Essaouira ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

25 Essaouira reiservaringen en tips

Geweldig

32%

Tof

68%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Thalita Reijntjes
    op 22-02-2021
    5 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Jimi Hendrix en Essaouira”

    Ik eindige in Essaouira aan het einde van mijn rondreis door Marokko. Dit is een plaatplaats waar je weinig over hoord omdat het niet zo chic klinkt als Fes of Marrakech. Maar deze plaats verdient een plaats in de spotlights. Essaouira is gezellig, knus en echt Marokkaans. Je hebt de medina dat op de wereld erfgoed staat. Een plaatsje verderop is Jimi Hendriks ooit geweest en nog is er een heel cafe aan hem opgedragen.
    Deze plaats kan je makkelijk een weekje doorbrengen is minder druk als de andere bekende plaatsen in Marokko maar met heel veel charme. Ik vond het een plaats die indruk op je maakt als je er bent geweest, ga hierheen in plaats van andere bekende badplaatsen in de wereld.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Francoise Verdonschot
    op 05-05-2019
    36 landen bezocht • 14 reviews • 5 waarderingen
    5

    “Prachtig stadje aan het strand”

    Heel mooi stadje en makkelijk te bereiken vanuit Marrakech. Niet echt geschikt om aan het strand te liggen want er is altijd veel wind. Maar super leuk om door de mooie straatjes te wandelen, te winkelen in de sfeervolle souvenir winkeltjes of uiteten te gaan in een mooi restaurant. Ook de haven is leuk. Je kunt hier verse vis kopen. Absoluut een kamer boeken in één van de sfeervolle riad's. Ik vind dit (naast Chefchaouen) het leukste dorp in Marokko.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Charlotte Margadant
    op 08-04-2019
    40 landen bezocht • 32 reviews • 5 waarderingen
    5

    “Taghazout: chillen en surfen”

    Wil je even wat anders doen in Marokko? Ga lekker surfen in het layed back surfersdorpje Taghazout! Alles gaat hier lekker rustig aan en je kan je dagenlang vermaken in de golven. Let wel op het seizoen hierbij.
    Slapen in de hotelletjes en eten in de restaurantjes is hier nog heel goedkoop omdat het nog niet door de grote toeristenmassa's is ontdekt. Een surfplank heb je ook al voor een paar euro!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Elle
    op 27-11-2017
    15 landen bezocht • 14 reviews • 35 waarderingen
    5

    “Veel gezelligheid”

    Essaouira is een gezellig strandplaatsje, waar veel te zien is en het leuk is om eindeloos rond te lopen. Er zijn veel gezellige straatjes met allemaal winkeltjes, maar ook leuke restaurantjes en terrasjes.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Angelique de Mooij
    op 26-11-2017
    18 landen bezocht • 15 reviews • 68 waarderingen
    4

    “Alsof je in het Arabische Griekenland ben”

    Essaouira is makkelijk te combineren met Agadir en Marrakech. Essaouira is een wit blauwe stad en doet heel erg denken aan het Griekse Santorini. Vanuit Agadir is het ongeveer een uur met de bus en onderweg kan je genieten van de prachtige natuur.

    Essaouira is een hele gezellige kunstige stad. Overal kun je kunst en handwerken vinden voor mooie prijzen. Bij de haven kan je vervolgens genieten van heerlijke verse vis.


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 09 juli 2018 19:23

      Mag ik vragen wanneer je hier bent geweest? Ik ben van plan om in november te gaan, maar ik vraag me af of het dan nog een beetje lekker weer is!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annet van der Stel
    op 23-11-2017
    37 landen bezocht • 56 reviews • 32 waarderingen
    5

    “Aanrader, combineren met bezoek aan Marrakech”

    Wij bezochten het prachtige wit/blauwe Essaouira vanuit Marrakech, 4/5 dagen. Met de bus (Supratours) ben je er in 3,5 tot 4 uur. Onderweg zie je veel arganstruiken en als je geluk hebt zie je daarin geiten. De geiten klimmen dus in de bomen. In Essaouira zijn er veel argan winkeltjes, waar je kunt zien hoe de olie geperst wordt uit de argannoten. Let wel goed op de kwaliteit en de prijs van de argan olie.
    Essaouira is een prachtige witte stad aan de kust. Leuk is dat Game of Thrones er o.a. is opgenomen. Als je op de stadsmuren loopt herken je de torens uit de serie. Wij verbleven in een hotel Zahra (met zwembad) buiten de medina. In de zee kun je beter niet gaan zwemmen, dan krijg je veel bekijks, niet fijn. Vanaf ons hotel liepen we langs het strand of via de weg naar de Medina om daar rond te wandelen en wat te eten. Er zijn veel leuke winkeltjes en het is veel authentieker dan Marrakech, goedkoper ook.
    We deden een massage maar die viel tegen en was best prijzig, zou ik niet opnieuw doen. In het centrum is een grote overdekte vismarkt en er zijn buiten het centrum huisjes/kraampjes waar je vis kunt kiezen die vervolgens voor je bereid wordt. Kan niet missen om dat te vinden. Zorg wel dat je goed de prijs afspreekt. Alcohol wordt niet geschonken, althans niet in het openbaar. Ik vond het een geweldig plaatsje, we zijn er twee keer geweest en ik heb genoten. Het plaatsje is zo klein dat je alles te voet kunt doen. We hebben geweldig lekker gegeten bij Restaurant Laayoune Rue El Hajjali, een tajine met gekaramelliseerde uien en rozijnen en kop, superlekker.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anne
    op 22-11-2017
    24 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Heerlijke uitstap vanaf Marrakech”

