• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Perhentian Islands ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

37 Perhentian Islands reiservaringen en tips

Geweldig

62%

Tof

35%

Wel oké

3%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Saar
    Saar op 06-05-2019
    15 landen bezocht • 28 reviews • 9 waarderingen
    5

    “Onbeschrijfelijk mooi”

    De perhentians zijn echt een paradijs op aarde. De stranden kunnen niet witter, de zee kan niet helderder en de jungle kan niet groener. We verbleven op Besar, het grotere eiland. Kecil schijnt meer 'party' te zijn, maar daar hoor je nog wel eens vervelende verhalen over. Ik kan Besar echt aanraden en probeer in de buurt van Coral Bay/ Coral View te zitten, voor de beste snorkellocatie. Geweldig om hier te snorkelen, allerlei tropische vissen, kleine haaien en schildpadden; je komt het hier allemaal tegen. verdere bezienswaardigheden zijn er niet, maar dat heb je niet nodig. Het enige wat je wilt zien is dat tropische strand en de heldere zee. Om op andere locaties van het eiland/de eilanden te komen, moet je vaak de 'boottaxi' nemen. houdt er rekening mee dat die na zonsondergang duurder worden. Ga je naar een meer afgelegen strandjes met de boot, dan regel je ook alvast dat deze je weer op komt halen (tot die tijd zit je er wel echt ''vast''). houdt qua snorkelen ook rekening met het tij. tijdens vloed is het zicht minder en als je bijvoorbeeld naar turtle beach/point gaat, dan wordt het strand erg kort en kan je er vrijwel niet snorkelen. Kortom; onderstaande foto says it all ;)

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Inge Van Zoggel
    Inge Van Zoggel op 25-04-2019
    21 landen bezocht • 13 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Tropisch paradijs”

    Alles wat je verwacht van een tropisch eiland, zon, blauwe zee en witte stranden. Een aanrader is om te overnachten op het grotere en rustigere eiland. Zeer geschikt voor duikliefhebbers. Duiklocaties op een paar minuten afstand met de boot.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Thom
    Thom op 15-04-2019
    57 landen bezocht • 27 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Chille eilandvibe”

    Vanuit Kota Bahru zijn we naar Perhentian Kecil gegaan. Een hele chille eilandvibe. Leuke houten huisjes tegen de bergwand, waar je vanuit je slaapkamer prachtig uitzicht over de zee hebt. Je kunt ook overal goedkoop en lekker eten.

    We hebben ook gedoken. Dit was wel oké, maar niet heel bijzonder.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roy
    Roy op 09-04-2019
    20 landen bezocht • 56 reviews • 24 waarderingen
    4

    “Schitterend duiken en snorkelen”

    De hemel op aarde!!!

    Ik was hier aan het eind van een rondreis door Maleisië en vond dit tropische eiland, met zijn witte stranden en knalblauwe zee heerlijk om weer even te onthaasten. Ik was in Tuna Bay, waar je heerlijk met je blote voeten over de vlonders loopt, 's avonds een vers gegrild visje eet en overdag kan snorkelen of duiken. De betere hotels hebben een eigen bootdienst, en reserveren is aanbevolen.

    Ik vind dit echt een must do voor je Maleisië reis, tenzij je echt niets met bounty stranden hebt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Suus
    Suus op 08-04-2019
    25 landen bezocht • 14 reviews • 6 waarderingen
    5

    “opzoek naar Nemo”

    Mooi eiland , verwacht geen luxe maar wat heb je nodig met een huisrif voor de deur. Neem voor je ontbijt een duik en de kans is groot dat je met een zeeschildpad kan zwemmen. Later op de dag komen er dagjes mensen waardoor het drukker kan zijn, maar die gaan aan het einde van de middag weer weg en dan kan jij weer zwemmen met kans op een ervaring met de zeeschildpad die dan weer opzoek gaat naar eten.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel marjolein
    marjolein op 30-11-2017
    18 landen bezocht • 26 reviews • 9 waarderingen
    5

    “Paradijs op aarde!!!!”

    waaauw wat mooi als je daar aankomt! Helder blauwe zee en mooie witte stranden.
    We verbleven bij mama chalet, erg mooi chalet en je kon daar erg goed eten!
    Chalet was eenvoudig maar meer heb je daar ook niet nodig, douche was wel koud maar ach...zo erg is dat niet.
    Vanuit onze plek kon je overal goed komen te voet langs het strand.
    Vanuit ons chalet hebben wij een snorkeltour geboekt die ons de mooiste plekjes lieten zien om te zwemmen en snorkelen.
    waauw wat mooi al dat koraal (helaas wel wat aangetast door de mens, ondanks ze zeggen dat ze er niet aan mogen komen doen mensen dat toch! wat respectloos!!)
    we hebben tijdens het snorkelen mooie felgekleurde visjes gezien, ''kleine'' haaien van ong 1,5meter zo'n 3 stuks, we hebben gesnorkeld tussen de zeeschilpadden wat mooi zijn ze!! Natuur is daar ook mooi, mooie apen in het wild gezien.

    Kortom een heerlijk plek om te relaxen!!!!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annemie Alberts
    Annemie Alberts op 30-11-2017
    9 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Duiken en relaxen op Perhentian Kecil”

    Het kleinste van de twee Perhentian eilanden, het kleine strand Coral Bay. Eten met de blote voeten in het zand. Schitterende snorkelplek meteen aan het strand. Helder water in verschillende kleuren blauw. Slapen in het Butterfly hostel, verschillende hutjes aan het strand. Kortom GENIETEN!!!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sanne
    Sanne op 29-11-2017
    20 landen bezocht • 16 reviews • 12 waarderingen
    5

    “Adembenemend Perhentian Island”

    Vanaf Kuala Lumpur gaat er een bus richting de opstap plaats van de Perhentian Islands (Kuala Besut). Er liggen verschillende eilanden bij de Perhentian Islands.
    Eenmaal op het eiland aangekomen is zijn er een tal van mogelijkheden om te snorkelen. Daarnaast is het geen uitstekend gebied om te genieten van de witte stranden.
    Ik had tijdens het zwemmen het geluk om een schildpad te zien. Kortom de moeite waard om een bezoek te brengen aan de Pherentian Island.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jo C.
    Jo C. op 28-11-2017
    25 landen bezocht • 29 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Blauwe zee en hagelwitte stranden”

    De Perhentian islands zijn één van de leukste eilandjes die ik heb bezocht. De eilandjes hebben hagelwitte zand stranden en de zee rondom de eilandjes is helder blauw.
    Op de eilanden zelf is niet ontzettend veel te beleven, de meeste mensen komen om te duiken/ snorkelen of gewoon om te relaxen.
    Het snorkelen (ik heb geen duikbrevet) is hier werkelijk een aanrader. Het water is heel helder en je kunt dus erg ver onder water zien, minstens 30 meter.
    Ook heb je hier grote kans om schildpadden en bepaalde soorten haaien tegen te komen.
    'S avonds kun je bij een van de leuke restaurantjes heerlijk eten, ook wordt er vaak een bbq aangeboden,

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Frank Timmerhuis
    Frank Timmerhuis op 27-11-2017
    23 landen bezocht • 14 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Bounty paradise”

    Op Perhentian besar hebben we enkele dagen verbleven. De boottocht vanaf kuala besut kan vrij ruig zijn afhankelijk van het weer. De eilanden ademen een relaxte sfeer en bieden veel vermaak in de vorm van dagtrips. Zelf hebben we vooral gerelaxed, gesnorkeld, en het eiland over gewandeld over 1 van de weinige paden. Een kano huren is een echte must om bij de afgelegen stranden te komen en daar een dag te snorkelen. Met een simpel hutje vlakbij het strand voelden we ons back to basic op een prachtig tropisch eiland. Wees wel voorbereid op de grote hoeveelheid muggen. Al met al vind ik het een niet te missen eilandengroep bij een bezoek aan Maleisië.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Maleisië reis boeken – onze tips!

Top-5 Maleisië reisaanbieders

  1. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  2. ANWB – vertrouwd boeken
    Bekijk aanbiedingen
  3. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Perhentian Islands reiservaring en tips!

Ben jij in Perhentian Islands geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief