• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Borneo ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

23 Borneo reiservaringen en tips

Geweldig

83%

Tof

17%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Saar op 12-05-2019

    “Wildlife op zn best”

    Het is onvoorstelbaar hoeveel leven er is op Borneo. Je hebt hier de kans om de meest bijzondere dier- en plantensoorten tegen te komen. Helaas blijft het bij een kans en zal je hier waarschijnlijk wel minder dieren spotten dan bijvoorbeeld op de Afrikaanse savanne, maar het idee dat het mogelijk is, is al bijzonder ;). De kustgebieden zijn goed begaanbaar, maar als je dieper het binnenland in wilt, kan je beter met een organisatie of gids gaan. De stadjes langs de kust zijn niet zo indrukwekkend, maar vaak vind je hier nog wel wat referenties aan de oorspronkelijke bewoners. Jungle hikes en/of boottripjes zijn natuurlijk een dikke aanrader, vooral langs de Kinabatangan rivier. In het noorden/oosten zijn nog wat exotische eilandjes en goede duikpots Het grote minpunt: palmolieplantages. Het is verschrikkelijk om te zien hoeveel eeuwenoud oerwoud er verdwijnt voor de palmolieproductie.

  • Kim Haslinghuijs op 05-05-2019

    “Wildlife”

    Borneo is zeker het bezoeken waard als je op zoek bent naar wildlife en mooie duikspots! Breng een bezoek aan de orang utans in Sepilok en ga zeker duiken bij Semporna. Bij Scuba junkies mijn PADI open water behaald, super goed georganiseerd en fantastisch vriendelijk en gastvrij personeel!

  • Geert jan op 29-11-2017

    “4 highlights van de natuur van Borneo ”

    - bako National Park: waar je veel wildlife (o.a. Neusapen, giftige slangen en veel andere soorten apen) en vleesetende planten makkelijk kunt spotten en fantastisch kunt hiken.
    - gunung Mulu National Park: waar je 3 miljoen vleermuizen tijdens zonsondergang tegelijk uit een grot ziet vliegen en waar je fantastische grottochten kunt maken.
    - kota kinabalu National Park: waar je super goed kunt hiken en voor de fanatiekelingen kan je de hoogste berg van zuid oost Azië beklimmen.
    - kinabatangen rivier: waar je onwijs veel wildlife kunt spotten vanuit de boot, waaronder olifanten, orang utangs, neusapen, krokodillen en heel veel bijzonder vogels!

  • Rachel op 25-11-2017

    “Absolute must see: Kinebatangan rivier”

    Op 2-3 uur rijden van Sandakan ligt een dorpje Sukau; het vertrekpunt voor de meest indrukwekkende wandel- en boottochten door de oude jungles van Borneo. Wij hebben gekozen voor een homestay (Balai Kito) en dat heeft diepe indruk gemaakt. Vijf dagen lang hebben zij ons meegenomen op zoek naar de mooiste stukjes natuur en de moeilijk te spotten bedreigde diersoorten. Het is verschrikkelijk om de hoeveelheid palmolie plantages te zien (waar we helaas zelf een groot aandeel in hebben) maar Borneo zal een diepe, diepe indruk op je achterlaten. Het is wel het tegenovergestelde van het schiereiland van Maleisië; er is weinig moderniteit en je gaat echt back to basics. Dit is het absolute hoogtepunt van onze reis geweest!

  • Hans de Weijer op 25-11-2017

    “Kinabatangan is een hoogtepunt”

    Wij hebben op onze reis door Borneo meerdere plaatsen bezocht, en steeds verplaatst per vliegtuig (met name AirAsia, die goede en goedkope verbindingen verzorgd). Begonnen in Kuching (relaxte kleine plaats), Anna Rais jungle stay, Kota Kinabalu, Sepilok (Orang Oetang opvangcentrum), Kinabatangan river. Alles was erg mooi en een aanrader, maar voor ons was het verblijf bij The Last Frontier van de Belg Geert en zijn compagnon Jason een echt hoogtepunt. Bijzonder eten (sterrenrestaurant waardig!), kleinschalige accomodatie en bijzonder tochten door de jungle en over de rivier. Vanaf de boot zaten we opeens oog in oog met een kudde olifanten op de oever, waren face-to-face met neusapen en hornbills. Aanrader!

  • Sanne op 25-11-2017

    “Uniek Borneo”

    Borneo is een erg variërend eiland. Zo kun je er duiken, genieten van de locale markten, lekker eten, zonnen op witte stranden, maar ook een tocht maken door de jungle. Het zien van chimpansee was voor mij echt een hoogtepunt. Netzoals het beklimmen van Mount kinabalu.
    Vooraf wel nagaan hoe de veiligheidssituatie is. Tijdens mijn verblijf werden twee Engelse toeristen ontvoerd. Hierdoor heb ik bepaalde gebieden vermeden.

  • Sanne op 25-11-2017

    “De jungle van Borneo”

    Tijdens mijn verblijf op Borneo heb ik drie daagde jungle tour gemaakt. Absoluut een aanrader voor iedereen. Tijdens deze dagen heb ik orang-oetangs, ring apen en een krokodil gezien.
    Iedere ochtend en avond gingen we met een boot de rivier op om de apen te spotten. Kortom een echte aanrader voor iedereen.

  • op 25-11-2017

    “Prachtige wildlife”

    Een prachtig ongerepte natuur is te vinden in Borneo, zowel het zeewater als de jungle als de kleinschalige steden op Borneo zijn zeker de moeite om te bezoeken. Hier hebben we verschillende wilde dieren kunnen spotten terwijl we een boottocht maakte door de jungle. Een tip: rondom Ramadan is het minder makkelijk om aan eten te komen tijdens de daguren.

  • Freya de Weijer op 23-11-2017

    “Prachtige natuur”

    Prachtige natuur heeft Borneo. Je kan verschillende kanten op. Ga met een gids de uitdagende natuur in of pak een bootje om het van een andere kant te bekijken. Neusapen, varanen, noem het maar op: ja zal de bijzonderste dierensoorten tegen komen!

  • Margit Yana op 08-11-2017

    “Prachtige natuur”

    Ik kan hier heel kort over zijn, Borneo moet je gewoon bezoeken als je naar Maleisie gaat. Wat een prachtige natuur, zowel in het noorden als het zuiden van Borneo. Prachtige trekkings van meerdere dagen, mooie dieren, niet te toeristisch. Absoluut een must!

Maleisië reis boeken – onze tips!

Top-5 Maleisië reisaanbieders

  1. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  2. ANWB – vertrouwd boeken
    Bekijk aanbiedingen
  3. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Borneo reiservaring en tips!

Ben jij in Borneo geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief