Komodo National Park ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

11 Komodo National Park reiservaringen en tips

Geweldig

64%

Tof

36%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Sascha
    op 19-05-2019
    27 landen bezocht • 13 reviews • 9 waarderingen
    4

    “Naar Flores voor de Komodo varanen”

    Als onderdeel van onze reis naar Indonesie namen we een binnenlandse vlucht naar Flores om vanuit Labuan Bajo op komodo-varanenjacht te gaan. Na verschillende docu's en filmpjes op YouTube was ik wel erg geinteresserd geworden en aangezien we toch in de buurt waren...
    Labuan Bajo is een plek die je best kan overslaan, ik vond het totaal niet interessant. Het bestaat met name uit reisbureaus naar de eilanden in de omgeving, waaronder natuurlijk als topper Komodo en Rinca. Wij kozen voor Rinca, in combinatie met een paar snorkelplekken.
    Met een speedboot togen we naar het eiland. Vanaf hier maakten we een wandeling in gezelschap van een jonge ranger die niet zo heel goed Engels sprak. Dit mocht de pret niet drukken. De eerste varanen zagen we, zoals je ook op internet leest, bij het dorp onder de 'keuken'-hut. Wat zijn ze groot! En lui... ze lagen heel rustig, zonder zich veel te bewegen in het zonnetje. Ontkend wordt dat de dieren hier gevoerd worden, maar hun buiken leken goed vol te zitten.
    Toen het bos in, een stuk verderop waren we van een afstand getuige van een moedervaraan die gaten aan het graven was om later haar eieren in te leggen. Daarna nog een andere varaan genietend in de zon. Naast de varanen was het een prachtige wandeling. We hebben allerlei andere dieren gezien. De hitte was redelijk te doen, maar neem veel water mee!
    Het snorkelen daarna was niet heel bijzonder en had van mij niet gehoeven. Het hoogtepunt waren de varanen, blij dat ik ze heb mogen zien! Aan het einde van de dag kwamen we weer terug in Labuan Bajo. Mooie tocht voor een dag!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Iris
    op 20-11-2017
    47 landen bezocht • 27 reviews • 29 waarderingen
    5

    “Komodovaranen zijn geweldig!”

    Komodo National Park en Rinca National Park zijn beide hele mooie parken. Komodovaranen in het wild zien is heel bijzonder. We hebben wandelingen over de eilanden gemaakt, maar eigenlijk zie je ze het beste in het dorp. Daar vind je ze overal. Desalniettemin is de wandeling ook heel mooi. En dan kun je ze echt zoeken, wat natuurlijk veel leuker is dan er over te struikelen in het dorp. Rondom de eilanden is het super mooi snorkelen.
    Komodovaranen zijn heel gevaarlijke dieren. Dus kom niet te dichtbij. Ze kunnen een mens doden. Zeker een kind.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lisa Koops
    op 10-11-2017
    28 landen bezocht • 13 reviews • 37 waarderingen
    5

    “Prachtige natuur en wildlife: van manta's tot komodovaranen”

    Vanuit Labuan Bajo heb ik een met Alba cruise een dagtrip naar Komodo gemaakt. Om 6 uur vertrokken we met een speedboot, waarna we binnen een uur op Padar waren. Hier kun in ongeveer een half uur naar boven klimmen en heb je een super mooi uitzicht over drie stranden die zwart, roze en witgekleurd zijn. Ze zijn inmiddels bezig om een trap aan te leggen, wat het lopen een stuk makkelijk maakt, maar wat mij betreft wel afbreuk doet aan de ervaring. Het was wel heel fijn dat we hier nog vroeg op de ochtend waren, want dan is de temperatuur nog niet heel hoog en loop je nog deels in de schaduw omhoog.
    Na Padar gingen we door naar Komodo, alwaar je met rangers het eiland over kunt om de beroemde komodovaranen te spotten. De rangers lopen met een stok rond voor het geval een komodovaraan het op een lopen zet. Ze schijnen nog behoorlijk hard te kunnen lopen en je wilt er zeker niet door gebeten worden, in de bek van deze beesten zitten meer dan 65.000 bacteriën waar geen enkel antibioticum tegen bestand is. Een beet betekent dan ook vrijwel altijd dat er geen redden meer aan is. Zolang je de beesten rustig hun gang laat gaan, m.n. tijdens het eten, is er niks aan de hand gelukkig. Ze zijn erg imponerend om te zien, een unieke ervaring tijdens een reis naar Indonesië.
    Hierna zijn we op drie plekken gaan snorkelen: Taka Makkassar (een paradijselijke stukje wit strand van ongeveer 60 vierkante meter waar je heerlijk kunt snorkelen), Manta point (waar wij het geluk hadden maar liefst 4(!) manta's gezien te hebben) en Kanawa Island (waar het echt prachtig snorkelen is tussen de zeesterren, Nemo's en schildpadden).
    Echt een geweldige dagtrip, die je zelfs vanaf Bali in 2 dagen kunt doen.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Michelle Kuipers
    op 02-11-2017
    16 landen bezocht • 26 reviews • 11 waarderingen
    5

    “Luie maar bijzondere beesten op mooie eilanden”

    Om de Komodo draken te zien moet je naar de Rinca of Komodo eilanden. Je kunt hiervoor makkelijk een dagtrip boeken vanuit Labuan Bajo, of je kan een 4 daagse boottrip boeken van Labuan Bajo naar Lombok, of andersom. Tijdens de 4 daagse trip ga je naar beide eilanden waar de Komodo draken leven, en je gaat naar alle mooie duik/uitzicht spots. Voor een dagtrip kan je of naar Rinca met een paar snorkelplekken, of je gaat naar het Komodo eiland met 2 snorkelplekken en je gaat naar Padar. Als je moet kiezen zou ik voor de dagtrip naar Komodo gaan. Rinca is een beetje een dood eiland, terwijl komodo wat meer te zien is. Maar wat het verschil maakt, is Padar. Wat een geweldig uitzicht heb je daar! Dat wil je echt niet missen. De komodo draken zelf zijn ontzettend luie beesten, ze krijgen hun energie van de zon. Maar kijk uit, ze zijn ontzettend snel en gevaarlijk.
    Tip: Als je een dagtrip wilt maken vanuit Labuan Bajo, en je bent met minimaal 3 personen, dan kan je zelf een boot huren in de haven. Je kunt er gewoon heenlopen en een van de mensen op de boten aanspreken. Dit is een stuk goedkoper dan dat je op een groepstrip meegaat met anderen. Daarnaast kan je zelf kiezen hoe lang je wilt rondkijken met een gids op de Komodo of Rinca eilanden.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sander Pennings
    op 28-10-2017
    18 landen bezocht • 13 reviews • 3 waarderingen
    5

    “Bezoek aan het Komodo eiland Rinca”

    Vlakbij Flores Komodo National Park. Deze bestaat uit 3 eilanden en hier leven de Komodo draken. Dit is nu nog maar de enige plek ter wereld waar ze in het wild leven. Een bezoek aan de Komodo draken konden we daarom tijdens onze reis natuurlijk niet overslaan en dus besloten we een naar het eiland Rinca te gaan waar naar zeggen de meeste Komodo draken leven. De Komodo draken schijnen de grootste en meest dodelijke hagedissen ter wereld te zijn! Een Komodo draak kan tot wel 3 meter lang worden en door de gifklieren in de bek is een beet van het dier vaak dodelijk. We hebben helaas geen jonge Komodo draken gezien. Volwassen Komodo draken zijn enorm en leven op de grond, maar de jongen leven vooral in bomen om zo niet ten prooi te vallen aan de volwassenen, het zijn namelijk ook kannibalen. Wanneer je een rondleiding krijgt over het eiland en op zoek gaat naar de Komodo draken wordt je door een gespecialiseerde gids rondgeleid. De gids heeft een lange stok bij zich om eventuele agressieve Komodo's op afstand te houden. Omdat ze koelbloedig zijn liggen ze overdag vaak te zonnen en komen ze vrij sloom over, echter kunnen vanuit het niets ineens heel snel uithalen. Tevens zul je ze gegarandeerd te zien krijgen. Omdat er in het basiskamp zich eten bevind zijn er hier altijd wel een aantal in de buurt te vinden. Ik kan met voorsprong zeggen dat de Komodo draak toch wel het meest indrukwekkende dier is wat ik ooit heb gezien!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Pim Seuren
    op 24-10-2017
    23 landen bezocht • 13 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Mooie beesten”

    Het Komodo National Park kun je goed bereiken vanaf Labuan Bajo. Ze waren ons vergeten dus we kwamen wat later aan bij de Komodo's. Dat was een klein nadeel, omdat de varanen wat minder beweeglijk zijn (het is warmer dus ze zitten in de chill-modus), maar de drukte van bezoekers was wel voorbij. Dus we konden daar op ons gemak rondlopen. De varanen lopen gewoon vrij rond en er is antibiotica aanwezig in geval van nood ;)

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Irene
    op 29-12-2015
    11 landen bezocht • 7 reviews • 1 waardering
    4

    “Pink Beach”

    Dichtbij het eiland Komodo ligt Pink Beach. Een strand wat bij de vloedlijn een roze gloed heeft door de kleine stukjes koraal wat is afgebroken en aanspoelt op het strand. Je kunt hier prachtig snorkelen en er zijn verschillende vissoorten en koraal te zien.
    Echter is Pink Beach natuurlijk een echte toeristentrekker op de route voor Komodo en Rinca dus als het even kan zorg dan dat je met een klein bootje meteen s'ochtends vroeg hier al gaat snorkelen. Wij waren namelijk de enige die s'ochtends vroeg aan het snorkelen waren en zo voelt het even alsof je Pink Beach voor je alleen hebt.

    Let wel op tijdens het snorkelen want de boten mogen niet aanmeren bij pink beach in verband met het koraal. Je springt dus van de boot en zwemt een klein stuk richting pink beach om daadwerkelijk op het strand te zijn. Er is in dit kleine stukje zee wel kans op een zeer sterke stroming! Let hier goed op, en zodra je merkt dat je afdrijft laat dit dan meteen weten aan je mede reizigers. Zelf ben ik een ervaren zwemmer maar de stroming waar hier sprake van was, was voor mij zeer pittig!

    1 waardering


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 27 december 2016 22:24

      Hoi, heb je deze reis vanuit Bali geboekt? En is het een 3 daagde reis of langer, En ben je naar flores gevlogen? Is het goed te doen om aan boord te slapen? Veel vragen, hoop dat je ze kan beantwoorden, wij willen richting Rinca , we zijn 55 & 60 jaar .

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mariska
    op 29-12-2015
    54 landen bezocht • 74 reviews • 11 waarderingen
    4

    “Komodo echt een aanrader”

    Ga vooral zo snel mogelijk wel uit Labuan Bajo op Flores, want dat is een vieze en ongezellige stad. Maar een excursie naar Rinca en Komodo is wel echt een aanrader. Een behoorlijke kans om deze unieke dieren in het wild te zien (en dan bedoel ik niet onder de keukens daar) en ook de natuur op de eilanden is prachtig met nog genoeg andere dieren om te zien zoals makaken, herten, wilde zwijnen etc. En onderweg naar de eilanden kun je prachtig snorkelen. Op Flores zelf zijn we niet verder gekomen dan Labuan Bajo, dus dat bewaren we voor een volgende keer want het schijnt er wel nog echt ongerept Indonesië te zijn.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marion Sijben-Konings
    op 28-12-2015
    1 review • 0 waarderingen
    5

    “Flores veelzijdig en paradijselijk Komodo”

    Op Flores is iedere dag weer een verrassing. Van de kleurrijke kratermeren van de Kelimutu vulkaan tot de paradijselijke Tujubelas eilanden tot de traditionele stammen in Bajawa en Wae Rebo in het mangarai gebied. Komodo Np is ook schitterend. Wij voeren op een grote boot met een groep van 16 personen in 3 dagen van Flores naar Sumbawa langs Komodo, Rinca en tal van andere schitterende baaien en eilandjes.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Irene
    op 27-12-2015
    11 landen bezocht • 7 reviews • 1 waardering
    4

    “Komodo National Park”

    Komodo National Park op Komodo, volgens vele reisgidsen de plek om te bezoeken als je opzoek gaat naar de Komodo varaan.
    Echter zijn er veel toeristen die af komen op het nationale park op het eiland Komodo, en dit maakt de charme van dit prachtige eiland toch iets minder. Tijdens onze reis naar Komodo varen we met een kleine bootje tussen de prachtige eilanden door maar wanneer we aankomen bij het eiland Komodo zien we hier tot onze verbazing een onzetten grote en hoge steiger om ons bootje aan te leggen. Het eiland blijkt een populaire stop voor cruise schepen en juist daarom is er een grote steiger aangelegt voor cruise schepen. Iets wat ik zelf onzettend jammer vind, en ik ben ook erg blij dat we het eiland bezoeken aan het einde van de dag wanneer er bijna geen toeristen meer op het eiland zijn.

    Omdat het al tegen het einde van de middag loopt wanneer we het eiland bezoeken is het alleen nog mogelijk om de korte route te doen over het eiland onder begeleiding van een ranger. Een mooie route maar toch komen we bijna geen Komodo's tegen. Wanneer de ranger ons als laatste dan toch nog meeneemt naar het uitzicht punt van het eiland ligt daar toch nog een grote Komodo te genieten van de laatste zonnestralen.

    Het eiland Komodo is zeker een aanrader om te bezoeken tijdens je zoektocht naar de Komodo varaan maar wil je toch iets meer natuur en minder grote groepen toeristen maak dan zeker een stop op het in de buurt gelegen eiland Rinca! Hier leven ook Komodo's en voelt het meer alsof je op zoek gaat naar de Komodo in de natuurlijke omgeving zonder al te veel toeristen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Indonesië reis boeken – onze tips!

Top-5 Indonesië reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Komodo National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Komodo National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?