• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Kalimantan ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

2 Kalimantan reiservaringen en tips

Geweldig

100%

Tof

0%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Michelle Kuipers op 01-11-2017

  “Geweldige boottocht door de jungle”

  Tanjung Puting National park is een van de dingen die me is bij gebleven, een hoogtepunt in mijn reis. Met een boot en gids vaar je over de rivier en ga je naar de voederplekken van de orang-oetangs. Onderweg op het water zie je naast het water wilde orang-oetangs, neusapen, en in het water zie je zelfs krokodillen. Bij de trip van meestal 3 dagen, zitten eten en drinken al bij in. Er wordt ontzettend goed voor je gezorgd. En ook voor mensen die alleen reizen is dit ook heel goed te doen. Er zijn ook organisaties waarbij je met anderen (vreemden) mee kan gaan, zodat je niet alleen bent. En dit ook voor een goede prijs!
  Ik had zelf het geluk dat ik op een boot terecht kwam met maar 2 anderen (terwijl er plek was voor 10). We hadden een erg grote boot voor ons drieën en de crew (maar die slaapt beneden). De gidsen weten ontzettend veel van de apen, en ook van de andere dieren die er rondlopen, zoals slangen, vogels of spinnen. Zeker de moeite waard!

 • Max Gerrits op 24-04-2017

  “Orang utans kijken in Tanjung Putin National Park”

  Pangkalan Bung is het vertrekpunt voor een rondvaart door het Tanjung Putin National Park. In dit oliestadje zelf is erg weinig te beleven. De lokale bevolking is niet gewend aan toeristen en dus je bent hier zelf snel de toeristische trekpleister. Reden te meer om een aantal nachten door te brengen in de jungle van het nabijgelegen National Park Tanjung Putin.

  In de haven of in je hotel kun je eenvoudig een boot tour door het National Park boeken. Op deze boot verblijf je een of meerdere nachten en vaar je langs de voor toeristen toegankelijke feeding stations voor orang utans. In dit junglereservaat leven zowel wilde als semi-wilde orang utans die om verschillende redenen bijgevoerd moeten worden. Je vaart een aantal dagen stroomopwaarts de jungle in en overnacht 's nachts op het dek van de boot. De meereizende kapitein, kok en gids zorgen voor een onvergetelijke ervaring! Naast de orang utans zie je ook gegarandeerd groepen neusapen door de bomen slingeren en met wat geluk een krokodil. Zwemmen wordt hier sterk afgeraden...

Indonesië reis boeken – onze tips!

Top-5 Indonesië reisaanbieders
 1. TUI – zonvakanties & rondreizen
  Bekijk aanbiedingen
 2. Van Verre – individuele rondreizen op maat
  Bekijk aanbiedingen
 3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Sawadee – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Kalimantan reiservaring en tips!

Ben jij in Kalimantan geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief