Sumatra ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

24 Sumatra reiservaringen en tips

Geweldig

75%

Tof

21%

Wel oké

0%

Niet zo

4%

Vreselijk

0%

  • Profiel J.
    op 15-05-2019
    7 landen bezocht • 10 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Bukit Lawang”

    Super gave ervaring! Als je naar Indonesië op vakantie gaat, ga dan zeker naar Bukit Lawang. Dit is een klein dorpje aan een rivier midden in de jungle. De inwoners zijn super vriendelijk en alles is heel goedkoop. Bukit Lawang is dé plek om een jungle tour te maken en orang oetans te zien. Blijf ook zeker een nachtje in de jungle slapen en vaar de volgens dag terug naar het dorp.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Inge Van Zoggel
    op 25-04-2019
    21 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Prachtige natuur, vriendelijke bevolking en lekker eten”

    Sumatra was in alle opzichten een positieve verrassing. Vriendelijke mensen en minder toeristisch dan de rest van Indonesië. Lake Toba was prachtig en deed bijna Europees aan met zijn begroeiing. Heerlijk om met een scooter het eiland te verkennen. Pulau Weh een tropisch eiland met witte zandstranden, prachtig om te duiken! Bukit Lawang mooie jungle en de orang oetangs waren erg indrukwekkend!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ellen
    op 25-04-2019
    17 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Ga de jungle in”

    Je kan Sumatra niet overslaan zonder de jungle in te zijn geweest. Dit is een geweldige ervaring. Zeker om daar minimaal een nacht te overnachten. Overdag is de trekking aardig zwaar, maar je ziet zoveel moois. Bijzondere bloemen/planten en we hebben uiteindelijk ook de Oerangoetang gespot. Dit was ook erg bijzonder. De gids geeft veel informatie en gaan ook respectvol om met de natuur.
    Tip: boek je jungle trekking bij 'on the rocks' in bukit lawang. Neem de tijd om hier wat dagen te blijven, het is een prachtige plek om tot rust te komen en de jungle trekking vraagt veel energie van je.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sandra
    op 17-04-2019
    27 landen bezocht • 53 reviews • 33 waarderingen
    4

    “Tobameer”

    Vanuit Bukit Lanwang reden we in een toeristenbusje in 1 keer naar het Tobameer; wel een lange rit.
    Aangekomen in Parapat namen we de boot die ons bracht naar het schiereiland. We verbleven in Tuktuk en sliepen in een heel goedkoop Guesthoust. Ik meen dat het liberta heette. We sliepen daar in een afgeschermd stukje van het main huis van het complex, voor 1,5euro p.p. Het grote huis was een Batak huis. Het was absoluut niet luxe (was de prijs ook niet naar) maar onwijs gezellig en gastvrij.
    De volgende dag huurden we een scootertjes om het eiland te verkennen. We bezochten een markt en de plek waar de caibaal rituelen werden gehouden.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Davy Goossens
    op 13-04-2019
    13 landen bezocht • 27 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Oerang Oetans en rust”

    Onze ontmoeting met de oerang oetans was zeker een hoogtepunt van ons bezoek aan Java. Wat een unieke dieren zijn dit, daarnaast hebben we ook een heerlijke tijd gehad bij het Tobameer. Wat een prachtige plek, door middel van een taxiboot wordt je naar je hotel gebracht. En het eten is hier heerlijk, veel keuze voor lage prijzen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Daphne Smit
    op 13-04-2019
    28 landen bezocht • 52 reviews • 24 waarderingen
    5

    “Geweldig natuur, lieve mensen”

    Sumatra is het mooiste eiland wat wij hebben bezocht. Overal is de omgeving groen, daarnaast merk je dat de levensstandaard hier nog wat lager ligt dan op de naastgelegen eilanden als Java en Bali. De bewoners zijn zeer vriendelijk en doen hun best om alles voor je te regelen. Hier en daar gaat wat mis, maar dat maakt dit juist zo uniek.
    We hebben ook prachtige oerang oetans gezien in de jungle. Aan het einde van de dag kregen we regelmatig te maken met een enorme regen- en onweersbui. We waren in het regenseizoen, dus we wisten dat het kon gebeuren. Hier konden we dan ook wel rekening mee houden in onze planning. Zeker een aanrader om het wat authentiekere Indonesië te ontdekken.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel inzedi
    op 29-11-2017
    21 landen bezocht • 26 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Bukit Lawang, Medan en Lake Toba”

