Sal ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

11 Sal reiservaringen en tips

Geweldig

0%

Tof

73%

Wel oké

9%

Niet zo

18%

Vreselijk

0%

  • Profiel Jose van Beek
    op 12-05-2019
    21 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Landing on the moon ”

    Heerlijk weer. Een erg rotsachtig eiland en zeer dor. Het lijkt wel of je je op een maanlandschap begeeft. Hier kan je ook windsurfen en gevorderde surfers kunnen hier ook de zee in. De quad tours zijn hier wel een aanrader. Lijkt wel veel op Boa Vista. Dus je gaat hier met name heen voor de zon en om te relaxen. Hier was het weer bij ons wat beter, waardoor we hier wel de zee in konden, wat op Boa Vista sterk werd afgeraden i.v.m. de sterke stroming.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mark Kremers
    op 10-05-2019
    23 landen bezocht • 40 reviews • 22 waarderingen
    4

    “Veel wind, maar heerlijk genoten”

    Sal is echt zo'n eiland waarop je niet heel veel kunt. Voordeel daarvan is dat het een heerlijk eiland is om bij te komen na een drukke periode. Echter was het nadeel dat er behoorlijk veel wind stond. Vooral tijdens het eten (buiten) was dit soms wat vervelend. Er zijn ook wat leuke excursies te doen, bijvoorbeeld het zoeken en kijken naar kleine citroenhaaien.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nadia
    op 26-04-2019
    27 landen bezocht • 27 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Zon, zee, strand, zwembad en happy hour”

    Voor echte zonliefhebbers die graag niets doen is Sal de perfecte plek.
    Het strand is ontzettend mooi, de zee is helder blauw en warm. Er zijn ontzettend veel resorts en het eten is prima. De mensen zijn ontzettend opdringerig, maar ze moeten het natuurlijk ook hebben van het toerisme. Er lopen ontzettend veel zwerfhonden en katten, maar als je ze niet aan haalt doen ze niets.
    Als je van iets meer actie houd kun je een dag een auto, quad of scooter huren. Maar ook de watersporten zoals windsurfen, kitesurfen en duiken zijn een aanrader in Sal.
    Als je in Santa Maria zit ga dan vooral langs de Irish bar aan het strand. De eigenaar is ontzettend vriendelijk en het eten is er geweldig.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Karlijn van der Reest
    op 26-11-2017
    12 landen bezocht • 26 reviews • 14 waarderingen
    2

    “Tegenvaller”

    Dat Sal een beetje tegenviel was grotendeels onze eigen schuld. We hadden deze vakantie geboekt om even te ontspannen, maar waren daarbij 'vergeten' dat we altijd na een dag op avontuur willen. Toen bleek dat toch lastiger te zijn dan verwacht. Met een taxi over het hele eiland, waarbij ik vooral schrok van de enorme vervuiling. De plekken die we bezochten waren overigens wel mooi en leuk. Zwemmen in zee is lastig, de zee is ontzettend ruig en de stranden waren ook niet de mooiste die ik ooit gezien had. Kortom, een prima plek om te relaxen in een resort, maar als je een iets actievere vakantie zoekt zou ik een andere bestemming kiezen.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Zoe
    op 21-11-2017
    24 landen bezocht • 27 reviews • 8 waarderingen
    3

    “Niet veel te doen”

    Sal is mij als vakantiebestemming een beetje tegengevallen. Het is een erg klein eiland, waar niet heel veel te doen is. De stranden zijn wel mooi, maar de zee is ook erg ruig om in te zwemmen. Daarbij is het niet echt mogelijk om zelf een auto te huren en op pad te gaan, waardoor je al snel op een georganiseerde tour uitkomt. Wij hebben een tour met een jeep over alle highlights van het eiland gedaan. We zijn onder andere naar de zoutmijnen en terra boa (fata morgana). Dit was uiteindelijk wel erg leuk!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tineke Wink
    op 18-11-2017
    13 landen bezocht • 26 reviews • 15 waarderingen
    4

