• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Fez ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

23 Fez reiservaringen en tips

Geweldig

43%

Tof

52%

Wel oké

0%

Niet zo

4%

Vreselijk

0%

  • Kay Roedelof op 09-05-2019

    “Bijzonder”

    Wauw, 50 jaar terug in de tijd!! En dat op 3 uur vliegen.
    Fez is een totaal andere wereld.
    Hoewel ik hiervoor al in Marrakech ben geweest, verrast deze stad toch heel erg. Authentieker, rauwer, viezer, nog meer een doolhof.
    De vriendelijkheid van de inwoners valt op, Engels is verrassend goed.
    Hoewel ons bezoek tijdens de ramadan was, heeft dit de sfeer niet verpest. Hoewel het soms wel wat moeilijk was om eten te scoren ;-)
    Fez of Marrakech? Ik zou zeggen ga allebei! Hoewel ik Marrakech wel eerder nog eens zou bezoeken dan Fez.

  • Marc op 08-05-2019

    “Het minder toeristische Marrakech”

    Ik vond Fez de mooiste stad waar ik ben geweest tijdens mijn rondreis door Marokko. De oude binnenstad is zeker zo mooi als die van Marrakech maar het is er veel minder toeristisch. Je merkt ook dat de mensen veel relaxter zijn en niet continu wat van je willen. De Medina is prachtig en je kan hier heerlijk uren rondslenteren langs alle kraampjes en winkeltjes. Wat ook heel leuk is om te doen is een rondleiding door een traditionele leerlooierij. Er zijn ook uitstapjes mogelijk naar de woestijn, Meknes (een van de andere koningssteden die vlakbij zijn), het heilige dorpje Moulay Idriss en de koninklijke graanschuren. De makkelijkste manier om dit te doen is gewoon via je hotel een taxi te regelen. Overnachten in een traditionele Riad vonden wij echt geweldig. Vooral als je in de ochtend op het dakterras kan zitten voor je ontbijt of bijvoorbeeld s avonds lekker kan zitten om na te genieten van de dag of gewoon een boekje te lezen. De ultieme restaurant tip is Café Clock! Een unieke ervaring die niet veel steden hebben is de berg/heuvel net buiten de stad. Na een leuke wandeling kun je vervolgens genieten van het adembenemende uitzicht over de oude medina.

  • Stijn Lamers op 29-04-2019

    “Fez: Het absolute hoogtepunt”

    Fez is het absolute hoogtepunt van mijn rondreis door Marokko. Doordat de medina van de stad niet voor auto's en scooters toegankelijk is, hangt er niet zo'n benzinelucht als in Marrakech. De stad heeft met haar rijke cultuur en vele hoogtepunten echt iets magisch. Ik zou dan ook aanraden om er zeker een paar dagen te verblijven. De leerlooiers en vele andere ambachten in de stad zijn allemaal zeker een bezoek waard. Wil je wat aankopen doen, ben dan zeker niet bang om te onderhandelen. Het is voor de terugvlucht toegestaan om 3 kilo handgemaakte spullen mee te nemen bovenop je toegestane bagage, dus maak hier zeker gebruik van.

    Let wel op als je 's avonds door de medina wilt struinen, zeker als vrouw zijnde. Wanneer de winkeltjes gaan sluiten kan het aardig leeg aanvoelen, wat zeker voor vrouwen onveilig kan aanvoelen.

  • Danielle de Jong op 26-04-2019

    “Terug in de tijd”

    De tijd heeft in Fez - vooral vergeleken met Marrakech - stilgestaan. Het is alsof je in de Aladdin-film bent gestapt. Kan je niet goed navigeren, dan biedt deze stad wel een uitdaging. Omdat de stad grotendeels bestaat uit smalle straatjes en hogere gebouwen, kan je je moeilijk oriënteren. Men spreekt ook niet heel goed Engels, dus de weg vragen is er niet altijd bij. Men is doorgaans wel heel vriendelijk en gastvrij. Een erg bijzondere bestemming voor de avonturier.

  • Charlotte Margadant op 08-04-2019

    “Minder mooi Fez”

    Deze stad raakte me niet. Na het mooie Marrakech en Chefchouen viel Fez zo tegen. Het voelde gevaarlijk als we 's avonds door de doolhof steegjes ons hotel zochten en overal was het zo druk en vies... Overal ruik je de geuren van eten maar niet op een goede manier.

