Mexico-Stad ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

8 Mexico-Stad reiservaringen en tips

Geweldig

13%

Tof

75%

Wel oké

13%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Richard Tronco
    op 11-05-2019
    35 landen bezocht • 45 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Gigantische stad”

    Betreft een gigantische stad, maar gelukkig een knus centrum. Zoek de hoogte op om over de stad te kunnen kijken. Waar veel mensen denken dat het heel gevaarlijk is, heb ik dat niet ervaren.
    Laat je meeslepen in de dagelijkse gang van de inwoners. Drinkt een tequila in een echt Mexicaanse bar.
    Het museum is een prachtig gebouw dat je bezocht moet hebben. Verder kan je meedoen aan andere tours. Mexico stad is een goede basis om te starten met een reis door Mexico heen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sander
    op 01-05-2019
    55 landen bezocht • 58 reviews • 19 waarderingen
    4

    “Indrukwekkend en machtig”

    Deze stad is echt gigantisch en alles is groot en druk, zeker als je vanuit rustigere andere delen van het land komt. Leuk om op het dak van de Kathedraal te lopen en uit te kijken over het uitgestrekte Zocalo, 1 van de andere enorme bouwwerken te bezichtigen of een intense voetbalwedstrijd bij te wonen! Ook het nabij Teotihuacán mag niet ontbreken aan een bezoek, dit was de voor die tijd ook al gigantische stad in de oudheid al voor de Maya's. Ook heeft de stad nog wel zijn rustigere plekjes en straatjes maar het gevoel blijft hier druk en groot.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Milou Brand
    op 10-11-2017
    24 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Wat een reusachtige stad”

    Mexico-stad is echt een enorme stad. Meerdere keren heb ik deze stad bezocht maar nog steeds heb ik lang niet alles gezien. Veel mensen denken dat het gevaarlijk is en mijden de stad. Maar gelukkig heb ik hier niets van gemerkt. Ook in Nederland in Amsterdam moet je op je hoede zijn voor zakkenrollers.

    In het centrum verbleef ik in een leuk hostel aan de Zocalo, het grote centrale plein van de stad. Erg leuk om hier te kijken naar alle mensen die voorbij komen, een souvenir te kopen of een bezoek te brengen aan de toeristische attracties die aan het plein gelegen zijn als het Nationaal Paleis. Op dit plein is altijd iets te beleven, rond kerst en oud en nieuw is hier een ijsbaan en er zijn vele festiviteiten gedurende het jaar.

    Een tip: aan de rand van de stad vind je Xochimilco. Erg leuk om hier bootje te varen in de kleurrijke bootjes met de drijvende tuinen. Voor mensen die van musea houden is het Antropologisch museum echt een aanrader. Zelf houd ik eigenlijk niet van musea, maar hier keek ik mijn ogen uit. Ook erg interessant omdat je veel over de cultuur van Mexico te weten komt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Emma
    op 01-11-2017
    32 landen bezocht • 26 reviews • 18 waarderingen
    4

    “De miljoenenstad!”

    Mexico City ofwel Ciudad de Mexico es muy muy grande! Gelukkig als je een aantal goede wijken weet te vinden heb je snel je weg gevonden. De wijken Roma en Codesa zijn mijn favoriete wijken. Het voelt een beetje Europees aan en veel buitenlanders wonen ook in deze wijken. Toch heb ik in Mexico City een angstig gevoel. Ik ga graag met het OV en normaal gesproken in Mexico voelde ik mij nergens opgelaten of bangig. Maar in Mexico City wel. Waar het door komt? Tja, meerdere redenen denk ik. Voornamelijk omdat de locals vertelllen dat je moet oppassen. Let op je waardevolle spullen en let vooral op als je het OV neemt. Je hoort en leest nare verhalen. Verhalen die jou ook kunnen overkomen. Natuurlijk kan dit overal te wereld gebeuren. Maar alsnog als (blonde) vrouw alleen reizen in Mexico City voelde niet altijd fijn. Toch heeft het wel wat te bieden en zijn er leuke activiteiten te doen in de stad.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jolein
    op 28-10-2017
    28 landen bezocht • 25 reviews • 10 waarderingen
    4

    “De moeite waard”

    Een bezoek aan Mexico-Stad ligt niet voor de hand, omdat de meeste reizigers zich focussen op de kustprovincie Yucathan. Toch is het zeker de moeite waard en vlieg je vanaf het internationale vliegveld ook makkelijk naar Cancun en weer terug.

    Mexico-Stad is groot, heel groot, en heel erg druk. De stad heeft de oppervlakte van de provincie Utrecht en er wonen zo'n 16 miljoen mensen. Sommige wijken zijn onveilig, maar in andere wijken kun je prima in het donker rondlopen. Ik ben vooral in Roma Norte en Condessa geweest. Dit zijn de luxere wijken waar de rijkere Mexicanen wonen, maar ook veel expats. Je vindt hier heel veel leuke en hippe restaurants, boetiekjes en cocktailbars.

    De wijk Centro Historico is vooral overdag leuk om te bezoeken, met oa het Harry Potter-achtige oude postkantoor, het prachtige Museum de Belles Artes, de kathadraal en Zocalo. Ook tof; bezoek de bovenste verdieping van de Latino Americano toren en je hebt een fantastisch uitzicht over de stad. Je kunt hier ook een drankje drinken of eten. 's Avonds laat is Centro Historico een wat minder fijne buurt om rond te lopen, dus zorg dat je dan voor je restaurant wordt afgezet en ook binnen weer op je Uber wacht als je naar huis gaat. Overdag is er niets aan de hand.

    Teotihuacan is makkelijk te bereiken per bus, vanaf het busstation in het noorden van Mexico-Stad. Perfect voor een dagtripje en een echte must-see. Deze gigantische tempel is bewoond door de Maya's, maar niet door hen gebouwd. Het is nog steeds een mysterie wie deze tempels/oude stad heeft opgericht.

    Vanuit Mexico-Stad zijn San Miguel de Allende en Guanajuato ook goed per bus te bereiken. Je doet hier respectievelijk 5 en 6,5 uur over, dus het is leuk om er een paar nachtjes hotel aan vast te plakken. Dit zijn twee kleurrijke plaatsjes waar een gemoedelijke, ontspannen sfeer hangt. Waar je lekker kunt eten en er veel aandacht is voor kunst en muziek.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Denise Rooimans
    op 28-10-2017
    11 landen bezocht • 26 reviews • 5 waarderingen
    3

    “Mexico-Stad”

    Mexico-Stad is erg arm en veel vuile delen van de stad. Vliegveld is prima daar en was blij met het vervoer van een taxi naar het hotel. Mexico heeft wel mooie natuur! Goed letten op je eigen veiligheid met je persoonlijke spullen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel debbie
    op 23-10-2017
    34 landen bezocht • 84 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Zeer grote stad”

    Mexico-Stad is een zeer grote stad met enorme pleinen en straten. Op elke hoek van de straat staat een politieagent om de veiligheid te kunnen garanderen. Veel toeristen zijn er niet. Wij verbleven rond de Zocalo, een enorm plein waar elke dag de vlag gehesen wordt. Vanaf hier hebben wij de stad verkent met de hop-on-op-off bus. Normaal nemen wij die niet graag maar dit leek ons een manier om de stad te kunnen verkennen omdat alles een stuk van elkaar af ligt. Helaas is het verkeer zo druk, dat lopen waarschijnlijk sneller gaat dan deze bus. Geen aanrader dus.

    Een must see in Mexico stad is het museum voor de antropologie. Wat een fantastisch mooi museum is dit. Dit is helemaal gewijd aan de geschiedenis en bevat een van de grootste archeologische collecties ter wereld. Zo zijn er graftomben, reconstructies van tempels van de eeuwenoude Azteken en Maya's met als topstuk de Azteekse zonnesteen.

    Het is een grote stad met een reputatie maar door de hoeveelheid politie hebben wij er ons toch geen moment onveilig gevoeld.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Liesje
    op 16-12-2015
    3 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Geweldige stad waar je niet uitgekeken raakt”

    Heb Mexico City meerdere keren bezocht, in verschillende jaargetijden ook. In December is er rond het Zocalo een grote markt in de straatjes en het hele plein is met lichtjes versierd. Heel veel lekker streetfood te koop. Feest bij de Basilica de Guadelupe is ook erg leuk om mee te maken, is net Koninginnedag. Pelgrims uit het hele land komen daar. Veel dansers met enorme verentooien, erg leuk om te zien. Metro werkt supergoed, daar heb ik eigenlijk alles mee gedaan wat niet te lopen valt. Al met al een superstad waar je niet uitgekeken raakt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Mexico reis boeken – onze tips!

Top-5 Mexico reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Mexico-Stad reiservaring en tips!

Ben jij in Mexico-Stad geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?