Marrakech ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

71 Marrakech reiservaringen en tips

Geweldig

17%

Tof

63%

Wel oké

15%

Niet zo

1%

Vreselijk

3%

  • Profiel Roanne
    op 21-02-2020
    24 landen bezocht • 3 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Exotische stedentrip”

    Marrakech vond ik een geweldige plek om te bezoeken als stedentrip, vooral op het moment dat het in Nederland winter was. Met een relatief korte vlucht sta je in een totaal andere cultuur mét lekker weer! Er zijn meer dan genoeg bezienswaardigheden in en rond de stad om je een paar dagen te vermaken en tussendoor kun je je tegoed doen aan de overheerlijke Marokkaanse maaltijden. Gezien het feit dat Marrakech heel toeristisch is (ook in december) vond ik het éxtra leuk om een fietstour te doen met een locale gids. Wij kozen ervoor om via With Locals een privé tour te doen die ons langs alle mooie tuinen van de stad zou leiden. Heel betaalbaar en persoonlijk. Ook een behandeling in een hammam vond ik een mooie (én relaxte) belevenis die ik iedereen kan aanraden!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mandy
    op 19-05-2019
    36 landen bezocht • 19 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Wandelen tot je voeten zeer doen”

    We hebben uit een reisgids een aantal wandelingen gedaan, waarbij je ook net iets buiten de normale wegen komt. Superleuk! Heerlijk geslapen in een riad, en overal heerlijk gegeten. In tegenstelling tot anderen hadden geen last van oplichting, je ziet het vaak wel aan iemands ogen. Een paar woordjes Arabisch kunnen ze op prijs stellen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Fabienne Ceyhan- de Weijer
    op 17-05-2019
    26 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Zo dichtbij maar zo anders ”

    Marrakech is een beeldschone stad, wat vrij dichtbij Nederland en Europa ligt, maar zodra je uit het vliegtuig komt bevind je je in het Midden-Oosten. De keramiek en gebouwen, maar ook de straatjes zijn prachtig. Ga naar de oude Koranschool in het oude centrum, dat is ontzettend mooi. Wel zijn de mensen soms wat opdringerig en onvriendelijk, met name wanneer je als 3 jonge, blonde vrouwen alleen bent. Dit maakte dat we niet altijd rustig door de straten konden lopen en rustig rondkijken.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Richard Tronco
    op 11-05-2019
    35 landen bezocht • 45 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Wat een drukte!”

    Wij hebben een reis door flink gedeelte van Marokko gemaakt. Ik vond Marrakesh een van de hoogtepunten. Het grote plein biedt veel voor toeristen, waar je heerlijk kunt slenteren en eten (bbq). De medina, met alle kraampjes is druk, maar wel heel gezellig. Laat je meeslepen door de menigte. De cultuur van het land komt direct terug als je de stad bezoekt
    Slaap een keer in een traditioneel Riad om dit mee te maken. Zoek de mooie onderdelen van Marrakesh ook buiten het centrum op als je daar de tijd voor hebt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marc
    op 08-05-2019
    16 landen bezocht • 26 reviews • 19 waarderingen
    4

    “Stad waar je je ogen uitkijkt.”

    Laat ik beginnen met het feit dat ik Marrakech echt een hele mooie stad vond. De gebouwen zijn prachtig en op alle marktjes en winkeltjes kijk je je ogen uit. Voordat ik hier volledig van kon genieten moest ik wel even 2 dagen wennen aan het feit dat voor je gevoel iedereen op straat wel iets van je wil (meestal geld). Maar eenmaal gewend aan de gang van zaken en wetende hoe je mensen beleefd maar toch duidelijk kan melden dat je geen interesse heb, eindelijk kunnen genieten van de schoonheid van Marrakech. De beleving waar ik het meest van genoten heb is het s avonds eten op het grote plein. De tentjes met koopwaar maken rond een uur of 5 plaats voor een plein voor eettentjes, waar je voor een paar euro je vol kan eten aan de lekkerste gerechten. Voor je overnachtingen zou ik een Riad aanraden met een dakterras, vooral omdat het zo heerlijk is om s ochtend met het ontbijt of s avonds laat nog lekker buiten te zitten en van het uitzicht te genieten. Waar je evenals in Fez heerlijk kunt eten is Café Clock!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Francoise Verdonschot
    op 05-05-2019
    36 landen bezocht • 14 reviews • 5 waarderingen
    3

    “Sfeervol Marrakech”

    Mooie sfeervolle stad. Leuk voor een stedentrip. Mooie, grote souk waarin je kunt verdwalen. Ik ben hier meerdere malen geweest. Echter na mijn laatste bezoek wil ik er nooit meer naar toe. Ik kon echt geen minuut lopen zonder belaagd te worden door enorm opdringerige verkopers en dan overdrijf ik niet eens. Ik durfde op een gegeven moment niet eens opzij te kijken of een winkeltje binnen te stappen. Ook wordt je in de kleine straatjes bijna omver gereden door scooters e.a. vervoer. Zo jammer want enkele jaren geleden was dit een super leuke stad. Er zijn echter wel veel mooie bezienswaardigheden zoals het Bahiapaleis en in de avond is het Djemaa en Fna plein, het middelpunt van de actie. Ook zijn er vele hippe restaurants en prachtige Riad's om in te verblijven. Jammer dat de op geld beluste verkopers alles verpesten.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sander
    op 04-05-2019
    55 landen bezocht • 58 reviews • 19 waarderingen
    4

    “Mooie oude stad”

    Hoewel dit een grote stad is, is hier wel het echte Marokko. Veel cultuur en een prachtige oude Medina en natuurlijk het bekende plein met in de avond de eettentjes. Ook leuk winkeltjes en bazaars, maar ook wel stukken die heel toeristisch zijn en die kun je dus beter vermijden. Vanuit deze stad ook makkelijk veel verschillende uitstapjes te doen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Steven Tielen
    op 03-05-2019
    33 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Drukte op het Djemma!”

    Heerlijke stad met heerlijk eten op het Djemma el Fna. Laat je niet beetnemen door de slangenbezweerders en de waterdragers, ze willen snel geld verdienen. Ga lekker de souk in en koop een paar Marokkaanse sloffen. Prima stad voor een stedentrip van een dag of 3/4.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Inge Van Zoggel
    op 25-04-2019
    21 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Kleurrijke en levendige stad”

    Marrakesh is een kleurrijke en levendige stad. Lekker eten en qua sfeer uniek. Erg positief! Je kunt een hoop mooie plaatjes schieten.Ik had mij ingesteld op opdringerige verkopers, maar dit viel mij alles mee. In de winterperiode lekker om even aan de kou in Nederland te ontsnappen. Oud en nieuw wordt hier niet echt gevierd, of je moet de hoofdprijs willen betalen in verschillende clubs.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kelly van Kollenburg
    op 24-04-2019
    20 landen bezocht • 28 reviews • 3 waarderingen
    5

    “Prachtig!”

    Heerlijk drukke stad waar ik graag nog eens terug ga. Vooral het Djemaa El Fna plein is heel leuk in de avond. De markt staat dan vol met kleine kraampjes en mensen. Het is leuk om er ‘s ochtends eens terug te komen voor het contrast. Het plein is dan namelijk helemaal leeg.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Marrakech stedentrip boeken – onze tips!

Top-5 Marrakech citytrip aanbieders

Deel jouw Marrakech reiservaring en tips!

Ben jij in Marrakech geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?