  • Boaz op 30-11-2017

    “Stad vol ezel-snelwegen”

    Warm en broeierig. Je hoort de ezels niet alleen aankomen, je ruikt ze ook. De geur vermengt zich met de geuren uit de souks en de huizen die hoog boven je uit torenen. Prachtstad! Helemaal weg van alles. Ga vooral van de 'hoofdwegen' af en ontdek wat er nog méér is.
    Onze mooiste 'spontane' ervaring. Aan het eind van de middag ontdekken we Koran-schooltje en we worden door een leraar meegenomen naar het dak. Het uitzicht over alle Fez-daken alleen al is onwerkelijk. Terwijl het schemert zien we vanachter een dak een enorme oranje/rode zon opkomen. Precies op dat moment roept de 1e moskee op tot gebed, de andere moskeeën volgen. Een mythische ervaring...

  • Frank Timmerhuis op 20-11-2017

    “Weekendtrip Fez”

    Fez is een echte aanrader voor een weekend weg. Niet super toeristisch en vrij authentiek en brengt je echt in een andere cultuur. De souk mag natuurlijk niet worden overgeslagen maar je moet wel op je hoede zijn voor de verkooptruccen en de zogenaamde 'gidsen'. Ook de riad moet natuurlijk bezocht worden, enkel verschilt het comfort niveau van een riad overnachting sterk tussen de riads. Een dagje naar Ifrane per bus brengt je weer in een andere sfeer en is ook aan te raden.

  • Michel Bosch op 19-11-2017

    “Neem de trein naar Meknes”

    Ben je in Fes, dan is het heel gemakkelijk om met de trein naar Meknes te gaan. Een kaartje is goedkoop, ongeveer 2 euro voor een enkele reis. En alleen al het station van Fes is een plaatje! In Meknes aangekomen neem je een goedkope taxi richting het historische centrum, naar de Place el Hedim. Meknes is een van de 4 koningssteden die Marokko rijk is. De andere zijn Fes, Rabat en Marrakech. Aan dit plein is ook de ingang naar de gezellige medina. En je kunt het museum Dar Jamal bezoeken. Erg de moeite waard. De medina is omgeven door een lange stadsmuur met diverse mooie poorten. Op loopafstand ligt het mooie mausoleum van Moulay Ismael wat ook te bezoeken is. Al met al kan je gemakkelijk een dag doorbrengen in Meknes.

  • Karien van Jaarsveld op 07-11-2017

    “Een gigantisch doolhof”

    Fes is duidelijk minder toeristisch als Marakech, maar zeker niet minder avontuurlijk. Juist de smalle straatjes die dwars door elkaar heen lopen binnen de stadsmuren van de souk maken het een leuke stad om een paar daagjes te verkennen. Je moet zeker een kijkje nemen bij de leerlooiers, om dan vooral ergens anders een mooie leren tas te kopen (want in de winkels direkt grenzend aan de leerlooierijen zijn die tot wel 10 keer duurder). Geniet ook lekker van een hapje of een drankje op een rooftop restaurant om een beeld van bovenaf te krijgen of maak een wandeling buiten de stadsmuren.

  • Annemijn op 06-11-2017

    “Rondreis door Marokko met als hoogtepunt Fez!”

    Mijn bezoek aan Fez maakte onderdeel uit van een tripje langs Marrakesh, Rabat en vervolgens Fez. Fez was van de 3 veruit de mooiste ervaring, dus vandaar deze review. Fez is een authentieke Marokkaanse stad, waar het toerisme in het voorjaar nog niet extreem aanwezig is. Dit merk je vooral aan de Marokkanen zelf, want ze zijn iets minder op je geld uit. De mensen in Fez/Marokko zijn op zich heel gastvrij, maar je moet er wel rekening mee houden dat er wel altijd een kleine vrijwillig verplichte bijdrage wordt verwacht van je. De stad zelf is heel mooi. De medina (ommuurde binnenstad) is heel knus en er lopen 2 straatjes doorheen waar over de hele lengte allemaal kleine marktkraampjes en winkeltjes zijn. Het bijzondere aan de stad is dat er een berg naast ligt met daarop een ruïne. Je kan naar de top wandelen en zo heb je prachtig uitzicht over de stad. Uitstapjes naar Moulay Idris, Volubilis en Mekness zijn aan te raden en mijn eettip is zeker te weten Cafe Clock!

Fez stedentrip boeken – onze tips!

Top-5 Fez citytrip aanbieders

Deel jouw Fez reiservaring en tips!

Ben jij in Fez geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief