• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Fez ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

23 Fez reiservaringen en tips

Geweldig

43%

Tof

52%

Wel oké

0%

Niet zo

4%

Vreselijk

0%

 • Petra op 29-12-2015

  “Sprookje van 1001 nacht”

  In 2012 bezocht ik samen met een vriendin Marokko. We maakten een korte rondreis van 8 dagen. Achteraf veel te kort maar het budget was er niet naar om langer weg te gaan. Een van de plaatsen die we tijdens onze reis bezochten was koningsstad Fez. Wow! We werden door een lokale gids door het doolhof van straatjes geleid. In een woord: prachtig! Wat ik me ook nog goed herinner is dat we in Fez, op aanraden van onze Nederlandse gids, duif hebben gegeten. Ik durf de naam van het gerecht niet te zeggen maar het was hartig en zoet tegelijk met een soort kanaal en suikerpoeder op de top. Een beetje angstig namen we de eerste hap maar het was echt heel lekker! Zou het graag nog eens eten.

 • Jolanda Nijeboer op 21-12-2015

  “Winkelen zoals (overgroot)opa en oma deden”

  Vliegen naar Fez is alsof je in een tijdsmachine stapt en een paar uurtjes later terecht komt in een ver ver verleden dat we kennen uit films. Smalle straatjes tussen opeengepakte huizen waar kinderen lachen en spelen. Vrouwen die zittend in de deuropening bezig zijn met de voorbereidingen voor de avondmaaltijd. Mannen die met hun handelswaar richting de markt gaan, soms vergezeld van een ezel. In de winkels (wat geen winkels zijn zoals wij ze kennen, maar kleine ruimtes waar spullen staan uitgestald) worden nog echte ambachten uitgevoerd. De geuren die je ruikt passen ook bij dit ouderwetse straatbeeld. De ene seconde niet al te fris door vlees, vis of afval van de markt. De andere seconde overheerlijk door lekkere etensgeuren. Een bezoek aan Fez prikkelt je zintuigen. Je kijkt je ogen uit, je ruikt uiteenlopende geuren, je proeft nieuwe kruiden en smaken, je hoort klanken en geluiden die je in de moderne westerse wereld niet tegenkomt (schallende moskee, balkende ezels, karren), je voelt stof en viezigheid op de straten en het genot van weer schoon worden door een warme douche in je prachtige Riad of een behandeling in een Hamam.

 • Jan van Dijk op 19-12-2015

  “Authentiek Marokko vind je in Fez”

  Marokko is een geweldig land waarbij de medina van Fez een absolute aanrader is. Een doolhof van duizenden straatjes voert je door de vele wijken waarbij iedere wijk zijn eigen ambacht uitoefen zoals zilversmid, koperslager en garenververs. Mooi is ook dat iedere wijk in de medina standaard vijf kenmerken heeft. Ze hebben een fontein, een bakker (iedereen brengt daar zijn brood naar toe om af te laten bakken waarbij de bakker aan het brood herkent wat van wie is), een moskee, een hammam en een (koran)school.
  Heel speciaal was het bezoek aan de leerlooierijen waar met o.a. duivenpoep het leer wordt gelooid en in andere baden vervolgens wordt geverfd. Voordat je binnenkomt krijg je muntblaadjes om onder je neus te houden want de stank is ondraaglijk. De plaatjes die je kunt schieten zijn echter geweldig!

Fez stedentrip boeken – onze tips!

Top-5 Fez citytrip aanbieders

Deel jouw Fez reiservaring en tips!

Ben jij in Fez geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief