Sossusvlei ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

19 Sossusvlei reiservaringen en tips

Geweldig

79%

Tof

21%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Saskia Zwaard
    op 13-04-2019
    43 landen bezocht • 39 reviews • 47 waarderingen
    5

    “Een fantasiewereld vol zand”

    Wat een prachtig park. Het is zo surreëel al dat zanden duinen om je heen. We verbleven op de camping in het park zelf. Hierdoor heb je de kans om een uur voor zonsopgang richting de duinen te rijden. Waar veel mensen de zonsopgang vanaf Dune45 gaan bekijken, zijn wij doorgereden naar Deadvlei. De kleuren zijn hier verreweg het meest bijzonder, omdat de duinen feloranje worden, maar de bomen in Deadvlei "zwart" kleuren. Een prachtig contrast. Dit spektakel mis je wanneer je eerst naar Dune45 gaat. De zon staat dan namelijk al te hoog.
    Zorg voor voldoende water en zonnebrand. Tot 10 uur is het zand nog aardig koel en kan je er op blote voeten op lopen.

    Neem voldoende eten en drinken mee vanuit bijv. Windhoek. In Sesriem zelf is wel een winkeltje, maar uiteraard beperkte keuze en hoge prijzen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Karien van Jaarsveld
    op 24-02-2018
    52 landen bezocht • 30 reviews • 22 waarderingen
    5

    “heel veel zand :)”

    Dit is DE reden om naar Namibie te komen! De prachtige zandduinen, vooral bij zonsopgang of zonsondergang zijn ongelooflijk mooi. Daar sta je dan, midden in de woestijn, met alleen maar zand om je heen (en nog een paar andere toeristen). Tip: de laatste 5 km naar Sossusvlei kan je ook prima te voet doen ipv met de jeeps, en je kan zo nog meer van de omgeving genieten! En, laat je lekker meeslepen van die gigantische hoeveelheden zand, laat je lekker van de zandduinen naar beneden glijden. Gegarandeerd overal zand, maar daarna kan je lekker in het zwembad afspoelen ;-)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jo C.
    op 29-11-2017
    25 landen bezocht • 29 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Prachtige woestijn”

    De Sossusvlei mag bij een bezoek aan Namibië niet ontbreken. Dit is 1 van de meest bijzondere plekken waar ik tot nu toe ben geweest.
    Je mag de zonsopkomst in de woestijn zeker niet missen. Als je wilt kun je 's ochtends heel vroeg Dune 45 beklimmen om van het mooie uitzicht te genieten. Eenmaal boven is het wachten tot de zon zich laat zien. En als deze dan opkomt dan kleurt het zand in een prachtig oranje kleur.
    Hierna kun je door gaan naar de Deathvlei. Deze vallei ligt een paar kilometers verderop. Ook dit is een hele bijzondere plek om een wandeling te maken en mag je eigenlijk niet missen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dea
    op 26-11-2017
    19 landen bezocht • 13 reviews • 14 waarderingen
    5

    “De oudste woestijn”

    Wat een prachtig natuurverschijnsel is dit, wij zijn hier 3 dagen geweest.
    Je moet de zonsopkomst gezien hebben, je moet wel even vroeg uit de veren, maar dan heb je ook wat. En als je budget het toelaat een helikoptervlucht maken, zo blij dat we het gedaan hebben.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Leonie Broeze
    op 20-11-2017
    21 landen bezocht • 27 reviews • 11 waarderingen
    4

    “Mooie (warme) plek in de woestijn”

    Bij een bezoek aan Namibië mag een bezoek aan de Sossusvlei en Deadvlei bijna niet ontbreken. Een prachtig gebied in de Namib woestijn (de oudste woestijn ter wereld), waarbij je de mogelijkheid hebt op grote zandduinen te lopen. Wij waren één van de gelukkigen die kampeerden binnen de parkhekken, op de Sesriem Camp Site (van tevoren boeken is nodig!). Kamperen binnen de parkhekken betekent dat je een uur voor zonsopkomst het park in mag. Je kunt dan bijvoorbeeld als één van de eersten Dune 45 beklimmen. Vervolgens door naar Deadvlei, waar een zoutpan door hoge zandduinen is ingesloten. Op deze witte zoutpan staan oude dode bomen. Een erg fotogenieke plek. Een natuurspektakel dat je, in tegenstelling tot de Fish River Canyon, wel met meer toeristen deelt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roy
    op 13-11-2017
    20 landen bezocht • 56 reviews • 24 waarderingen
    5

