• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

San Miguel de Allende ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

3 San Miguel de Allende reiservaringen en tips

Geweldig

33%

Tof

33%

Wel oké

33%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Emma op 01-11-2017

  “Romantisch!”

  San Miguel is echt een romantische stad. Zeker 's avonds als net de zon ondergaat dan kleuren alle huizen mooi rood. De lichten van de kerk gaan aan en iedereen komt massaal naar het centrale plein. Wel is het opvallend dat je veel Engels om je heen hoort. Misschien ook niet heel gek, veel oudere Amerikanen hebben een tweede huis in San Miguel. Toen ik er met mijn vriend was verbleven we ook in een airbnb van een Amerikaanse vrouw. Maar eigenlijk vond ik het niet storend. Want ja, ga naar Tulum, Playa del Carmen, Cancun, Isla Holbox, Oaxaca, Mexico City.. Overal heb je toeristen of andere reizigers. Dus wat maakt het uit dat hier veel Amerikanen zijn?! Mij niets. Enige nadeel is, is dat de bevolking natuurlijk inspeelt op het toerisme en de rijke Amerikanen. Dus veel menu's en borden zijn in het Engels. En de prijzen van het eten zijn ook duidelijk hoger. Ondanks dat, blijft het een zeer romantische stad waar ik zo nog eens naartoe zou willen. Makkelijk te bereiken per bus vanaf Mexico City.

 • Jolein op 29-10-2017

  “Sfeervol, knus en relaxed”

  San Miguel is een heerlijke plaats om te zijn, vooral na een week in het drukke Mexico-Stad. Er wonen veel gepensioneerde Amerikanen, die hier voornamelijk bezig zijn met kunst. Je vindt er dus ook veel Amerikaanse toeristen, die op bezoek zijn bij opa en oma.

  San Miguel is een gemoedelijke plek, waar je gerust 's nachts naar huis kunt rollen na een gezellige avond eten en drinken. De straatjes zijn erg mooi, met alle kleurrijke huizen die er staan. De bewoners mogen zelf de kleur uitkiezen, wat voor een fotogeniek geheel zorgt. De kerk in het centrum is prachtig, bijna Disney-achtig en ook 's avonds mooi verlicht. Er zijn veel leuke en goede restaurants. Vanuit San Miguel kun je nog alle kanten op, bezoek bijvoorbeeld de thermale baden in de buurt of maak een dagtrip naar het net zo leuke Guanajuato (1,5 uur met de bus).

  We hebben ons hier prima 4 dagen vermaakt, maar waren er ook aan toe om lekker uit te slapen, rond te wandelen en niet te veel te ondernemen. Wil je meer zien/meer actie, dan zou ik hier iets korter blijven, 2 nachtjes bijvoorbeeld.

 • Jeroen Osinga op 01-04-2016

  “Het mooie, maar neppe broertje van Guanajuato”

  San Miguel de Allende wordt vaak beschreven als de mooiste stad van Mexico, maar dat is zeker niet waar. Ondanks dat de stad er prachtig uitziet, met mooie huizen geschilderd in warme kleuren, is het allemaal een beetje nep. De stad is bijzonder goed gerestaureerd, maar is daardoor haast té mooi om waar te zijn, waardoor het veel minder authentiek overkomt dan het vlakbij gelegen stadje Guanajuato. Ook hoor je er veel Engels, omdat er veel Amerikaanse expats wonen, waardoor het ook allemaal veel minder typisch Mexicaans aanvoelt. Dat wil echter niet zeggen dat een bezoek aan San Miguel de Allende niet erg fijn kan zijn, zeker omdat er een rustige sfeer heerst en de restaurants over het algemeen erg goed zijn. Wel betaal je hier meer voor een gerecht dan in omliggende steden.

Mexico reis boeken – onze tips!

Top-5 Mexico reisaanbieders
 1. TUI – zonvakanties
  Bekijk aanbiedingen
 2. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Sawadee – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw San Miguel de Allende reiservaring en tips!

Ben jij in San Miguel de Allende geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief