• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Swakopmund ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

15 Swakopmund reiservaringen en tips

Geweldig

13%

Tof

33%

Wel oké

47%

Niet zo

7%

Vreselijk

0%

  • Profiel Thom
    Thom op 15-04-2019
    57 landen bezocht • 27 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Skydiven”

    Overal zijn activiteitenbureautjes met verschillende dingen om te doen. Je kunt voor relatief weinig geld skydiven en quad rijden door de zandduinen. Middenin een soort woestijngebied stap je in een klein vliegtuigje en spring je boven de vlakte uit het vliegtuig. In Swakopmund is ook de bekende Dune 45, die bijna iedereen beklimt om van de zonsondergang te genieten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dea
    Dea op 26-11-2017
    19 landen bezocht • 13 reviews • 14 waarderingen
    3

    “Leuk stadje”


    Fijn om even bij te komen, vooral als je uit de hete woestijn komt.
    Frisse wind van de Atlantische oceaan komt je tegemoet.
    Heerlijk uitwaaien aan de zee, wel goed smeren, de zon is scherp.
    Ook kun je even shoppen, voor de rest van de reis.
    En absoluut een aanrader. Quat rijden in de duinen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dick
    Dick op 13-11-2017
    17 landen bezocht • 26 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Even terug in de bewoonde wereld”

    Leuke plaats waar je echt het idee hebt dat je weer even terug bent in de bewoonde wereld. Leuke souvenir winkeltjes en er zijn veel leuke activitetiten in de omgeving te doen (sandboarden, quad rijden, kayakken, etc). Vooral het kayakken is een aanrader, Je vertrekt vanaf Pelican Point bij Walvis Bay en dan ga je kayakken tussen de zeehonden en als je geluk hebt ook dolfijnen. Echt een aanrader! Swakopmund is ook de plaats waar je even flink in kunt slaan qua eten, en mocht je wat andere zaken nodig hebben (camping equipment, eletronica, etc.), dan heb je ook de grootste kans om dit te vinden in Swakopmund.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annelies
    Annelies op 13-11-2017
    69 landen bezocht • 26 reviews • 11 waarderingen
    3

    “Leuk, niet zo mooi als rest van Namibie”

    Leuke outdoor activities. Grappige om zulke Duitse bouwstijlen te zien midden in de woestijn in Afrika.
    De duizenden flamingo's voor de kust zijn indrukwekkend, maar niet zo kleurrijk als ik me had voorgesteld (want het is de grijze flamingo). Walvisbaai is niet zo levendig als Swakopmund.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roy
    Roy op 13-11-2017
    20 landen bezocht • 56 reviews • 24 waarderingen
    4

    “Bewoonde wereld!”

    Swakopmund is een Duits aandoend dorp, aan de kust in Namibië. Je kunt hier veel outdoor activiteiten ondernemen, maar ook veel natuurtrips maken. Het is sowieso heerlijk om weer even in de bewoonde wereld te zijn, maar vooral de tripjes zijn de moeite waard.

    De eerste aanrader is het kajakken met zeehonden, met Jeanne Meintjes. Na een mooie toch vanuit Walvis Bay kleed je je warm aan en ga je lekker peddelen tussen de zeehonden, echt superleuk. De andere aanraden is de quad trip met Fanie du Preez, die je meeneemt in de duinwereld achter Walvis Bay. Het is geen racen, maar zonder quad kom je gewoon niet overal. Fanie is enorm enthousiast en heeft mooie verhalen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel J.
    J. op 08-11-2017
    26 landen bezocht • 40 reviews • 6 waarderingen
    3

    “Leuk stadje om doorheen te reizen”

    Het is een leuk stadje, maar ik zou er niet te lang verblijven. Prima voor 1 overnachting naar mijn mening. De Duitse invloeden zijn duidelijk merkbaar. Swakopmund geeft je niet echt het idee dat je nog in Namibie zit. Wij zijn naar het nationaal aquarium geweest. Niet echt een aanrader. Klein en verouderd en te veel vissen in 1 ruimte. Wel een goeie tussenstop om weer even inkopen te doen. Als je verder doorrijdt richting Etosha is Swakopmund één van de laatste steden, dus goed om hier even rekening mee te houden.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel sammy tempels
    sammy tempels op 04-11-2017
    41 landen bezocht • 102 reviews • 133 waarderingen
    2

