung.
    De omgeving van Bandung is ook erg mooi: denk aan Lembang met mooie rijstvelden, hot springs en bossen. Ook de omgeving van Tebing Keraton is mooi voor zonsopkomst. Op 2 uur rijden van Bandung ligt het Kratermeer Kawa Putih wat ook prachtig is.
    De treinreis van Bandung naar Yogyakarta is ook erg mooi.
    Redenen genoeg dus om Bandung niet over te slaan!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Indonesië reis boeken – onze tips!

Top-5 Indonesië reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Bandung reiservaring en tips!

Ben jij in Bandung geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?