    “Nog zo'n top locatie”

    Met Etosha en de Fish River Canyon staat Etosha natuurlijk terecht in de top 3 van Namibië. Je rijdt het park in (wat nog best een ritje is) en ziet dan snel de bekende klimduin (die in ochtend nog wel te beklimmen is, gezien de temperatuur). Rij je door, dan kom je bij de eerste parking en kan je naar Hidden Vlei lopen. Neem daarna de tranfser (of rijdt zelf als je het durft) om Deadvlei te bekijken (wat nog mooier is).

    Sossusvlei is enorm populair, maar toch is het er niet druk en kan je je er prima een dag vermaken. In het kleine dorpje/tankstation bij de ingang kan je wat inkopen doen en verse broodjes kopen. De campsite net buiten Sossusvlei, bij het tankstation, is ook echt de moeite waard!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Paul H.
    op 09-11-2017
    24 landen bezocht • 39 reviews • 12 waarderingen
    5

    “Mooier dan de foto's”

    Zo mooi als de foto's, maar dan nog beter! Zoals de reviews zeggen, stonden wij voor zonsopgang aan de poort, ondanks de 50 minuten afstand die we moesten maken in het donker. Daarna nog een km of 60, lang dune 45 richting Deadvlei. Door het zand met de jeep, wat goed ging gelukkig :D. De duinen zijn fantastisch mooi, we zijn een lege duin opgelopen om lekker alleen te zijn en van het uitzicht te genieten! Ik vond het achteraf gezien niet nodig om per see bij zonsopgang aan de deur te staan, het had best later gekund. Het voordeel was wel dat het qua temperatuur goed uit te houden was.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel J.
    op 08-11-2017
    26 landen bezocht • 40 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Prachtige duinen”

    Geweldige ervaring. Wat zijn die duinen indrukwekkend zeg! Sla de toeristische duinen Dune 45 en Big Daddy over en zoek zelf een lege duin uit om te beklimmen. Zelfs op drukke tijdstippen is het zo mogelijk om een hele duin voor je alleen te hebben en niet in een rijtje achter elkaar te moeten lopen.
    Als je in het park zelf overnacht kun je een uur voor zonsopgang al gaan rijden. Daardoor kun je de zonsopgang vanaf de duinen bekijken. Zorg wel dat je op tijd boekt. Wij hebben 2 maanden van te voren proberen te boeken en toen was al alles vol. Daardoor konden wij pas met zonsopgang het park in. Probeer s ochtends vroeg te gaan, dan in de temperatuur nog uit te houden als je een duin op gaat klimmen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sarah Maes
    op 28-10-2017
    14 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Duinen, daar heb je er zeker genoeg”

    Voor zonsopgang sta je op en rij je naar de ingang van Sossusvlei waar er een rij staat aan te schuiven. Op een bepaald ogenblik mag iedereen doorgaan. Dan is het kleurenspel onwaarschijnlijk mooi! Ik raad je aan om direct naar de verste duin te rijden en niet te stoppen aan dune 45. Daar start je met wandelen op de rand van de duin tot aan de top waar je ziet van hoe ver je komt en kan je de auto's als kleine puntjes zien. Al lopend van de duinen zie je plots het Unesco werelderfgoed voor je neus. Gewoon prachtig!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ellen Timmerhuis
    op 26-10-2017
    36 landen bezocht • 26 reviews • 17 waarderingen
    4

    “Inmens grote rode duinen!”

    Als je de kans hebt en er zijn nog accomodaties beschikbaar ga dan overnachten ín het park, zo kan je vanaf een uur voor zonsopkomst tot en met een uur na zonsondergang het park verkennen. In tegenstelling tot de mensen die buiten het park overnachten. Deze kunnen vanaf zonsopkomst tot zonsondergang het park in. De zandduinen kleuren mooi rood rond zonsopkomst. De meeste mensen rijden gelijk door naar Dune 45 om deze te beklimmen, je kunt echter ook een of 2 duinen daarvoor beklimmen, deze zijn net zo mooi en je hebt de duin zo goed als voor jezelf!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Namibië reis boeken – onze tips!

Top-5 Namibië reisaanbieders

Deel jouw Sossusvlei reiservaring en tips!

Ben jij in Sossusvlei geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?