Atlasgebergte ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

18 Atlasgebergte reiservaringen en tips

Geweldig

39%

Tof

39%

Wel oké

17%

Niet zo

6%

Vreselijk

0%

  • Profiel Bob Arnoldus
    op 14-04-2019
    17 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Atlasgebergte 2019”

    Het atlasgebergte is een super mooi stuk landschap tussen Fez en Merzouga. Wij zijn met de auto door dit gebergte gereden en we zijn meerdere keren stil gaan staan langs de weg om te kijken naar de grootsheid van dit gebergte. Het leuke is dat je ook in het atlasgebergte sneeuw hebt. Dit is niet iets wat je verwacht in Marokko (althans wij niet). je kan je ogen uitkijken tijdens een rit door dit gebergte, ik zou wanneer ik in Marokko zou zijn dit gebergte zeker niet overslaan. Het is qua wegen goed te bereiken, de wegen zijn over het algemeen van nederlandse/europese kwaliteit.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Charlotte Margadant
    op 08-04-2019
    40 landen bezocht • 32 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Neem de nachttrein door het Atlasgebergte”

    Zo'n gave ervaring in Marokko is de nachttrein die je in één nachtje helemaal van Marrakech naar Essouira brengt. Je kan je eigen coupé reserveren en dan slaap je heerlijk op het zachte gehobbel van de trein. Voor je het weet ben je aan de andere kant van dit grote land! Het kost maar weinig maar je bent een hele gave ervaring rijker!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Simone Kmn
    op 05-04-2019
    11 landen bezocht • 28 reviews • 8 waarderingen
    3

    “Prachtige natuur”

    Wij hebben een dagtrip gemaakt naar het atlas gebergte. Wij hadden plaatjes gezien maar wisten niet wat we konden verwachten. Maar wat een pracjt8ge natuur. Heel bijzonder. We hebben hier prachtige wandelingen gemaakt. Dit is zeker een bezoek waard.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roderick
    op 27-11-2017
    48 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    5

    “Kronkelende bergweggetjes met over beladen vrachtauto's”

    De prachtige vergezichten, de kronkelende bergpassen en de vele wandelroutes maken het Atlasgebergte tot een onvergetelijke, spannende en actieve vakantie bestemming.
    Als je na een vermoeiende wandeltocht terugkomt bij het hotel en je heerlijk kan relaxen in de Marrokaanse hammam, wordt je Marroko trip pas echt een onvergetelijke trip.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Elle
    op 26-11-2017
    15 landen bezocht • 14 reviews • 35 waarderingen
    5

    “Prachtig landschap ”

    Een schitterend landschap waar je prachtig kunt wandelen en doorheen kan rijden met de auto. In de winter ligt er hoog in de bergen veel sneeuw, wat mooi is om te zien. Daarnaast heb je verschillende viewpoints die goed staan aangegeven met borden, dat zijn mooie uitkijk punten om te stoppen.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annet van der Stel
    op 24-11-2017
    37 landen bezocht • 56 reviews • 33 waarderingen
    3

    “Spannende rit door Atlasgebergte”

    Wij hadden vanuit Marrakech een auto gehuurd om over het Atlasgebergte te rijden, richting de woestijn met als eindpunt Zagora. Het was in oktober. Ik vond het best een spannende rit, er ontbrak soms een afzetting zodat je zo de diepte in keek en dat voelde niet altijd prettig. In de diepte lagen ook autowrakken. Op de terugweg regende het en een dag later lag er sneeuw, dan kun je er toch beter niet rijden denk ik. Op de terugweg was er vlak voor ons een ongeluk gebeurd, een personenwagen frontaal op een taxi, de taxi's rijden vaak ook als gekken. Het was beslist wel een mooie rit en er waren mooie bomen te zien.
    We zijn gestopt op het hoogste punt, dat was wel leuk, daar even iets gedronken. Verder waren er veel stalletjes met zgn edelstenen, waar door de regen echter de kleur vanaf spoelde.
    Over het Atlasgebergte zijn we doorgereden naar Ait bin Haddou, prachtig om te zien en hebben we de Atlas studio's bezocht, ook heel leuk om het ene moment tussen een Western dorp te lopen en even later tussen Egyptische bouwsels. Verderop werd op dat moment een deel van Game of thrones verfilmd.
    Advies voor wie met eigen vervoer over het Atlas gebergte gaat is om je niet te laten opjutten door taxi's en gewoon rustigjes aan te rijden. Dan gaat het prima.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel An Van Loock
    op 11-11-2017
    22 landen bezocht • 14 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Wat een indrukken”

    Wat een verschillende indrukken hebben we hier niet opgedaan. Het gedoogbeleid, de natuur, de kloven, wandelingen die we deden.
    Het eten en de geuren vergeten we nooit meer.
    De baden zorgden wel voor de nodige wonden die tere velletje niet gewoon zijn.

    Als afsluiter van ons vele wandelingen deden we een dromedaristocht door de Sahara met maaltijd, overnachting en ochtend ski.
    Dit is een zeer aparte ervaring, maar absoluut de moeite om te doen!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel sammy tempels
    op 08-11-2017
    37 landen bezocht • 100 reviews • 125 waarderingen
    5

    “heerlijk rondcruisen in de bergen”

    Het Atlas gebergte moet je eigenlijk onderverdelen in een anti atlas gebergte, een midden atlas gebergte en een hoog atlasgebergte. Direct aan de Atlantische Oceaan, in het westen van Marokko, ligt het begin van de Anti-Atlas. Het gebied strekt zich uit over zo’n vijfhonderd kilometer, waar het overgenomen wordt door de Hoge-Atlas. Aan de zuidelijke zijde van de Anti-Atlas ligt de uitgestrekte Sahara, waar nog altijd Berbers leven. Ook in de midden atlas kan je leuke plaatsen bezoeken, de toppen halen hier een hoogte van 3000 meter. En dan de hoge atlas: Hier zijn de toppen, zoals verwacht, nog hoger. De hoogste toppen bereiken een hoogte van een ruime vier kilometer. Het gebied biedt ruimte aan de hoogste berg van heel Noord-Afrika, de Toubkal, met een hoogte van 4165 meter. Wanneer je naar de top van deze berg gaat dan kun je, bij helder weer, genieten van een bijzonder uitzicht. Het is mogelijk om de toeristische plaats Marrakech te zien. Gelijk waar je gaat, dit gebergte leent zich ideaal om met de huurwagen een geweldige roadtrip te maken. Wie niet zovel tijd heeft kan vanuit bijvoorbeeld Marrakech mooie daguitstappen maken. Een van die uitstappen kan de Ouzoud waterval zijn. Een mooie waterval van 110 meter hoog die vooral in de lente dankzij het smeltende bergwater zeer mooi is. Ouzoud word ook door de Marokkanen zelf graag bezocht in een daguitstap. Super is ook de kasba ait ben haddou. Superdecor! Ait Ben Haddou is eigenlijk de stad maar dankt zijn bekendheid aan de vele mooie kasba's. De kasba's zijn versterkt door muren met hoektorens met daartussen smalle stegen, en hiermee een typisch voorbeeld van Zuid-Marokkaanse architectuur. De stad heeft zo'n 750 inwoners, van wie de meesten tegenwoordig in moderne huizen in een wijk aan de andere kant van de rivier wonen. Er wonen echter nog steeds een paar families binnen de kasba.. Helemaal bovenop staat de graanopslag, ook weer binnen een ommuring. Dit was het best verdedigde deel van de kasba. De stad werd mogelijk al rond het jaar 750 gesticht door Berbers, onder leiding van Ben-Haddou, die, naar men zegt, ergens binnen de kasba begraven zou liggen. De stad groeide uit tot een knooppunt voor handelsroutes tussen de Sahara en Marrakesh. Dat deze stad iets speciaals is merk je aan de vele grote filmproducties die hier opnames komen draaien zijn. De stad werd als decor gebruikt voor onder meer de volgende films: Game of Thrones, The Jewel of the Nile, The Living Daylights, The Last Temptation of Christ, Lawrence of Arabia, Kundun, The Mummy, Gladiator, Alexander, Dunya en Desie in Marokko, Prince of Persia: The Sands of Time en Babel. Onnodig te zeggen, na het lezen van deze lijst, dat Ait Ben Haddou zeker een bezoek waart is.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 30-10-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Ongelooflijk”

    We waren alleen doorgereisd in een auto onderweg naar de Sahara, maar het Atlasgebergte is echt geweldig. Veel mooi uitzichtpunten, chrystals, sneeuw, bos, dropjes met in de rivier kledingwassende mensen, de echte landelijke Marokko.
    Tipje: neem alle soort kleding mee ook als je alleen doorreis, want het is niet fijn om in je sneakers in sneeuw te stappen... :)

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kiki
    op 27-10-2017
    26 landen bezocht • 56 reviews • 9 waarderingen
    4

    “Een van de hoogtepunten van mijn rondreis”

    Het Atlasgebergte was een van de hoogtepunten van mijn rondreis door Marokko!
    Trek goede wandelschoenen aan en maak een paar prachtige wandelingen...erg goed te doen en de uitzichten zijn prachtig.
    Onderweg kan je altijd wel iets te drinken/eten ergens krijgen dus neem niet teveel mee, zonde van je energie.
    Vergeet je camera niet, want de vergezichten zijn fotogeniek.
    Tijdens mijn rondreis van twee weken kon ik hier even, door de rust, helemaal opladen...heerlijk!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Marokko reis boeken – onze tips!

Top-5 Marokko reisaanbieders

Deel jouw Atlasgebergte reiservaring en tips!

Ben jij in Atlasgebergte geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?