    Tijdens een stedentrip naar Marrakech waren wij nog in de gelegenheid om ene dagje naar Essaouira te gaan. Dit was een heerlijke afwisseling; het is er rustig, mooi, vol met kleine straatjes en een authentieke haven.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Leonie de Groot
    op 21-11-2017
    32 landen bezocht • 31 reviews • 21 waarderingen
    5

    “Heel erg mooi”

    Deze Marokkaanse, zeer fotogenieke, kustplaats aan de Atlantische oceaan is erg mooi om te bezoeken. Vanuit Marrakech kun je makkelijk met een bus in het kleine stadje komen. Wanneer je het stadje binnenkomt zie je eigenlijk direct al de haven met al haar blauwe vissersbootjes. Het is heerlijk om hier rond te lopen langs de vestingwal, de oceaan en door het stadje zelf. Het stadje is niet groot dus struin lekker door de smalle straatjes waar allerlei winkeltjes zitten. De bredere 'marktachtige' straat is druk en ze verkopen er van alles, schrik niet van een dode koe aan een haak, dat is in Essaouira heel normaal.
    In Marokko kun je overal heerlijk eten, zo ook in Essaouira. Probeer een van de restaurantjes te vinden met een dakterras, dan heb je prachtig uitzicht over de oceaan en het stadje.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kay Roedelof
    op 15-11-2017
    35 landen bezocht • 42 reviews • 28 waarderingen
    4

    “Leuk maar misschien te hoge verwachtingen”

    Essaouira is absoluut een leuke stad om doorheen te wandelen. Al had ik misschien wel te hoge verwachtingen, ik vind zelf Marrakesh eigenlijk leuker. Het stadje doet inderdaad wat zuid-Europees aan maar ik vond niet, zoals de meesten hier aangegeven , dat de verkopers hier minder opdringerig waren dan in Marrakesh. Er hangt wel een laid back sfeer, met Marokkaanse rasta's/surfdudes en alles is hier nog meer traditioneel dan het in Marrakesh is (volle kar met kippen, schapenkoppen). Lekker windje, ook door de smalle straatjes van de Medina. Prachtig fort bij de haven, met prachtig uitzicht op de werklui daar.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Moontje
    op 15-11-2017
    16 landen bezocht • 26 reviews • 17 waarderingen
    5

    “Een bijzondere plek in Marokko”

    Omdat wij een lange vakantie in Marrakesh hadden geboekt en op een gegeven moment toch graag naar het strand wilden, besloten we de bus te pakken naar Essaouira. Vraag in je hotel waar je de bus kunt pakken want dit is erg eenvoudig. Voor slechts een paar euro zit je namelijk in de bus van Marrakesh naar Essaouira. Ondertussen doe je typisch Marokkaanse dorpjes aan, dus de busrit zelf is ook nog eens heel bijzonder. Essaouira was echt een pareltje en zeker een plek waar we nog een naartoe zullen gaan. Veel mensen kiezen als badplaats voor Casablanca wanneer ze naar Marokko gaan. Zelf vind ik dat Essaouira echt niet vergeten mag worden. Je hebt er mooiste stranden en er heerst een erg ontspannen sfeer. Er zijn hippe strandtentjes waar zelf een soort van surfgevoel hangt. In het centrum vind je vele Souks en typische restaurantjes. Er is veel vis te krijgen, omdat het plaatsje natuurlijk aan de kust ligt. Je hebt hotels in verschillende prijsklassen en de mensen zijn ontzettend vriendelijk. Ik hoop snel weer terug te komen op dit bijzondere plekje in Marokko!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Marokko reis boeken – onze tips!

Top-5 Marokko reisaanbieders

Deel jouw Essaouira reiservaring en tips!

Ben jij in Essaouira geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?