Java ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

35 Java reiservaringen en tips

Geweldig

60%

Tof

34%

Wel oké

6%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel sammy tempels
    op 26-10-2019
    37 landen bezocht • 100 reviews • 125 waarderingen
    5

    “Na de ziel van Indonesie.”

    Wij gingen naar Java om vanuit Surabaya Mount Bromo te bezoeken en daarna naar Yogyakarta voor Boropudur en Prambanan tempel. Jakart is de hoofdstad maar zoals ze zeggen: Yogyakarta is de ziel van Java. Hier veel minder teoristen dan in Bali, je bent meer onder de bevolking en een bezoek aan het mega drukke Marlioboro street is een onderdompeling in het dagelijkse leven van de lokale bevolking.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eline Weststrate
    op 18-05-2019
    28 landen bezocht • 14 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Java”

    Java staat bekend om al zijn vulkanen en die zijn werkelijk prachtig en het bezoeken zeker waard! Wij bezochten de Iljen krater; het blauwe vuur was erg speciaal om te zien, maar het uitzicht vanaf de vulkaan bij zonsopgang vond ik misschien nog mooier, echt een aanrader. Vervolgens bezochten we de Bromo vulkaan; ook een prachtig uitzicht bij zonsopgang, alleen wel erg druk en toeristisch. Daarna gingen we naar Yogjakarta, een leuke stad voor een paar dagen en het bezoeken waard vanwege Prambanan en de Borobudur. Daarna bezochten wij Pangandaran, wat je absoluut over kan slaan; een lelijk, viezig strand en een plaatsje waar niks te beleven is. Daarna gingen we naar Bandung, vanaf waar we een mooie excursie naar een andere krater deden. Verder is het leuk om hier de Nederlandse invloeden terug te zien. Vanuit Jakarta vlogen we door naar onze volgende bestemming, zonder de stad echt aan te doen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel J.
    op 15-05-2019
    7 landen bezocht • 10 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Bromo vulkaan”

    Als je op Java bent, beklim dan zeker de Bromo vulkaan. De bromo vulkaan is goed te bereiken vanaf het dorpje Cemoro Lawang. Zorg alleen wel dat je van te voren een hostel boekt want het zit erg snel vol. Met een jeep rijd je eerst 's ochtends vroeg naar een uitkijkpunt om de zonsopkomst te zien. Heel gaaf! Wel koud, dus neem warme kleren mee.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel J.
    op 15-05-2019
    7 landen bezocht • 10 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Ijen vulkaan”

    Je moet er vroeg voor uit je bed, maar het is het zeker waard! Eerst wandel je samen met een gids 3 km omhoog, wat goed te doen is als je in een redelijke conditie bent. Bij ons was het erg koud doordat het miezerde, dus kleed je voor de zekerheid goed aan. Aangekomen bij de top ga je afdalen de vulkaan in om de "blue flames" te zien. Vervolgens klim/wandel je weer omhoog, net op tijd om de zonsopgang te zien en die is prachtig!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Shanna de Klerk
    op 12-05-2019
    41 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Ijen vulkaan ”

    Nadat we de boot vanaf Bali genomen hadden, sliepen we in een klein hotel om midden in de nacht in een taxibusje te stappen om de Ijen vulkaan te gaan beklimmen. Wát een zware tocht (neem wat te eten mee!) maar heel gaaf om het blauwe vuur te zien en mannetjes die met kilos en kilos zwavel op hun schouder en rug de krater uitklommen. Toen we eenmaal op de top waren was het wat fris (koud zweet en wind) maar de zonsopkomst was prachtig. Zeker de moeite waard!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Michelle  van Beek
    op 09-05-2019
    28 landen bezocht • 52 reviews • 14 waarderingen
    4

    “Trein van Jakarta naar Bandung naar Jogjakarta ”

    In Jakarta verbleven wij in het Allium Tangerang Hotel, we werden opgehaald van het vliegveld waardoor je je vakantie natuurlijk relaxt begint. Vanuit hier hebben wij een prachtige treinreis gemaakt via Bandung naar Yogyakarta!! Als je 1ste klas boekt heb je echt ongelofelijk lekkere stoelen met veel ruimte en airco, hier kan de NS nog een voorbeeld aan nemen :). De uitzichten zijn prachtig en je komt langs kleine schattige dorpjes. In Yogyakarta is het een echte must om de zonsopgang te bekijken bij de Borobudur, prachtig!!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eleni Saarloos
    op 19-04-2019
    19 landen bezocht • 52 reviews • 11 waarderingen
    4

    “Sla Java niet over!”

    Wij hoorden tijdens onze rondreis dat Java vaak werd overgeslagen. Zonde, lijkt ons. Het is er wat minder toeristisch dan bijvoorbeeld Bali, maar wel prachtig.
    Vanaf Probolinggo de zonsopkomst bij Bromo bekijken (vroeg! veel klimmen! maar de moeite waard), daarna door naar Yogyakata voor de Borobudur en Prambanan.
    Wij hebben afgesloten in Jakarta, wat tegelijkertijd een intrigerende en vreselijke stad is. Het is er erg druk, weinig bijzonders te zijn. Maar wij zijn met deze verwachting rond gaan lopen, en hebben best wat leuke ervaringen gehad. Bijvoorbeeld bij een karretje op straat eten besteld, nog steeds geen idee wat het was. De mensen zagen dit denk ik niet vaak, want ze zaten stiekem foto's van ons te maken.
    Een volgende keer zouden wij meer van Java willen zien, de kennismaking beloofde in ieder geval veel goeds! Doe ook ergens een kookcursus, het eten hier is heerlijk.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sandra
    op 17-04-2019
    27 landen bezocht • 53 reviews • 33 waarderingen
    5

    “Kaweh ijen”

    Oke de bromo is prachtig en moet je niet missen tijdens je reis door Java. Maar het hoogtepunt van Java was toch wel de Ijen vulkaan.
    's nachts, rond een uur of 1 - 2 uur, begin je met het beklimmen van de vulkaan. Het is verstandig om dit met een gids te doen. De taxichauffeur wil maar al te graag een gids regelen (lees commissie) maar je kunt ze ook gemakkelijk zelf regelen als je daar bent aangekomen, ook al zegt iedereen van niet.
    De klim naar boven is soms pittig. Het is continu omhoog lopen, waardoor het een goede is voor je cardio.
    Als je boven bent, ga je met gids de vulkaan in. De gids zorgde voor gasmaskers, omdat de vulkaan heel veel zwavel produceert. In de vulkaan zijn mannen aan het werk om de zwavel te winnen, met zelfgemaakte manden brengen ze de zwavel naar boven voor een schamele loon. De kleine mannen, zelf misschien 60 kilo, tillen zo 90 kilo zwavel mee omhoog. Dus heb respect voor de hardwerkende mannen en ga voor ze aan de kant! Ze hebben het al zwaar genoeg zonder de tientallen toeristen om hun heen.
    Voor wat centjes of een kretek sigaret mag je ze fotograferen.
    Heel bijzonder om te zien hoe de mannen te werk gaan tussen het zwavel en het blauwe vuur! Nadat we uit de vulkaan geklommen waren konden we de zon zien opkomen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Davy Goossens
    op 13-04-2019
    13 landen bezocht • 27 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Cultuur en natuur”

    Java is een prachtig eiland met een lieve bevolking. Op dit eiland vind je niet alleen indrukwekkende tempels, maar ook prachtige natuur, waaronder gave vulkanen en rijstvelden. Het hoogtepunt was om zelf in een jeep te rijden rondom de Bromovulkaan. De omgeving was uitgestrekt en zo uniek. Ook de zonsopkomst bekijken bij de Bromo is zeker de moeite waard, let wel op dat het ijzig koud kan zijn.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Daphne Smit
    op 13-04-2019
    28 landen bezocht • 52 reviews • 24 waarderingen
    5

    “Vulkanen en steden”

    Java is zeker de moeite waard om te bezoeken. Er zijn prachtige steden, tempels en vulkanen. De Ijen en de Bromo vulkaan zijn voor mij de hoogtepunten geweest. Het koste wat energie om naar boven te klimmen, maar dat is zeker de moeite waard.
    Ook Yogjakarta is een mooie stad om te zien. Door middel van een becaktour hebben wij veel van de stad gezien.
    En geniet 's avonds in een van de leuke restaurantjes waar ze heerlijk eten hebben.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Indonesië reis boeken – onze tips!

Top-5 Indonesië reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Java reiservaring en tips!

Ben jij in Java geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?