Chefchaouen ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

8 Chefchaouen reiservaringen en tips

Geweldig

88%

Tof

13%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Kay Roedelof
    op 09-05-2019
    35 landen bezocht • 42 reviews • 28 waarderingen
    5

    “Blue”

    Bijzonder stadje, bezoek het voordat de massa het ontdekt!!
    Overal waar je kijkt, blauw blauw blauw.
    Het centrale marktplein met de moskee en de boom en de gezellige cafeetjes doet ook gezellig aan.
    Wij hebben vanuit Fez een prachtige (maar lange) route naar Chefchaouen gereden. 's Ochtends vertrokken en pas tegen de avond aangekomen, let hier op als je een dagtrip maakt, wij hebben uiteindelijk maar 2 uurtjes door Chefchaouen kunnen struinen.. Terwijl je eigenlijk langer nodig hebt!! Bij voorkeur wellicht ook blijven slapen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Charlotte Margadant
    op 08-04-2019
    40 landen bezocht • 32 reviews • 6 waarderingen
    5

    “BLUE blue blue”

    Letterlijk alles is hier blauw! Ik heb veel gereisd maar had zoiets nog nooit gezien. Ik keek mijn ogen uit door het rondlopen in dit fantastische stadje midden in de bergen van Marokko. Sla dit niet over als je door Marokko reist want je zult verstelt staan! Aan de zijkant van het stadje is een verg waar je gemakkelijk op kan lopen. Vanaf hier is het uitzicht op al dat blauw nog veel mooier!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel An Van Loock
    op 11-11-2017
    22 landen bezocht • 14 reviews • 10 waarderingen
    5

    “Mooi en blauw”

    Zo mooi, zo blauw en zo ... onvergetelijk.
    Mooie tassen en alles blauw en wit. Je waande je in het paradijs.
    Mensen die ontzettend vriendelijk zijn maar bij aankomst werden ons plastic zakjes aangeboden. Neem deze niet aan. Het gaat hier over hasj. In Marokko heerst er een gedoogbeleid. Als je op wandeling gaat in de vele kloven. Beland je soms tussen de plantages. Dit ruik je al van ver.

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Katinka Kosters
    op 30-10-2017
    38 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Magisch blauwe stad ”

    In 2014 genoten van deze stad. Prachtig om rond te lopen en verdwalen. Je kan hier ook lekker shoppen leren tassen, riemen en van alles. Op het plein lekker eten met lichtjes. Om van het uitzicht te genieten wil ik aanraden naar boven te klimmen naar de moskee op de berg en zo het uitzicht te zien. Zeer de moeite waard. Verder hebben wij een dag een hike gemaakt naar een waterval, deze viel tegen er was weinig water. Dit kan aan de tijd van het jaar hebben gelegen. Ik kan zeker aanraden hier een paar dagen te verblijven.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anneline
    op 26-10-2017
    27 landen bezocht • 20 reviews • 31 waarderingen
    4

    “Laidback blauw stadje met prachtige hike”

    Chefchaouen is een heel idyllisch blauw stadje, een van de leukste plaatsen waar ik geweest ben in Marokko. De medina is veel kleiner dan in andere steden en het stadje is op een heuvel gebouwd. De inwoners vragen aan iedereen om wiet te kopen, zelfs de meest oude vrouwtjes of families die in de bergen wonen.
    De omgeving is prachtig en biedt mogelijkheden tot hike tochten. Wij hebben een dag gehiked via een route van internet (instructies inclusief foto’s) en dat was werkelijk prachtig! Het was een redelijk pittige wandeling met veel klimmetjes, maar het resultaat was het zo zeker waard. Daarnaast was het behoorlijk tof om de route zelf te ontdekken aangezien er geen wegaanwijzingen o.i.d. waren.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Donna
    op 22-10-2017
    31 landen bezocht • 54 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Meest fotogenieke stad”

    Wat een mooi stadje! Als je houdt van foto's maken, kun je hier je geluk niet op. Het ene straatje is nog mooier dan het andere straatje. Geweldig mooie deuren overal. Maak ook vooral de klim de heuvel op net buiten de stad, dan heb je een heel mooi uitzicht. Alsof je naar een poster staat te kijken!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kim
    op 18-10-2017
    32 landen bezocht • 29 reviews • 5 waarderingen
    5

    “Bijzondere stad”

    Met de bus vanuit Fez naar Chefchouen in 5 uur gereden. Leuke mooie binnenstad met veel kleine winkeltjes en straatjes. Kies voor een kleine b&b in of in de buurt van het oude centrum. In de regio wordt wiet verbouwd, geen punt, reageer gewoon niet op aanbiedingen hierover. Eten vond ik hier iets minder, je moet echt even zoeken naar de plekjes. Het nieuwere centrum heeft geen toeristen en alleen maar locals. Leuk om je even te mengen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Alfons Taekema
    op 20-07-2016
    32 landen bezocht • 9 reviews • 8 waarderingen
    5

    “De blauwe medina”

    Het is even een omweg naar Chefchaouen, maar wat mij betreft is het zeker de moeite als je een rondreis door Marokko maakt. De blauwe medina van Chefchaouen is prachtig en een ware droom voor fotografen. De sfeer is er ook een stuk gemoedelijker in vergelijking met steden als Fez of Marrakech. Loop voor een mooi uitzicht over de stad richting de berg en sla na de brug rechtsaf om een pad naar de Spaanse Moskee te volgen. Het is een korte klim, en helemaal mooi vlak voor zonsondergang.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Marokko reis boeken – onze tips!

Top-5 Marokko reisaanbieders

Deel jouw Chefchaouen reiservaring en tips!

Ben jij in Chefchaouen geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?