    “stukje Duitsland in Afrika”

    Swakopmund is Duitsland in Afrika. Zonder twijfel. De huizen zijn in Duitse stijl De mensen spreken er bijna allemaal Duits en in de restaurants vind je braadworsten en zuurkool of wienerschnitzel op het menu. Swakopmund ligt aan zee en is daarom een favoriete bestemming voor de Namibiers zelf om in de zomer het hete Windhoek te ontvluchten. Als toerist passeer je hier ook meestal onderweg van Sossusvlei richting binnenland. Persoonlijk heb ik niks met deze stad. Misschien ligt het aan de periode dat je er bent maar in Augustus doet de stad verlaten kil en grijs aan. De mist die er hangt geeft een mistroostig gevoel aan Swakopmund, helemaal anders als de rest van Namibie. Wel leuk is het 100km verder gelegen Cape Cross. Een lange rechte weg brengt je naar een plek aan zee waar je niet alleen het kruis waarnaar de plek genoemd is kan vinden maar ook duizenden pelsrobben. Het lawaai en de stank hoor en ruik je al van op de parking. De dieren liggen in het zand en op de aangelegde houten paden loop je er echt vlakbij. Wel een beetje opletten in de periode dat ze met jongen zitten. De dieren maken een hels lawaai maar het is een echt schouwspel om zoveel robben samen te zien. Ook de zee zit hier trouwens vol robben die jagen spelen en gewoon drijven in het grijze water. Voor een kleine bijdrage kan je hier gerust een uurtje of 2 spenderen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nadia
    Nadia op 02-11-2017
    27 landen bezocht • 27 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Woestijn grenst aan zee”

    We hebben ons in Swakopmund prima vermaakt. Vooral als je van avontuur houd kun je hier van alles beleven. Een 3 uur durende tocht op een quad door de duinen was dan ook ons hoogtepunt. Ook hebben we dune 7 beklommen dicht bij walvisbaai. De tocht erheen was al mooi. De ene kant woestijn, de andere kant van de weg de zee. Het beklimmen van de duin op het warmste punt van dag was ook de moeite waard gebleken ( toen we uiteindelijk boven waren ) want dan is er niemand op de duin en kun je helemaal alleen boven over de duinen wandelen met een prachtig uitzicht. (vergeet niet veel water mee te nemen in je toch naar boven). De duin ziet er niet hoog uit, maar de weg naar de top is zwaarder dan hij lijkt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Merel
    Merel op 25-10-2017
    23 landen bezocht • 13 reviews • 10 waarderingen
    3

    “Dit is Afrika met een Europese touch!”

    Alhoewel het af en toe wat te Duits aan doet, is deze kuststad in Namibie een must voor de Afrika gangers. Goede hotels en schnitzels, soms Duitse Schlagermuziek in de hotels! Hier moet je naar toe om even bij te komen van een safari, of zandduin excursie of om te shoppen. Niet goedkoop en je moet er ook van houden, die Europese touch. Allerlei soorten wild op menig kaart zoals krokodil.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Laura van der Heijden
    Laura van der Heijden op 24-10-2017
    18 landen bezocht • 26 reviews • 24 waarderingen
    3

    “Duitse stad, niet zo bijzonder”

    De omgeving rondom deze stad is erg mooi. Walvis bay, flamingo's, dolfijnen zijn allemaal op korte afstand van Swakopmund te zien. De stad zelf was op het moment dat ik er was (mei 2015) erg uitgestorven, winkels waren dicht en ook veel restaurantjes. Lekker gegeten bij een Italiaan. Verder is het helemaal Duits, heel gek om te zien. Ik heb hier parachute gesprongen en dat was een hele bijzondere ervaring, geweldig uitzicht over de omgeving inclusief strand.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Namibië reis boeken – onze tips!

Top-5 Namibië reisaanbieders

Deel jouw Swakopmund reiservaring en tips!

Ben jij in Swakopmund geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief