Yucatán ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

22 Yucatán reiservaringen en tips

Geweldig

36%

Tof

55%

Wel oké

5%

Niet zo

5%

Vreselijk

0%

  • Profiel Ewout Vrolijk
    op 24-05-2019
    27 landen bezocht • 13 reviews • 9 waarderingen
    3

    “Te druk met toeristen.”

    Yucatan, we zijn naar dit gebied geweest voor een vakantie. We verbleven in één van de vele resort in Playa del Carmen. Wanneer je hier wilt genieten van zon zee en Mexicaans eten kan je hier goed verblijven in een van de vele kunststeden. Kom je om voor de kunst, cultuur en rust dan zal ik dit gebied mijden. Wat ik leuk vond was naar het stranden van Akumal. Hier zijn veel zeeschildpadden te zien.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Fabienne Ceyhan- de Weijer
    op 17-05-2019
    26 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Meer dan strand alleen”

    Mexico is zo’n land waar alles samenkomt: lekker eten, mooie stranden, oude en historische erfgoedplekken, geweldige cultuur en prachtige natuurplekken. Zeker de moeite waard om Cenotes te bezoeken, te snorkelen met schildpadden (of whalesharks als het seizoen is) en de Maya tempels te bezoeken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Robin
    op 09-04-2019
    19 landen bezocht • 26 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Rondreis Yucatan”

    Yucatan is een prachtige én veilige omgeving in Mexico. Het is hier overigens ook het meest toeristisch maar dat maakt niet uit als je ziet wat Yucatan te bieden heeft. We bezochten de prachtige maya tempels en konden met onze huurauto overal komen. De stranden zijn poeder wit en de zeeën helder en warm.
    Ik zou graag meer van Mexico willen ontdekken na dit prachtige stukje.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Japke Doodeman
    op 06-04-2019
    42 landen bezocht • 53 reviews • 15 waarderingen
    5

    “Duiken!”

    Een heerlijke regio voor een zelfstandige reiziger. Hoewel er ook veel resorts te vinden zijn, kan je er prima op je eigen houtje de regio in gaan. Ik heb het meest genoten van Tulum, waar je prachtige cenotes (sinkholes) hebt om te snorkelen of te duiken. Echt een aanrader!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 30-11-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Playa del carmen - Tulum - Bacalar”

    Tijdens mijn reis door Midden-Amerika ben ik in bovenstaande steden geweest. Ik vond Playa del Carmen wel toeristisch maar ze hebben wel een leuke binnenstad met leuke winkeltjes, uit eten tentjes en goede hostels. Daarnaast ben ik naar Isla Cozumel geweest waar je erg leuk kunt snorkelen en een leuk binnenpleintje heeft. Later hoorde ik dat het mooier was om naar Isla Holbox te gaan maar dat weet ik dus niet. Daarna ging ik naar Tulum, dat niet echt een binnenstad heeft maar wel leuke hostels. Ik heb een fiets gehuurd en ben naar een Maya tempel gebied geweest naar twee cenotes. Cenotes zijn echt een aanrader! Dit zijn zoet water bronnen en het water is súperhelder, je kunt hier ook snorkelen. Ik ben o.a. naar de Gran Cenote geweest en deze was prachtig en we zagen ook nog schildpadjes zwemmen :)
    In Bacalar heb je het meer met de 7 kleuren. Het water is super warm en heeft diverse verschillende kleuren blauw als de zon erop schijnt. Ik sliep in een hutje in het hostel Magic Bacalar. Dit zat aan het water met een pier, heerlijk sfeertje en een supergoed ontbijt!

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sabine Erkelens
    op 27-11-2017
    11 landen bezocht • 13 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Prachtige natuur en veel te zien”

    Op Yucatán is genoeg te doen, zo zijn er diverse Maya tempels die je kunt bezoeken. Ikzelf heb een bezoek gebracht aan Tulum in Quintana Roo. Deze tempel ligt aan zee waardoor je de hele dag een lekker briesje voelt terwijl je de ruines verkent. Ook is dit een geweldig uitzicht punt op zee en kun je via een trap naar beneden.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Wendy
    op 21-11-2017
    38 landen bezocht • 44 reviews • 18 waarderingen
    4

    “Canon del Sumidero”

    Een boottochtje door de Canon del Sumidero is zeker de moeite waard! Behalve een mooie omgeving, heb je onderweg ook grote kans om krokodillen, aapjes, gieren, zilverreigers en andere vogels te zien.
    Tip: neem muziek en koptelefoon/oordopjes mee. Op de terugweg gaat de boot namelijk in volle vaart terug. Heerlijk om dan naar een muziekje te luisteren i.p.v. naar het geronk van de motor.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bregje Nijs
    op 19-11-2017
    23 landen bezocht • 13 reviews • 13 waarderingen
    5

    “De relaxte backpackers vibe van Tulum ”

    Tulum was mijn favoriete verblijfplaats in Yucatán. Er hangt een ontspannen sfeer, en de heldere lichtblauwe zee is geweldig mooi. Tulum heeft de grootte van een groot dorp, ligt redelijk dicht aan zee en is voorzien van alles wat je 'nodig' hebt. Ik verbleef in het hostel Mama's Home, waar ze het meest geweldige ontbijt (bij de prijs inbegrepen) serveren dat ik in 3 maanden Midden-Amerika ben tegengekomen in hostels. De staff is ontzettend gezellig en vriendelijk en er wordt veel gezamenlijk ondernomen dus je leert hier gemakkelijk mensen kennen. Het zit vaak volgeboekt, dus van tevoren reserveren kan geen kwaad. Sowieso genoeg heerlijke (en als je goed zoekt, goedkope) eetplekjes te vinden waar je de Mexicaanse keuken kunt proeven. Vanuit Tulum kun je de dichtbijgelegen Maya ruïnes bezoeken en als dagtrip zijn de ruïnes van Cobá ook zeker een aanrader. Het strand is te bereiken via het openbaar vervoer (vanaf het uitstappunt is het nog wel 15-20 minuutjes lopen) of met de fiets. Ook leuk om te bezoeken zijn diverse cenotes (zoals de Grand Cenote, ook op de fiets bereikbaar) en het kustplaatsje Akumal (in ±30 min. met de bus te bereiken), waar je schildpadden kunt zien als je gaan snorkelen.

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bart
    op 18-11-2017
    25 landen bezocht • 26 reviews • 9 waarderingen
    5

    “Prachtig”

    Yucatan kan ik van harte aanbevelen. Wil je strand, dan ga je naar Playa del Carmen. Wil je rust, dan ga je naar het eiland Cozumel en wandel je door de rustige straten. Zoek je mooie natuur, ga dan zeker naar Tulum. Je vindt hier een mooie combinatie van oude maya-ruines en felblauwe zee en witte stranden. De foto's van bovenop de berg zijn prachtig! Ga ook zeker eens zwemmen in een cenote, en ga samen met een gids de jungle in, waar je ook nog verschillende maya ruines zult vinden. De cultuur en historie is hier nog steeds erg levendig! Chichen itza is natuurlijk ook een must, als je in Yucatan bent.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Désirée Le Large
    op 15-11-2017
    6 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Tulum, Isla Mujeres ”

    Tulum is waanzinnig mooi, zo'n turquiseblauwe zee, parelwit strand (nee ik overdrijf niet) en dan de Maya tempels daar vlakbij. Het levert sprookjesachtige plaatjes op, maar zo mooi is de beleving ook echt.
    Daarnaast zal Tulum voor mij altijd de plaats blijven waar de volle maan zó fel scheen dat je echt 'moonshadow' had en geen lampen nodig had om door het donker, bij alleen het schijnsel van de maan, over het strand te lopen. En daar, op het strand, in het maanlicht, zagen we ook nog eens een prachtig grote zeeschildpad eitjes leggen. Op gepaste afstand zagen we hoe ze ze in het zand legde, toedekte en rustig weer naar zee terugschoof. Kippenvel. Elke volle maan moet ik er weer aan terugdenken. (dit is natuurlijk geen gegarandeerde ervaring ;-) ). Na een slechte ervaring met Chichen Itza (don't go) en snel door het toeristische Cancun gerend te zijn, kwamen we uit op Isla de Mujeres. Heerlijk, natuurlijk zijn hier meer toeristen maar lang niet zoveel als op het vasteland. Heerlijk relaxt eilandje waar je kan zwemmen, nachos kan eten tot je tonnetje rond bent en elke avond kan dansen en drinken. Ja, dit was wel vakantie!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Mexico reis boeken – onze tips!

Top-5 Mexico reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Yucatán reiservaring en tips!

Ben jij in Yucatán geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?