Sahara ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

8 Sahara reiservaringen en tips

Geweldig

38%

Tof

50%

Wel oké

13%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Stijn Lamers
    op 29-04-2019
    22 landen bezocht • 13 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Zonsondergang in de Sahara”

    De Sahara was zeker een van de hoogtepunten van mijn reis. Hoewel er niet veel meer dan zand te zien is, is de zonsop- en ondergang, de sterrenhemel en de algehele sfeer in de kampen geweldig. Er wordt vaak een kampvuur gemaakt, waarbij lekkere dingen tevoorschijn komen en er lekker gegeten wordt.

    Een kamelentocht door de woestijn is zeker aan te raden, ook omdat hier de zonsondergang vrijwel altijd bij inbegrepen zit. Let wel op, want het kan gigantisch koud worden 's nachts (en zelfs vriezen), dus neem genoeg kleren mee.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marion van Veen
    op 11-01-2018
    1 review • 3 waarderingen
    5

    “Sahara HASSILABIAD”

    Leuker dan merzouga is Hassilabiad, 7 km ten noorden van Merzouga. Nog kleinschaliger dan Merzouga. Fijne auberge is AUBERGE de Sahara. Wij komen er al 8 jaar.
    De zandduinen blijven betoverend. Ik ben zo enorm van deze plek op aarde gaan houden. Da tik het thuis altijd weer mis.
    De vormen, het lijnen spel, de kleuren. Het is altijd weer fantastisch daar.

    3 waarderingen


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 05 april 2019 13:10

      Kun je me ook vertellen of het wel te doen is om medio juni in Hassilabiad/Merzouga te verblijven en een kamelentocht te maken. Of is juni te heet en kunnen we beter een andere rondreis bedenken (meer langs de kust). We hebben alleen nog maar een vliegretour Marrakesh geboekt. ik heb ook het plan om de Todrakloof e.d. te bezoeken.


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 05 april 2019 13:19

      Kun je me ook vertellen of het wel te doen is om medio juni in Hassilabiad/Merzouga te verblijven en een kamelentocht te maken. Of is juni te heet en kunnen we beter een andere rondreis bedenken (meer langs de kust). We hebben alleen nog maar een vliegretour Marrakesh geboekt. ik heb ook het plan om de Todrakloof e.d. te bezoeken.


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 05 april 2019 18:00

      Kun je me ook vertellen of het wel te doen is om medio juni in Hassilabiad/Merzouga te verblijven en een kamelentocht te maken. Of is juni te heet en kunnen we beter een andere rondreis bedenken (meer langs de kust). We hebben alleen nog maar een vliegretour Marrakesh geboekt. ik heb ook het plan om de Todrakloof e.d. te bezoeken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Peter Buster
    op 29-11-2017
    35 landen bezocht • 39 reviews • 26 waarderingen
    4

    “Merzouga, een mini sahara !”

    In Merzouga sta je aan de rand van de Sahara. Hoe verder naar het zuiden hoe zandiger het wordt. Naast de verschillende kleine dorpen heb je prachtige rotspartijen en zie je als je geluk hebt loslopende dromedarissen. Merzouga is een prima uitvalsbasis om van daar uit verschillende woestijnritjes te maken. Het is nog maar de rand van de Sahara maar je krijgt een stukje mee van de oude glorie waaruit het land is ontstaan. Let wel op de auto's die samen met je het duin beklimmen. Er zijn geen verkeersregels!!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anneline
    op 11-11-2017
    27 landen bezocht • 20 reviews • 31 waarderingen
    4

    “Onvergetelijk”

    Wat was het bezoek aan de Sahara bijzonder. Wij hebben een vierdaagse tour gedaan die via het Atlasgebergte naar de Sahara ging. Vanaf Merzouga begon de tocht per kameel (al een heel avontuur op zich) richting de uitgestrekte zandvlakte, waar we tegen zonsondergang bij ons kamp aankwamen. Voor het avondeten nog "even" een zandduin opgeklommen om de laatste lichtstralen op te vangen. Er leek maar geen einde aan de heuvel te komen, maar het eenmaal bereiken van de top geeft een ongekend gevoel. Het afdalen is ook erg leuk (probeer eens van de zandheuvels af te rollen of recht in het zand te sprengen zoals je vroeger ook als een rechte plank het zwembad in sprong). Na het avondeten bij een kampvuur gezeten en genoten van akoestische gitaar. Vervolgens besloten om die zandheuvel nog eens te beklimmen en wauw, wat een view. Nog nooit in mijn leven heb ik zoveel vallende sterren gezien. Bij 48 ben ik gestopt met tellen. Een enorm mooie aanblik als je de wijde hemel met glinsterende sterren boven je hebt en een knus kampvuur met vrolijke mensen in het dal ziet.
    's Nachts was het wel erg koud, dus zorg ervoor dat je je goed aankleedt! De volgende ochtend al om half 6 weer op de kameel om terug te gaan, zodat we daar een duin op konden klimmen om de zon op te zien komen. Zeker een aanrader!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 27-10-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Een moetje”

    Stilte, sterren en zand tot de horizon... dat is de Sahara. Je kunt het niet voorstellen voor je computer hoe het voelt in the middle of nowhere te zijn in perfekte stilte en donker in de nacht. De sterren zien zo uit als op de foto's die je dacht met photoshop gemaakt waren. Kameelreizen, in een tent slapen met nomaden, sandboarden en gewoon blootsvoets rondlopen in het zand maken er een geweldige vakantie van.
    We waren er in januari, en waren gezegt dat tussen november-april is het de beste tijd om te bezoeken, want in de zomer wordt het echt onverdraaglijk heet overdags. In januari overdags was het ergens tussen 20-25C en 's nachts rond de 5-10C. Neem dus wel je jas en andere warme kleding mee!
    Meeste tours gaan naar Erg Chebbi of Erg Chigaga - we waren naar Erg Chigaga geweest omdat het wat verder is van steden en daardoor minder toeristisch is. Reisbureau "Top Desert" is een aanrader voor als je wilt gaan - je krijgt een prive auto, een lokale, Engels-, Arabisch- en Berber (lokale taal) sprekende chauffeur/guide, alle accomodatie en 2x per dag eten geregeld voor onderweg en in de camp waar je in de Sahara blijft.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ashley
    op 19-10-2017
    30 landen bezocht • 8 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Slapen in de woestijn!”

    Wat een avontuur, van de stad naar de woestijn, op een kameel of dromedaris schudden (dit had ik iets onderschat) Prachtig in een duin gelegen kamp, heerlijk eten, zonsondergang en muziek. De volgende ochtend de duin opklimmen en de zon op zien komen, wat geweldig!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Linda Merx
    op 12-12-2016
    1 review • 1 waardering
    5

    “Sprookjesachtige bestemming ”

    Goed 3 uurtjes vliegen naar Marrakech en je bevindt je in een hele andere wereld. Geniet van de geuren en kleuren van deze stad waarbij een gids van toegevoegde waarde is om zo in korte tijd veel van de stad te zien. De 5 daagse tour naar Merzouga woestijn via de dades gorge en de vele kasbahs, oases was adembenemend. Hoogtepunt was wel de 2 uur durende tocht op de kameel naar het kamp om daar te overnachten. Prachtige zonsondergang, het fijne zachte warme zand onder je voeten. Geslapen onder de sterrenhemel. ..alhoewel je gunt jezelf geen tijd om te slapen.zand zand en zand de duintoppen veranderen per seconde van kleur. Je voelt je heel klein in dit natuurgeweld! Ik kan een ieder dit aanraden. Wij boekten onze tour bij Visita Marruecos service was grandioos!!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sabine Pieters
    op 07-01-2016
    33 landen bezocht • 19 reviews • 5 waarderingen
    3

    “Sterren kijken en in nomadententen slapen”

    Vanuit Marrakech kun je heel makkelijk een tour plannen naar de Sahara. Voor toen nog ongeveer 60 EUR (zou nu 90 EUR zijn, heb ik me laten vertellen) word je vroeg in de ochtend opgehaald met een busje en ga je met ongeveer 8 andere toeristen aan een lange autorit beginnen dwars door het atlas gebergte, stoppend in een klein dorpje voor de lunch, en uiteindelijk aankomen aan de rand van de Sahara. Daar rijd je per kameel in 2 uur naar een plek bij de eerste zandduinen, waar een aantal tenten staan waar je de avond en nacht zult spenderen, onder de kamelendekens. Dat gaat wel koud zijn, dus kleed je warm aan, ondanks tropische hitte gedurende de dag! Een simpele traditionele maaltijd en 's avonds muziek op traditionele instrumenten met de bedoeinen. Maar ga ook zeker eens naar buiten om naar de sterrenhemel te kijken! Omdat het zo donker is zie je er veeel meer! De volgende ochtend een simpel ontbijt en de lange busrit terug. ' s Avonds ben je weer in Marrakech (als je de tour bij een van de vele touroperators daar hebt geregeld natuurlijk!) en weet je meteen weer dat het echt stil was in de woestijn. Althans... je bent echt niet heel ver in de woestijn, dus de langszoevende auto's op de snelweg verderop moet je maar negeren...

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Marokko reis boeken – onze tips!

Top-5 Marokko reisaanbieders

Deel jouw Sahara reiservaring en tips!

Ben jij in Sahara geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?