    “"No stress"”

    Kaapverdie wordt steeds populairder en terecht! Het is slechts 4 uurtjes vliegen van Amsterdam en je komt in een hele andere wereld terecht. Voor sightseeing ben je op Sal niet op het juiste adres, maar voor een laid-back vakantie wel. De mensen zijn er super vriendelijk, het eten is er goed & de caipirinhas aan het strand smaken heerlijk. Het is er alleen vrij dor en er is geen palmboom te bekennen - de mooiste natuur heeft het dus niet, maar er zijn wel prachtige stranden.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Moontje
    op 10-11-2017
    16 landen bezocht • 26 reviews • 17 waarderingen
    4

    “Heerlijk voor een strandvakantie”

    Als je op zoek bent naar een fijne bestemming waar je onbezorgd kunt genieten van een strandvakantie, dan ben je in Kaapverdië op het eiland Sal helemaal goed. Je vindt er helderblauw water, lieve mensen en een gezellige 'no stress' sfeer. Let wel, het is nog niet echt een toeristische trekpleister, dus je moet jezelf wel goed kunnen vermaken. Op het eiland zelf vind je weinig mooie natuur. Het is er erg droog, een soort maaneiland. Er is wel een zeer gezellig centrum, er staan luxe resorts en er zijn leuke dagtrips beschikbaar zodat je met een jeep het eiland kunt verkennen. Het huren van een scooter kan ik je ook zeker aanraden. Zorg dat je een mooi hotel hebt met veel faciliteiten, dan zul je je niet vervelen in het prachtige Kaapverdië!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jacqueline Westerhoff
    op 08-11-2017
    40 landen bezocht • 79 reviews • 121 waarderingen
    4

    “Authentiek Kaapverdisch strandeiland”

    Wij startten en eindigden onze rondreis over de Kaapverdische eilanden op Sal. Sal is vooral een strandbestemming met publieke stranden van grof geel zand tot heerlijke witte stranden bij de resorts. Sal is ook geschikt voor surfers, onder andere in Espargos bevindt zich een leuk surfershotel.

    Leuke uitstapjes maak je naar de haven- en visserdorpjes Palmeira en Santa Maria, waar je zowel authentieke huisjes en kerkjes als gezellige terrasjes voor een hapje of drankje vindt. Een must do excursie is die naar de zoutmijnen van Pedra de Lume.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Maya Postma-Grol
    op 25-10-2017
    13 reviews • 7 waarderingen
    4

    “met oud en nieuw naar Sal”

    Wij zijn met oud en nieuw naar Sal geweest , heen 8 uur vliegen en terug 6 uur. Je vind op Sal woestijnen, zandduinen, rode rotslandschappen en groene oases. De grotere hotels en resorts liggen vrij ver van elkaar, verspreid over het eiland aan een eigen stuk strand. Je kunt naar Santa Maria ,verder is er niet zoveel. excursies naar de zoutvlakte en het blauwe oog

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel MarleenenThomas
    op 18-10-2017
    22 landen bezocht • 14 reviews • 7 waarderingen
    4

    “All inclusive Sal”

    Waar ga je in februari naar toe als je een week vrij hebt en naar de zon wilt, maar dan wel met gegarandeerd bikini en zwembroek tempraturen? Dat werd Sal Kaapverdië op 6uur vliegen. Waar het de hele week tussen de 24 en 28 graden was. Let wel, laat op de avond en 's nachts kouder! Sal is eigenlijk een grote zandbak. Qua natuur en cultuur valt er weinig tot niets te beleven op Sal. Veel watersport mogelijkheden zowel op als in het water (nb het is een goed kite surf eiland, dus het waait echt altijd). Voor een week relaxen is het heerlijk! All inclusieve & daarbij een eiland waar verder niet heel veel is, blijkt uiteindelijk toch niet helemaal aan ons besteed

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Kaapverdië vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Sal reiservaring en tips!

Ben jij in Sal geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?