• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Windhoek ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

9 Windhoek reiservaringen en tips

Geweldig

0%

Tof

22%

Wel oké

33%

Niet zo

44%

Vreselijk

0%

 • Roy op 09-04-2019

  “en weer door...”

  Eigenlijk begint bijna elke Namibië reis in Windhoek. Het is een goede plek om inkopen te doen, een kleine stadsrondrit is leuk, maar verder heeft het niet zo heel veel te bieden. Er zijn leuke kleine hotelletjes, het is fijn even te acclimatiseren en er is een leuk, klein, park (Daan Viljoen) net buiten Windhoek, maar ik zou hier zeker niet te lang blijven plakken.

  Een tip: mocht je op zondag weer doorrijden en een biertje willen kopen voor op je bestemming, dan kan je het beste even overleggen met een medewerkers van een tankstation. Die weten vaak de illegale kroegjes wel te vinden.

 • sammy tempels op 10-11-2017

  “aankomst en vertrekplaats”

  Windhoek is de hoofdstad van Namibie en alle internationale vluchten vertrkken en landen hier. Daarmee is het belangrijkste over Windhoek dan ook gezegd. het is een ietwat saaie stad. Ok, je kan het Tintenpalast gaan bekijken. De tintenpalast is vooral bekend vanwege het prachtige park dat vlakbij ligt. De Christuskirche is de blikvanger van Windhoek....naar het schijnt. Wat mij wel leuk was is op de eerste avond na een lange vlucht de wagen te nemen (Windhoek is redelijk rustig zodat zelfs in het donker rijden hier verantwoord is) en naar Joe's Beerhouse te gaan. Het is geen hoogtepunt maar gewoon tof om op je eerst dag je hotel direct te verlaten en bij Joe's een eerste keer de Afrikaanse sfeer op te snuiven en voor de eerste keer zebra- of kudu steak te eten. Het eten is hier dan nog lekker ook! Verder verlaat je Windhoek beter zo snel mogelijk want Namibie zelf heeft veel en veel meer te bieden dan deze stad.

 • Paul H. op 09-11-2017

  “Een dorpse hoofdstad zonder hoogtepunten”

  Windhoek puur en alleen bezocht vanwege het vliegveld. We hebben een rondje gelopen door het centrum, maar meer dan een groot, druk dorp is het niet. Joe's beerhouse was echt niets speciaals, dus doe er niet teveel moeite voor. Haal je auto op in Windhoek en trek verder!

 • J. op 08-11-2017

  “Weinig bijzonders”

  Internationale vluchten gaan vanaf Windhoek, dus de meeste Namibie reizen starten en eindigen daar. Ik zou hier niet te veel tijd inplannen. Het is wel leuk om even door de stad te lopen, maar echt veel is er niet te zien. Joe s beerhouse wordt overal aangeraden, maar ik vond het eerlijk gezegd erg toeristisch en massaal. Het eten en drinken was overigens wel prima. Haal je huurauto hier zo snel mogelijk op en begin het land te verkennen!

 • Laura van der Heijden op 24-10-2017

  “Joe's Beerhouse als hoogtepunt”

  Niet zo'n bijzondere stad. Uit eten geweest bij Joe's Beerhouse en dat was echt een leuke plek. Lekker gegeten en leuke sfeer in het restaurant. Verder is er een museum wat niet zo veel te bieden heeft maar wel lekker afkoelen binnen.

 • Iris op 23-10-2017

  “Windhoek, de hoofdstad van Namibië”

  Windhoek is de hoofdstad van Namibië en tevens ook het start- en eindpunt van onze reis. We kwamen aan in de ochtend en hebben direct een stadswandeling gemaakt en de kerk, het nieuwe museum, de drukke hoofdstraat en het parkje gezien wat vroeger een dierentuin was. Het is geen heel bijzondere stad, maar wel prima om je reis te starten en/of te eindigen.
  We gingen 's avonds eten bij Joe's Beerhouse, dat is een echte aanrader. We hadden een kudusteak van ruim 300 gram! Joe's Beerhouse is een gezellig restaurant wat half in de buitenlucht staat met lange houten tafels en banken om aan te zitten. In het midden stond een vuurkorf om ons warm te houden.

 • Minke Smits op 28-04-2017

  “Vaak start- en eindbestemming, niet erg bijzonder”

  Voor een rondreis door Namibië start en eindig je vaak in Windhoek om de simpele reden dat de internationale luchthaven dichtbij deze stad gelegen is. Het is een prima plek voor de eerste nacht in Namibië zodat je je kunt voorbereiden voor de rondreis door het land. Er zijn voldoende supermarkten om eten en drinken in te slaan voor de start, en er zijn voldoende carwash om de huurauto weer gewassen in te kunnen leveren voordat je je weer naar de luchthaven begeeft. Windhoek is een prima plek hiervoor, maar verder heeft het de natuurliefhebber niets te bieden.

 • Roy van Staaij op 13-01-2017

  “Prima tussenstop, verder niks te beleven”

  Op onze campeerrondreis deze stad gebruik voor een tussenstop om weer eens lekker in een bed te slapen. Ook heerlijk uit eten geweest bij Joe' Beer House, dit is echt een hele dikke tip! Heel gezellig restaurant en heerlijk gegeten, het hoogtepunt van Windhoek. Ook mooi om te zien was bij het kerkje een straat met bomen vol met paarse bloemen. Leuk om even gezien te hebben. Voor ons gevoel geen veilige stad, wij werden op straat 's avonds veel aangesproken en aangestaard, geen fijn gevoel en dus gewoon een taxi nemen!

 • WP van Dueren op 08-02-2016

  “Mooie start van een Namibie toer!”

  Als je een rondreis start in Namibië dan is de kans groot dat je hier begint. Komt natuurlijk doordat het een groot internationaal vliegveld heeft. Hoewel dat is nog altijd een 40 km rijden. De stad zelf is modern en goed ontwikkeld met veel winkels, eetgelegenheden, garages enz. Je waant je niet in Afrika. Een aanbeveling is om zeker een keer te gaan eten in Joeys Beerhouse. Gezellig en lekker.

Namibië reis boeken – onze tips!

Top-5 Namibië reisaanbieders

Deel jouw Windhoek reiservaring en tips!

Ben jij in Windhoek geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief