Palenque ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

9 Palenque reiservaringen en tips

Geweldig

56%

Tof

44%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel sammy tempels
    op 24-10-2021
    37 landen bezocht • 100 reviews • 125 waarderingen
    5

    “onbekende parel van watervallen”

    Wie in Palenque verblijft bezoekt naast de tempels waarschijnlijk ook de watervallen. De bekenste zijn Aqua Azul en Misol Ha die de meeste mensen bezoeken en waar ook de grote toeristenbussen een tussenstop maken.

    Minder bekend en minder bezocht zijn echter de watervallen Roberto Barios. Schitterend! kleinere watervallen komen naar beneden in een meertje war je makkelijk in kan zwemmen. Daarnaast ligt een iets grotere waterval die in 4 stappen naar beneden valt waarna je uitkomt in een rustiger gebied. Het leuke hier is dat je op de bovenste kan klimmen en daarna naar beneden kan springen, duiken of glijden. Echt zeer leuk. We hebben hier een ganse namiddag doorgebracht en buiten enkele lokale mensen hebben we hier niemand gezien. Geen bussen en geen enkele andere toerist.

    De watervallen liggen ongeveer 10km buiten Palenque en men vraagt een kleine toegangsprijs van ongeveer 5 euro.

    Echte aanrader.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lars Maree
    op 26-04-2019
    24 landen bezocht • 26 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Overweldigend magisch”

    Geen archeologische plek in Latijns-Amerika maakte zo'n indruk als de ruïnes van Palenque. Gelegen temidden de jungle is het alsof men terug in de tijd gaat. Gelukkig ging ik er vroeg naartoe, aan het einde van de ochtend stond het hier al vol bussen met toeristen. Het leuke aan Palenque is dat je ook de ruïnes kunt beklimmen, dit kan lang niet overal (zoals in Tulum) Het dorpje is het overnachten waard maar heeft verder niet heel veel te bieden. Het is prima bereikbaar vanuit Merida per ADO-bus.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jeroen Osinga
    op 10-04-2019
    17 landen bezocht • 30 reviews • 22 waarderingen
    5

    “Spectaculaire en mystieke mayaruïnes in het oerwoud”

    Absoluut een aanrader! Ga hier 's ochtends vroeg heen als het oerwoud (brulapen) ontwaakt, als de mist nog een beetje over de boomtoppen hangt en als het nog niet zo heel warm is. Bezoek de hele site en loop ook zeker nog even door het woud naar de zijingang, zodat je ter hoogte van het museum het complex weer verlaat. Palenque is zeer spectaculair en vanaf het gelijknamige stadje goed te bereiken met busjes. Het stadje zelf is niet zo heel erg bijzonder, hoewel je er wel veel hotels hebt en je er vrij goed kunt eten.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel sammy tempels
    op 10-11-2017
    37 landen bezocht • 100 reviews • 125 waarderingen
    5

    “tempels en natuur ”

    De Maya site Palenque wordt aanzien als één van de belangrijkste, ook al is ze niet enorm groot. Het beeldhouwwerk en de architectuur zijn hier echter zeer goed bewaard gebleven. Palenque zou het rijk geweest zijn van de grootste Maya koning aller tijden: Pakal de Grote. De site ligt midden in de jungle en is op sommige plaatsen zelfs gedeeltelijk overwoekerd. Er schijnt zelfs maar een klein deel van wat ooit dit machtige rijk was te zijn opgegraven. De archeologen hebben al een deeltje opgegraven en tentoongesteld aan de vele toeristen die Palenque elk jaar bezoeken. Een aantal voorbeelden zijn de prachtige tempels en paleizen. De meest imposante tempels zijn de “Temple of the Inscriptions”, “Temple of the Cross”, “Temple of the Skull”, Temple XIII” en “The Temple of The Jaguar”. Deze tempels zijn bijna allemaal opgericht door de machtige heerser K’inich Janaab Pakal . Doordat de ruines heel dicht bij elkaar liggen is de site perfect te bezoeken op één dag. Tip: Net zoals in Chitzen Itza is de boodschap hier heel vroeg komen. Vanaf 10.00u komen de bussen vol toeristen eraan en mis je de magie van deze plaats compleet door de drukte. Palenque is ook zeer gunstig gelegen. Aan de ene kant kan je verder naar het mooie bergdorpje San Cristobal, en in de andere richting heb je de wondermooie waterval Aqua Azul. Aqua Azul ligt 70km van Palenque en is een reeks watervallen in hel blauw water. Enkel wanneer het geregend heeft ziet het water bruin maar dan nog is een passage hier zeker en vast de moeite.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Milou Brand
    op 10-11-2017
    24 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Mayastad Palenque”

    In de jungle vind je dit mooie tempelcomplex Palenque. Je kunt hier gerust een halve dag doorbrengen. Loop langs alle tempels en beklim de Tempel van de zon voor een mooi uitzicht. Vergeet niet om tijdens je bezoek aan Palenque met een gids door de jungle te gaan. Je komt verschillende dieren tegen als spinnen en wilde apen, maar ook mooie plekken in de natuur met watervalletjes.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Maaike Lut
    op 02-11-2017
    27 landen bezocht • 26 reviews • 11 waarderingen
    5

    “Sla Palenque zeker niet over!”

    De meesten gaan naar Yucatan, maar de provincie Chiapas is ook zeker de moeite waard. En dan heb ik het voornamelijk over de plaats Palenque. Het centrum is niet waar je voor komt, juist de omgeving maakt deze plaats zo fantastisch. Reserveer je eigen cabana in de jungle en geniet van het uitzicht over de groene omgeving. Je wordt in de midden van de nacht wakker gemaakt door brulapen. Een geweldige ervaring! Ook vind je in het natuurpark wat verborgen tempels die je kunt beklimmen. En je kunt hier lekker wandelen!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Emma
    op 01-11-2017
    32 landen bezocht • 26 reviews • 18 waarderingen
    4

    “De jungle van Palenque”

    Pelenque ligt verscholen in de jungle maar zeker een bezoek waard. Bezoek de mooie watervallen: Misol Ha en Agua Azul. Bezoek de ruïnes in Palenque! Posada Nachan is een prima basic hostel voor 150 pesos per nacht. Op zo'n 8 min lopen van het grote busstation. Tip: bezoek je Palenque en ga je daarna naar San Cristóbal? Dan is het voordeliger om een tour te boeken die je naar de watervallen brengt, de ruïnes en vervolgens 's avonds naar San Cristóbal. Het is een lange dag maar veel goedkoper en makkelijker dan met een ADO bus.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Simon Schreuder
    op 18-02-2016
    19 landen bezocht • 5 reviews • 1 waardering
    4

    “Vergeet Chichen Itza! Ontdek Palenque en omgeving”

    Chichen Itza is natuurlijk de bekendste bestemming als je het hebt over de Maya's. Natuurlijk is het een van de wereldwonderen, en zitten er prachtige verhalen aan vast, maar toch verkies ik Palenque boven Chichen Itza. Vanuit hier kun je enkele andere Maya-sites bezoeken (Bonampak en Yaxchilan) en daarna raad ik je echt aan om naar Tikal in Guatemala te gaan. Zoveel minder toeristisch! De tempels zitten midden in de jungle, in plaats van midden tussen de Amerikaanse en Japanse toeristen. Heerlijk rustgevend en indrukwekkend.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Liesje
    op 10-12-2015
    3 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Indiana Jones gevoel”

    In totaal was ik 3 dagen in Palenque en ben ook naar Bonampak en Yaxchilan geweest. Dat vond ik erg mooi want is midden in het bos en er komen geen bussen vol met mensen. Palenque is het mooist s morgens vroeg en dan is het nog niet zo heet. Je kan er op de pyramides klimmen (meer dan in Chichen Itza) en het bos in lopen voor het Indiana Jones gevoel. Heel mooi! Ook toekans gezien. Rondom het stadje zitten de meer luxe hotels met zwembaden enzo, dat is wel een aanrader.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Mexico reis boeken – onze tips!

Top-5 Mexico reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Palenque reiservaring en tips!

Ben jij in Palenque geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?