Reiservaringen Macedonië, reisverhalen & tips over Macedonië

Macedonië essentials

Beste reistijd: Mei t/m september
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 3 uur
Richtprijs retourticket: € 250
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. hepatitis B, rabiës.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Macedonië

Macedonië is een nog redelijk onontdekt en betaalbaar Europees vakantieland. Het land heeft een trotse cultuur met mooie historische steden en vooral veel prachtige natuur: groene bergen en diepe meren, waarvan de meren van Ohrid, Prespa en Dojran de bekendste zijn. Macedonië is tevens een geschikte bestemming voor outdoorfanaten. Met een afmeting van zo’n 60% van Nederland kun je in een korte tijd veel van het land zien. Prijzen zijn er relatief laag en de mensen vriendelijk.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Macedonië

Citytrip naar Skopje

Skopje

De hoofdstad van Macedonië, Skopje, heeft een historisch hart met een vleugje moderniteit. Vanwege het kleine formaat, kun je in korte tijd alle highlights bezoeken, waaronder vele historische gebouwen uit het Ottomaanse en Byzantijnse rijk. Ondanks diverse verwoestende aardbevingen in het verleden zijn er vele bezienswaardigheden bewaard gebleven, zoals het oude fort, de brug uit de 15e eeuw, de Sveti Spas kerk en de oude Turkse bazaar. De moderne clubs, bars en galerijen zorgen er mede voor dat deze stad voor jong en oud boeiend is.

Meer van Ohrid

De best bezochte bestemming van Macedonië is de stad Ohrid, ‘het Jeruzalem van de Balkan’. Bezoek de stad buiten de zomermaanden om de hordes toeristen te ontlopen. Het oude gedeelte van Ohrid is gezellig en biedt een aantal historische kerken. Het bekende Ohridmeer ligt aan de stad en is zo’n 3 miljoen jaar oud. Met een diepte van 300 meter is het een van de diepste meren van Europa. Het heeft spiegelglad water en is omgeven door mooie, onaangetaste natuur. Net buiten het centrum ligt het fort van Ohrid, vanwaar je vergezichten over de beboste gebieden hebt.

Outdoor: actief in zomer en winter

In Macedonië vind je diverse gebieden om te hiken, bergbeklimmen, mountainbiken of skiën. Een populaire regio is Kloof Matka, waar je niet alleen kunt bergbeklimmen, maar ook watersporten kunt doen op het Matkameer. Ook mooi is Mavrovo National Park. Hier kun je prima (en goedkoop) skiën. Met een hoogte van 2.764 m is de Golem Korab de hoogste bergpiek van het land.

< Lees minder

0 Macedonië reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

0

Op basis van 0 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 0

  • Gastvrijheid: 0

  • Natuur: 0

  • Stranden: 0

  • Eten: 0

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Macedonië.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm


Deel jouw reiservaring!

Ben jij onlangs in geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Macedonië vakanties en accommodaties

Goedkope vliegtickets Macedonië

Vergelijk hotelprijzen Macedonië