Etosha National Park ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

22 Etosha National Park reiservaringen en tips

Geweldig

82%

Tof

9%

Wel oké

5%

Niet zo

5%

Vreselijk

0%

  • Profiel Danya
    op 11-05-2019
    63 landen bezocht • 39 reviews • 21 waarderingen
    5

    “Etosha in de winter”

    Geweldig, zo veel dieren! In de winter (onze zomer) is er weinig begroeiing en weinig water. Alle dieren verzamelen zich rond de weinige waterpoelen en zijn daardoor zeer makkelijk te spotten. Ook bij de lodge (Okaukuejo Camp) waar we sliepen was een waterplek, en vanaf een bankje kon je zo een halve dierentuin zien: giraffen, olifanten, neushoorns, jakhalzen, antilopen, een dikke slang, fantastisch!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Thom
    op 15-04-2019
    57 landen bezocht • 27 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Wildlife op 5 min van je slaapplek”

    We kampeerden in een enorm lodge in het midden van het nationaal park. Hier was een grote waterpoel waar de wilde dieren kwamen (neushoorns, olifanten, giraffen). Dit was een prachtige plek om dieren te spotten, terwijl je zelf op een veilige afstand op een bankje zit toe te kijken, om vervolgens 5 minuten te lopen voordat je je bed inrolt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Saskia Zwaard
    op 13-04-2019
    43 landen bezocht • 39 reviews • 47 waarderingen
    2

    “Tegenvaller”

    Het een prachtig park. Niet het echte Afrika met een savanne, maar wel heel bijzonder. Toch hebben meerdere factoren bijgedragen aan het feit dat we Etosha vonden tegenvallen. Allereerst had het de dagen voorafgaande aan ons verblijf veel geregend, waardoor de meeste dieren zich verschuilen en niet hoeven te gaan drinken bij een waterhole. Het aantal bijzondere dieren (leeuwen, neushoorns, etc.) viel dus tegen. Daarnaast zie je tijdens het rijden niet super veel toeristen, maar op de campings des te meer. Je staat hutje mutje, of het nou hoogseizoen is of niet. Daarbij is het personeel erg onvriendelijk en ongeïnteresseerd bij de entree en de receptie van de camping.
    Op de eerste dag waren we de weg kwijt (je krijgt geen plattegrond van het park, er staan nauwelijks wegwijzers en het is immens groot) en kwamen hierdoor 19:05 terug bij de camping. Echter sloot de gate om 19:00 uur. Onze entreepas werd afgepakt en die konden we de dag erna op gaan halen incl. boete van 150 euro. Een bedrag dat naar Namibisch maatstaven absurd is. Je wordt weggezet als domme, witte en rijke toerist. We waren al snel klaar met de medewerkers en waren blij toen we het park uitreden.
    Tips: koop een plattegrond, die ze overigens alleen in de winkeltjes onder de toonbank hebben liggen en zorg ervoor dat je liever een uur te vroeg dan 1 minuut te laat terug op de camping bent!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jo C.
    op 28-11-2017
    25 landen bezocht • 29 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Één grote dierentuin”

    Etosha national park is werkelijk prachtig. Je kunt hier bijna de gehele big-five spotten. Alleen de waterbuffel leeft hier niet. Dit komt doordat het hier gewoon te droog is.
    Juist door de droogte trekken de meeste dieren naar de waterplaatsen en zul je dus vele dieren zien.
    Het is wel handig om met een verhoogde auto het park in te gaan, zodat je beter zicht hebt. Wij waren ket een georganiseerde reis en de gidsen weten goed was ze je heen moeten brengen. Soms communiceren ze ook met elkaar om te horen waar de dieren zitten.
    Ook in de nacht is het zeker de moeite waard om naar een van de waterplaatsen te gaan, je zult ook dan vele verschillende dieren treffen. En de nacht eromheen geeft iets magisch.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roderick
    op 27-11-2017
    48 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    5

    “Eén van de mooiste natuurparken van Zuidelijk-Afrika”

    Zoals eigenlijk heel Namibië is ook Etosha NP erg droog en er valt gedurende het jaar weinig regen. Het voordeel hiervan is dat de vele dieren in het park massaal naar de (kunstmatige)waterplaatsen komen. Hierdoor zijn ze ook gedurende de dag goed te zien. Maar ook 's nachts kun je bij bijna iedere campsite bij de verlichte waterplaats gaan zitten om de vele dieren te spotten.
    Wij zijn er inmiddels 4x geweest en ik zou er graag nog minimaal 4x heen gaan.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dea
    op 26-11-2017
    19 landen bezocht • 13 reviews • 14 waarderingen
    5

    “Prachtige natuur en natuurlijk de dieren”

    Wij waren er net na het regenseizoen, dus het was zoeken naar de dieren, maar alleen het rijden door dit park is een unieke ervaring.
    We hebben de eerste dag met een gids door het park gereden, maar de andere 3 dagen met onze eigen auto.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Iris
    op 20-11-2017
    47 landen bezocht • 27 reviews • 29 waarderingen
    5

    “Etosha National Park”

    We zijn nu 4 keer in Namibië geweest en 4x een paar dagen in Etosha. Eén van de beste dingen van Etosha vinden wij de waterplaatsen bij de kampen, waar je 's nachts de dieren kan zien dankzij de lampen. Na een lange dag rondrijden in het park is het soms wel vermoeiend om ook nog uren aan de waterplaats te zitten, maar het is het echt waard. Maar ook overdag kun je hier uren zitten. Er is altijd wel iets te zien. Er zijn natuurlijk veel toeristen, maar vooral aan de westkant is het nog vrij rustig. Daar kun je nog wel eens de enige zijn bij een leeuw. Onze voorkeur heeft het om in Etosha te zijn aan het einde van het droge seizoen. Dan komen alle dieren naar de waterplaats. En dat kunnen er echt ontzettend veel zijn. Zie bijgevoegde foto. En dat is maar een heel klein deel van wat we zagen. Dit uitzicht hadden we 360 graden om ons heen! Het luipaard in de andere foto vonden we aan een zandweg aan de westkant van het park. We hebben anderhalf uur vlak naast haar geparkeerd gestaan. En pas de laatste 15 minuten was er een andere auto bij. Als je heel goed kijkt zie je ons ook op die foto, weerspiegelt in haar ogen. Maar het is dus zeker niet overal toeristisch. Heel mooi park!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Leonie Broeze
    op 20-11-2017
    21 landen bezocht • 27 reviews • 11 waarderingen
    5

    “Heel gaaf: Wat een dieren!”

    Fantastisch wildpark. Wild, wild en nog eens wild. Drie dagen lang hebben wij door Etosha National Park gereden om wild te spotten. En wild spotten is gelukt! Een selectie uit het wild dat we hebben gespot: Giraffen, olifanten, leeuwen, zebra’s (heel veel) , kudu’s en neushoorns. Het is leuk om te moeten wachten totdat bv. een kudde antilopen oversteekt. Iets waar je je in Nederland niks bij kunt voorstellen. Uiteindelijk heb ik de Big 5 bijna compleet, alleen de buffel ontbreekt (die is er ook niet). Wij hebben in het park overnacht op verschillende campings. Iets dat je van tevoren wel moet boeken.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annelies
    op 13-11-2017
    69 landen bezocht • 26 reviews • 10 waarderingen
    5

    “In een woord: gaaaaaan!”

    Het eerste dier dat we spotten was een giraffe. Daar hebben we zo'n 50 foto's van gemaakt. Daarna hebben we er nog honderden gezien... en olifanten, en neushoorns, en leeuwen en en en... Wat was het mooi. Wij hadden zelf een auto gehuurd en zijn met z'n tweeen het park in gegaan. Uiteindelijk hebben we overnacht in Okakeujo. Een goed te betalen en prachtige lodge.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roy
    op 13-11-2017
    20 landen bezocht • 56 reviews • 24 waarderingen
    5

    “Wild hoogtepunt van Namibië”

    Schitterend park! Heel, heel veel wild, mooie drinkplaatsen en prima restcamps. Etosha is echt een hoogtepunt van Namibië. Je ziet hier gegarandeerd olifanten, bijna zeker neushoorns, met wat geluk ook wel leeuwen en misschien zelfs luipaarden. Buffels zijn er niet, dus de echte Big5 lukt niet maar dat maakt niets uit!

    Okakeujo is het grootste camp, met een hele mooie verlichte drinkplaats (waar je alleen heen kan als je overnacht in het camp). Er zijn wel wat levensmiddelen te krijgen, maar beter doe je je aankopen in Outjo. Halali is veel rustiger en de drinkplaats is heel iets minder mooi, maar hier hebben wij wel een hele grote kudde olifanten, met veel kleintjes, gezien, midden op de dag.

    2 nachten kan je zeker doorbrengen in Etosha, en misschien is een dag er vlak buiten om een kwalitatief goede gamedrive in Etosha te doen ook wel de moeite waard. Je kan overigens echt heel goed zelf rondrijden, daar niet van.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Namibië reis boeken – onze tips!

Top-5 Namibië reisaanbieders

Deel jouw Etosha National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Etosha National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?