• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Borobudur ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

29 Borobudur reiservaringen en tips

Geweldig

41%

Tof

52%

Wel oké

7%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • sammy tempels op 26-10-2019

    “Zeer mooie plaats maar druk.”

    De Boropudur tempel is misschien wel de meest bekende plaats van Java. Logisch want de tempel met al zijn beelden en klokken zijn prachtig. Nadeel is dat er zeer veel volk is zodat de magie van de plek een beetje verloren gaat. Foto's maken van de tempel en klokken is zeer moeilijk zonder andere toeristen erop. Wij hebben de tempel bezocht bij zonsopgang maar vonden dat niet echt een meerwaarde. Het geeft wel een meer mysterieus tintje aan de omgeving door de mist die over de bergen in de verte hangt. Je ziet de schoonheid van de tempel echter beter bij zonlicht. Voordeel is wel dat er in je ticket voor zonsopgang een gratis ontbijtbuffet is inbegrepen.

  • Wendy op 07-05-2019

    “Extra bijzonder tijdens zonsopkomst”

    Wij sliepen in het Manohara Resort, dat aan de voet van de Borobudur ligt. Je hebt vanuit het hotel uitzicht op de tempel en je loopt er zo heen. In het hotel kun je gratis naar de film. Die film gaat ovder de Borobudur en geeft wat info over de afbeeldingen die je ziet. 's Ochtends vroeg kun je met een gids nog voor zonsopkomst de tempel op. Je maakt dan van bovenaf de zonsopkomst mee. Ik vond dat echt een heel bijzonder moment. Je voelt de mystiek van de plek. Niet goedkoop, maar ik heb er absoluut geen spijt van!
    Als de zon eenmaal op is, kun je op je dooie gemak de rest van het complex bekijken. En omdat je bovenaan begint en alle andere bezoekers onderaan, heb je de tempel nog langer voor jezelf.

  • Ilse Bouwknegt op 03-05-2019

    “de Borobudur, wauw! ”

    De Borobudur is een Boeddhistische tempel dichtbij Jogjakarta. Ik ben met een tour naar deze tempel gegaan zodat we hem met zonsopkomst zouden kunnen bewonderen. Helaas was het heel mistig en ging dat niet helemaal door, maar toen we later aan kwamen bij de tempel was ik dat al weer vergeten, de tempel is prachtig! Tijdens mijn reis in Azië was deze tempel zeker een van mijn hoogte punten. En ik raad het iedereen aan om hier heen te gaan. Als je wat meer wilt leren over de tempel en het Boeddhisme raad ik een tour ook zeker aan.

  • Louise op 26-04-2019

    “Een van de mooiste boeddhistische tempels”

    De Borobudur is absoluut een van de mooiste boeddhistische tempels. Niet alleen voor toeristen maar ook voor de lokale bevolking is het een enorme trekpleister. Dit merk je onder andere aan de schoolklasjes die aanwezig zijn en graag met je op de foto willen.

    Ondanks dat wij er midden op de dag waren, was het niet extreem druk. Het complex is vrij uitgespreid en daardoor kan iedereen op zijn of haar gemak het verkennen.

  • Eleni Saarloos op 19-04-2019

    “Geweldig tijdens zonsopkomst, verwacht wel drukte!”

    De Borobudur is erg bekend, en daardoor ook erg druk bezocht. Vanuit het Via Via Guesthouse hebben wij een tour geboekt, namelijk de Sunrise tour. Zelfs dan is het al vrij druk, maar heb je wel nog goed zicht op alles. De zonsopkomst is erg mooi, de foto's zeggen genoeg denk ik!
    Als de zon eenmaal op is, worden ook andere bezoekers toegelaten. Dan is het qua drukte helemaal gekkenhuis en is iedereen vooral bezig met foto's maken. Dit is wel jammer van de ervaring, maar ook logisch, het is ook erg mooi.

  • Robbin op 18-04-2019

    “Mooi uitzicht”

    De Borobudur was indrukwekkend. Na een klim waren we boven aangekomen en konden we uitkijken over de mooie groene omgeving. We hadden geen gids genomen, maar ons ingelezen in de betekenissen van de stupa's, dit maakte het een interessante ontdekkingstocht. We hadden geen speciale tour, maar ondanks dat viel de drukte ons mee (en dat in augustus).

  • Davy Goossens op 13-04-2019

    “Prachtige Tempel”

    De Borobudur wordt druk bezocht, maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken. De tempel zelf is prachtig, zorg er alleen wel voor dat je aan het begin of einde van de dag gaat. Hierdoor vermijd je de grootste drukte.
    En kun je mooie foto's maken zonder andere mensen erop. Daarnaast kun je ook op je gemak rondkijken en de tempel "ervaren". Alles binnen het terrein van de tempel is goed geregeld en duidelijk aangegeven.

  • Daphne Smit op 13-04-2019

    “Unieke tempel”

    De Borobudur is natuurlijk een van de bekendste tempels van Indonesië. En dat kun je ook merken, dagelijks komen hier grote getale toeristen naartoe. Wij hebben om die reden een vroeg bezoek gebracht aan de tempel. Hierdoor ben je de grote drukte voor en heb je de gelegenheid om foto's te maken.
    De tempel zelf is geweldig, wat een unieke bouwstijl en wat een details. De klokken waar de boeddha's in staan zijn prachtig. Ook wordt er een heel verhaal uitgebeeld in het beeldhouwwerk dat je in de gehele tempel vind. Zeker de moeite waard.

  • Boaz op 29-11-2017

    “Slaap ernaast en wees de 1e!”

    Vrijwel iedereen komt naar Borobudur vanuit Yogyakarta of een andere plaats een aantal km weg. Maar Borodudur is óók een plaatsje, waar overdag veel toeristen doorheen gaan, maar na 16:00 uur zijn er alleen maar Indo's. We hebben hier de nacht doorgebracht, ik heb 'oma' (moeder van de eigenaresse van ons Guesthouse) gemasseerd omdat ze last had van haar nek (en ik was toen in opleiding voor massagetherapeut) en het guesthouse was letterlijk naast de tempel, waardoor we de volgende ochtend toen we vroeg op zijn gestaan (en niet eens zo heel vroeg omdat het 5 minuten lopen was) de 1e waren die naar binnen gingen. Uiteraard volgden er wat meer toeristen, maar de zonsopgang (die prachtig was) zagen we nog steeds 'alleen'. Toen wij de tempel bekeken hadden en terugliepen naar de ingang, zagen we de hordes toeristen-uit-toerbussen aan komen marcheren...

  • Deborah op 29-11-2017

    “Schitterende ervaring”

    Echt een aanrader. Er zijn van die tempels die iedereen gewoon een keer gezien zou moeten hebben en dit is er 1 van. Je hebt eigenlijk te weinig tijd door er slechts 1 dag door tebrengen. je blijft foto's nemen! We hebben eerst een rondje met de gids gedaan maar zijn daarna ook lekker zelf gaan dwalen. Ondanks de vele touristen heeft dit toch iets heel rustgevends. Heel mooi en zeker iets wat je niet mag missen.

Indonesië reis boeken – onze tips!

Top-5 Indonesië reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Borobudur reiservaring en tips!

Ben jij in Borobudur geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief