Chichén Itzá ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

17 Chichén Itzá reiservaringen en tips

Geweldig

24%

Tof

35%

Wel oké

29%

Niet zo

6%

Vreselijk

6%

  • Profiel Kim Haslinghuijs
    op 05-05-2019
    32 landen bezocht • 14 reviews • 14 waarderingen
    4

    “Toeristisch toch heel bijzonder”

    Chichen Itza is natuurlijk een super toeristisch trekpleister. Het is ook wel zeker iets wat de meeste van ons gezien willen hebben. Zo stond ik er zelf ook in. Dan de vraag ga je er zelf heen of met een gids? Wij hebben gekozen voor het laatste. Op deze manier skip je grotendeels de lange wachtrij maar belangrijker nog je krijgt een verhaal en achtergrond informatie te horen. Anders blijven het enkel stenen waar je naar zit te kijken. Al met al dus zeker een aanrader want het is nog steeds verbazingwekkend!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anne Boon
    op 04-05-2019
    32 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Bizar”

    Het is bizar als je bedenkt hoe ze Chichén Itzá ooit gebouwd moeten hebben. Er is nu nog steeds geen verklaring voor, dit maakt van deze plek echt een magische plek. Wij zijn hier met eigen vervoer naar toe gereden, dat was prima te doen. De locatie staat duidelijk aangegeven en de wegen zijn goed. Bij Chichén Itzá zijn veel toeristen kraampjes, maar de verkopers zijn niet opdringerig

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jolien Oomens
    op 15-04-2019
    62 landen bezocht • 31 reviews • 4 waarderingen
    2

    “Tegenvaller”

    Als je nog nooit eerder Maya ruïnes hebt gezien, dan is dit vast een leuk uitstapje. Wij hadden echter al in Honduras en Guatemala mooie ruïnes gezien, en vergeleken daarbij was dit een tegenvaller. De meeste ruïnes waren replica's en er waren zo ontzettend veel toeristen, dat de hele charme van de ruïnes weg was. Daarnaast staan er overal kraampjes en opdringerige verkopers.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Stefan Poel
    op 28-11-2017
    27 landen bezocht • 27 reviews • 24 waarderingen
    4

    “1 van de wereldwonderen”

    Het is ongeveer 3 a 4 uur rijden vanaf playa del Carmen richting Chichén Itzá. Deze locatie zoals te verwachten meer toerisme dan bij tulum of coba. Het is zeker de moeite waard om het park te bezoeken met name de tempel zelf is een imposant bouwwerk! Een nadeel zijn de opdringerige verkopers die overal staan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 25-11-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    3

    “Toeristisch”

    De tempel bij Chichen Itza is erg mooi en goed onderhouden, echter is het erg toeristisch opgezet en wordt het door veel mensen bezocht. De tempels die wat kleinschaliger zijn en de cenotes hebben meer indruk gemaakt!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jolijn Tang
    op 24-11-2017
    28 landen bezocht • 26 reviews • 18 waarderingen
    3

    “Had er wel meer van verwacht”

    Wat ik jammer vond aan Chichen Itza, was dat er eigenlijk niet meer was dan het bekende gebouw en een paar gebouwen eromheen. Eigenlijk wist ik dat wel, maar toch stelde het me teleur. Het was er ook nog mega druk, super veel toeristen. Het is wel iets dat je gezien moet hebben als je in Mexico bent, maar niet iets waar je nog een keer naar toe zou moeten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Désirée Le Large
    op 15-11-2017
    6 reviews • 2 waarderingen
    1

    “ga hier niet heen”

    Sorry, geen goede ervaring met Chichen Itza. Het is een enorme tourist trap, vol met Amerikanen die een excursie hebben vanuit hun hotel in Cancun. Wij waren met een kleine (en verder prima) reisorganisatie, Bamba, maar werden onverwacht in een grote bus vol Amerikanen gepropt, op weg naar Chichen Itza. Het tempelterrein is megadruk, lawaaierig en commercieel ingestoken en was zeker niet eens zo mooi als de Maya tempels die we in Guatemala hadden gezien, of die van Tulum. Neem de tijd om daar dus heen te gaan en sla Chichen Itza gewoon over.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel sammy tempels
    op 09-11-2017
    37 landen bezocht • 100 reviews • 125 waarderingen
    5

    “mooi maar kom vroeg genoeg”

    Chitzen Itza is mooi. Chitzen Itza is indrukwekkend. Chitzen Itza behoort tot de 7 wereldwonderen. Chitzen Itza is een voorbeeld van de Maya cultuur maar...........Wanneer je hier niet vroeg bent gaat alle charme verloren. Doordat de stad slechts op 2 uur rijden van zowel Cancun als Playa Del Carmen ligt is dit de meest toeristische plaats van Mexico. De toeristen die verder in hun grote mega resort een strandvakantie houden komen hier op daguitstap wat maakt dat vanaf tien uur s'morgens de tientallen bussen volgestouwd met dagjesmensen de site overstelpen en ervoor zorgen dat de charme van de stad totaal weg is. Vroeg komen is de boodschap! Chichén Itzá was een belangrijke stad van de Maya´s, gelegen op het schiereiland Yucatán in Mexico. In deze stad staat onder andere de Piramide van Kukulcan die is opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. Chichén Itzá kwam pas in de negende eeuw tot bloei, dit is relatief laat in de geschiedenis van het Maya rijk. De piramide van Kukulcan ook El Castillo genoemd is een trappenpiramide en de bekendste tempel van de stad. Het is een piramide met trappen aan alle 4 de kanten met daarboven een plateau. De 4 trappen hebben 91 treden met het plateau als laatste trap. Samen zijn dat 365 treden, de dagen in een jaar. 2x per jaar vind hier een bijzonder verschijnsel plaats. Tijdens het "lentepunt" en het "herfstpunt" werpt de zon een speciale schaduw op de trappen die op een kruipende slang lijkt.Dit zijn ook de enige twee dagen in een jaar dat de Zon precies in het oosten opkomt en in het westen ondergaat. Kukulcan betekend dan ook gevederde slang. Als je weet dat de tempel in de 9e eeuw gebouwd is vraag je je af hoe de Maya's de trappen precies in de 4 windstreken hebben kunnen bouwen. Waarom er precies 365 treden zijn hoewel ze niet onze kalender kenden en hoe ze in die tijd zo nauwkeurig het oosten en het westen hebben kunnen bepalen. Werkelijk een meesterwerk dus. Ook het Het Juego de Pelota is de moite. De oude balspelplaats, is de grootste van Mexico en bovendien ook de beste bewaarde van het land. Totaal is het speelveld 3.276 m2 en de speelringen zijn nog terug te zien aan de omheiningsmuren van het speelveld. Deze zijn fraai versierd met reliëfs. Hier zie je ook allerlei hagedissen op de muren zich warmen in de Mexicaanse zon. Andere bezienswaardigheden zijn de Tempel van de Krijgers en de Zaal van Duizend Zuilen. De zuilen zijn versierd met twee grote slangenkoppen en markeerden oorspronkelijk de weg naar de piramide. Chitzen Itza is dus terecht één van de 7 wereldwonderen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lori
    op 05-11-2017
    14 landen bezocht • 26 reviews • 9 waarderingen
    4

    “Indrukwekkend bouwwerk met oude historie”

    Chichén Itzá is beslist een aanrader als je in Yucatan bent. Wij hadden een Nederlandssprekende gids, die erg enthousiast vertelde over het leven van de Maya's destijds. De verschillende bouwwerken in de ruïnestad zijn dan ook stuk voor stuk indrukwekkend om te zien! Als je meer wilt weten over de geschiedenis van Mexico, dan moet dit zeker op je bucketlist.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jeroen
    op 01-11-2017
    30 landen bezocht • 15 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Amazing”

    Een wereldwonder wordt het ook wel genoemd. Het staat op de lijst van de 7 wereldwonderen en mijns inziens terecht. Wat een prachtig bouwwerk. Als je je bedenkt hoe dat in die tijd gebouw is kan je je dit bijna niet voorstellen.

    Wij zijn vanuit playa del carmen met een bus richting dit geweldige bouwwerk gegaan. Een lange trip maar zeker de moeite waard. Eenmaal aangekomen zie je ondanks de vele toeristen een machtig mooi complex. De gebouwen zijn stuk voor stuk geweldig om te bezoeken. Tip: ga wel met een gids om zodoende voldoende info te verkrijgen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Mexico reis boeken – onze tips!

Top-5 Mexico reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Chichén Itzá reiservaring en tips!

Ben jij in Chichén Itzá geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?