    Sumatra is het grootste eiland van Indonesië en niet vergelijkbaar met Java, Bali en Lombok. Medan is de hoofdstad van Sumatra en hoogst waarschijnlijk de stad waarop je vliegt. Wij vonden dit niet zo'n fijne stad. De sfeer was grauw en er waren bijna geen andere backpackers. Wat ons wel positief verraste in Medan is dat de Street food hier keer op keer enorm lekker was!
    Na Medan gingen we naar Lake Toba. We nemen een lokaal busje en het valt ons direct op dat het verkeer chaos is. Onze chauffeur rijdt ook totaal niet voorzichtig en stopt iedere keer als iemand het hem vraagt. We doen er uiteindelijk dan ook een stuk langer over dan de bedoeling was. Bij Lake Toba is het aan te raden van te voren een accommodatie te boeken. Je verblijft hoogstwaarschijnlijk op Samosir eiland. Op de boot naar dit eiland moet je aangeven naar welke accommodatie je gaat, want dan stopt de boot bij de accommodatie. De omgeving is hier echt prachtig!! De bezienswaardigheden zijn helaas wel wat toeristisch. Het is interessant om de batak huizen te bekijken, maar de vraag is wel of deze er nog voor de toeristen staan of dat ze nog gebruikt worden door de lokale bevolking. Vanaf Lake Toba hebben we een privé taxi genomen naar Bukit Lawang. In dit dorpje zelf is niet zo veel te doen, maar het grote hoogtepunt hier is een jungle trekking naar de orang oetans. Dit is een geweldige ervaring, die ik iedereen zou aanraden. Het is wel jammer om te zien hoe de gidsen met de orang oetans omgaan; ze roken bijvoorbeeld gewoon in het bijzijn van de orang oetans. En dit terwijl het een bedreigde diersoort is..

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Debbie Mourits
    op 26-11-2017
    22 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    5

    “De jungle in”

    Wij zijn een week op Sumatra geweest, het noorden van Sumatra. We vlogen op Medan en van Medan vertrokken we naar Bukit Lawang zo een 86 km verder. Hier zaten we in het Radja Alam hotel. Een prima hotel aan de bohorok rivier. Hier kon je tuben, ontzettend leuk. Voor kinderen, maar ook voor de volwassenen. De omgeving is prachtig en je met een tuk tuk hier rond laten rijden is echt een aanrader. Als je hier bent, kun je de jungle in om op zoek te gaan naar de Oerang Oetans. Een prima wandeling van 3 uur en ja, we hebben ze gezien. Echt een super ervaring.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tom Harms
    op 23-11-2017
    13 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Pareltjes van Sumatra”

    Tijdens mijn reis heb ik Bukit Lawang en Lake Toba bezocht. Mocht je naar Sumatra gaan, dan ben je haast verplicht om een jungle trekking te maken in Bukit Lawang. Je zult tijdens deze trek super leuke mensen ontmoeten, veel indrukwekkende dieren zien, en veel lachen met komische gidsen. Een aanrader hierbij zijn de gidsen van Rainforest hostel. Voor wie houdt van een hele rustige, maar mooie, omgeving om tot rust te komen is Lake Toba de uitgelezen plek om heen te gaan. Voor mij was dit een iets te stille plek.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sandra
    op 22-11-2017
    27 landen bezocht • 53 reviews • 33 waarderingen
    5

    “Bukit Lawang”

    Bukit lawang is een fantastisch dorpje, je kunt vanaf hier een hike maken in de jungle met gids op zoek naar de urang utans. Het is heel indrukwekkend.
    Bezoek ook de lokale markt even verder op, en loop achter de markt wat rond in dit dorpje, je krijgt hierdoor echt een beter beeld van hoe de mensen leven.
    De mensen zijn heel vriendelijk en gastvrij.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Indonesië reis boeken – onze tips!

Top-5 Indonesië reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Sumatra reiservaring en tips!

Ben jij in Sumatra geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?