• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Cameron Highlands ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

32 Cameron Highlands reiservaringen en tips

Geweldig

25%

Tof

56%

Wel oké

16%

Niet zo

3%

Vreselijk

0%

  • Profiel Saar
    Saar op 28-04-2019
    15 landen bezocht • 28 reviews • 9 waarderingen
    4

    “relaxen tussen prachtige theevelden. ”

    Wordt ook wel de groentetuin van Maleisie genoemd, maar het gaat hier vooral om de theeplantages. Vooral rondom de Boh plantages erg mooie uitzichten. Tanah Rata is een prima uitgangspunt om alle highlights te bezoeken en vanaf hier lopen ook prima hikingroutes. Wij werden wel gewaarschuwd voor overvallen op sommige trails dus informeer van te voren bij je hotel/hostel wat er veilig is. Er is geen openbaar vervoer, dus je zal alles met een taxi, tour of op eigen houtje met een gehuurde scooter moeten doen. dat laatste raad ik zeker af als het druk is. wij waren er rond suikerfeest en het was erg druk op de weg, waardoor het zeker niet verantwoord was om hier zelf met de scooter te gaan rijden. daarnaast mag je met de scooter niet de berg op (hoogste punt of mossy forest). In een dag of halve dag tour kom je met een kleine groep in een jeep langs de hoogtepunten en dat was ook prima geregeld. In 1 a 2 dagen heb je hier alles wel gezien.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Simone
    Simone op 26-04-2019
    25 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Huur en scooter en ga op pad!”

    Dit is een geweldige plek om zonder gids/tour te bezoeken. Voor weinig geld huur je een scooter en kun je langs alle thee en fruit plantages. Daarnaast zijn er veel wandelroutes rondom Tanah Rata, waar je na tien minuten wandelen al in de jungle staat.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kelly van Kollenburg
    Kelly van Kollenburg op 24-04-2019
    20 landen bezocht • 28 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Grootste theevelden van Z-O Azie”

    Uitgestrekte theevelden waar je uren door kunt wandelen. Heel mooi om te zien. Wel slecht openbaarvervoer en de vele lavendel en aardbeien plantages zijn niet aan te raden. Deze zijn klein en erg toeristisch opgezet.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eleni Saarloos
    Eleni Saarloos op 19-04-2019
    19 landen bezocht • 52 reviews • 12 waarderingen
    5

    “Even bijkomen van de hitte”

    Cameron Highlands is prachtig. De weg er naartoe is even doorzetten, veel slingerbochten. Maar als je er eenmaal bent, kom je direct tot rust. Het is hier een stuk koeler (fris zelfs 's ochtends).
    Zoals aangeraden in ons guesthouse hebben wij een tour geboekt. Met een grote jeep reden we door mooie bossen en kregen we uitleg over allerlei planten. Natuurlijk ook de theeplantages bekeken.
    Na afloop wordt je terug gebracht, maar nog leuker is om zelf terug te lopen aan de hand van de wandelroutes. Wel even goed informatie vragen, maar uiteindelijk erg leuk!
    In het kleine dorpje zitten natuurlijk genoeg eetgelegenheden. Vooral veel Indiaas.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dianneke
    Dianneke op 18-04-2019
    21 landen bezocht • 44 reviews • 15 waarderingen
    4

    “fijne afwisseling voor een kort verbijf”

    Na een aantal dagen KL is het heerlijk fris en verkoelend in de Cameron Highlands. Een dikke trui is echt geen overbodige luxe hier (reistijd eind februari). Al rijdend door de jungle kom je vanuit KL steeds hoger gelegen. Rij dan ook langs de Lata Iskandar waterval in de klamme jungle voor een verfrissende stop.

    Wij overnachtten 2 nachten in Golden Hills appartementen in Brinchang. Een prima appartement met voldoende ruimte om zelf een ontbijt klaar te maken en een eigen slaapkamer en speelruimte voor de kinderen. Hier in de buurt zijn weinig restaurants maar onder de appartementen zitten een aantal prima restaurants (voor een paar dagen prima).
    De uitzichten over de groene theevelden zijn prachtig. Mooi gelegen in de bergen en rustgevend.
    Het is de moeite om te rijden naar de BOH tea estate waar het proces van thee maken duidelijk te zien is in een klein maar leuk museum. Hier is het qua toerisme drukker dan op andere plekken in de omgeving maar dit is niet voor niets. Ook hier is het uitzicht schitterend. Leuk om ook de theeplukkers woningen te zien staan. Onderweg langs de smalle routes omhoog zijn enkele stopplekken waar je door de theestruiken kan struinen.
    Het mooie contrast van rode kleding van de theeplukkers en het groen van de planten maakt een fotogeniek beeld.

    Na 2 dagen waren wij wel uitgekeken. Tenzij je besluit om wandelroutes te lopen, dan kan het de moeite zijn om langer te blijven. Hier zijn wij met onze 2 kleine kinderen niet aan begonnen. Zij waren overigens wel helemaal weg van de aardbeienplantages. Deze zijn een leuke bijkomstigheid maar zeker geen must see.
    Met de kleintjes is dit gebied ook prima begaanbaar en kan je ook zeker genieten van de prachtige plantages zonder lange hikes te maken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Herma Luiten
    Herma Luiten op 10-04-2019
    27 landen bezocht • 23 reviews • 9 waarderingen
    4

    “Dichte jungle en eindeloze theevelden!”

    Een prachtig stukje Maleisië! De omgeving is ontzettend mooi. Dichte jungle, flink bemoste bossen en natuurlijk de eindeloze theevelden. Wel even wennen aan de koelere temperaturen, maar ook lekker om te ontsnappen aan de hitte. We verbleven hier 2 nachten. We maakten een gave hike door de jungle en we deden een tour naar het Mossy Forest en de theeplantages. Het bos was heel vochtig en daardoor zat overal mos op, heel bijzonder. De theeplantages waren ook erg mooi om te zien en boeiend om te leren hoe dit proces in zijn werk gaat. Al met al zeer de moeite waard!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roy
    Roy op 09-04-2019
    20 landen bezocht • 56 reviews • 24 waarderingen
    4

    “Mooie theevelden en lekker koel”

    Het is heerlijk om even het bergklimaat te voelen na de drukkende warmte in de rest van Maleisië! Standaard doe je hier natuurlijk een tocht door de theevelden, of een high tea in een van de traditionele hotels, maar even tot rust komen na de drukte van Penang of KL is ook erg lekker.

    Er gaan veel georganiseerde tours naar de theevelden, die allemaal op elkaar lijken en absoluut de moeite waard zijn. In Tana Ratah zitten een paar leuke eetgelegenheden.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel marjolein
    marjolein op 30-11-2017
    18 landen bezocht • 26 reviews • 9 waarderingen
    5

    “Tea time!”

    Als ervaren theeleut keek ik erg uit naar het bezoeken van de theeplantages.
    We moesten wel even wennen aan de temperatuur verschillen met de taman negara. Het is hier een stuk frisser
    Met een georganiseerde tour die we hadden geboekt bij onze BB gingen we de hele dag oppad in de cameron highlands.
    we begonnen die dag bij theeplantages en we gingen naar BOH tea fabriek heen, hier kregen wij een uitgebreide uitleg en zagen we hoe de thee werd verwerkt. Uiteraard was er de mogelijkheid om daar heerlijk te genieten van een kopje thee. De thee is zo lekker dat ik deze nog steeds bestel! heerlijke pure thee.
    Nadat we de thee plantages hadden bezocht, geen we nog naar een aarbeienboederij waar deze omgeving ook om bekend staat, wederom een erg lekker een puur product.
    ook nog een vlindertuin bezocht was leuk maar niet heel bijzonder.
    erg mooie omgeving we waren hier maar 2 dagen, mijn inziens net te kort je kunt in deze omgeving ook erg mooi wandelen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jo C.
    Jo C. op 29-11-2017
    25 landen bezocht • 29 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Verkoeling”

    Na drie dagen in de jungle van de Taman Negara waren de Cameron Highlands een ware verademing.
    Doordat dit gebied wat hoger in de bergen ligt is het hier heerlijk koel.
    Hier moet je zeker een tour langs de theeplantages maken, deze zijn de mooiste die ik tot nu toe heb gezien.
    Ook worden er in deze omgeving veel rozen een aardbeien gekweekt. Je kunt ook een bezoek brengen aan een van de kwekers.
    Verder is er in deze omgeving niet heel veel te doen, dus 2 à 3 dagen is hier voldoende.
    Als je aan het backpacken bent raad ik wel aan om van tevoren een bed te reserveren, het kan hier soms erg druk zijn.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eelco
    Eelco op 27-11-2017
    26 landen bezocht • 26 reviews • 9 waarderingen
    4

    “Koel, rustig, leuk voor twee dagen”

    Cameron Higlands is een leuke afwisseling na Penang of Taman Negara! Het is er lekker koel, waardoor je echt even kan bijkomen. Een tour langs het mossy forest en de theeplantages zijn ook een aanrader! Verder is er niet heel veel te doen, dus na een dag, eventueel twee, heb je het er wel gezien.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Maleisië reis boeken – onze tips!

Top-5 Maleisië reisaanbieders

  1. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  2. ANWB – vertrouwd boeken
    Bekijk aanbiedingen
  3. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Cameron Highlands reiservaring en tips!

Ben jij in Cameron Highlands geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief