27 Vakantiedagen

Beste reistijd Oman

Wat is de beste reistijd voor een Oman rondreis? Oman is een droog en zonnig land. In de maanden april t/m juli kan de temperatuur oplopen tot 40 graden. De luchtvochtigheid is dan ongeveer 90% waardoor, vooral in steden, de lucht als benauwd aan kan voelen. De beste periode om Oman te bezoeken is tussen november en maart, tijdens onze winter dus. In die maanden zorgt enige neerslag, vooral langs de kust en in de bergen, voor een aangename temperatuur.

Hoogseizoen (november–maart)

  • In deze periode is de temperatuur het aangenaamst in Oman. Overdag is het leefbaar warm en ’s nachts dalen de temperaturen waardoor het lekker koel wordt.
  • Tijdens dit seizoen komen de meeste reizigers naar Oman. Het kan daarom drukker zijn bij o.a. Wadi Shab en in Muscat.

Tussenseizoen (juli-oktober)

  • In deze periode zijn de hoogste temperaturen van het jaar net voorbij. In juli is de kans op hoge temperaturen, van rond de 40 graden, nog wel aanwezig. Maar in augustus bereiden delen van Oman (vooral het zuiden) zich al voor op de moesson- en de regenperiode.

Laagseizoen (april-juni)

  • Tussen april en juni liggen de temperaturen rond de 30 – 35 graden Celsius. Het regent bijna niet. Mei en juni zijn de meest droge maanden en hete van het jaar.
  • In de maanden mei en juni stijgt de temperatuur naar de de 40 graden. De temperatuur kan soms wel eens de 50 graden Celsius aantikken. Dit kan op bepaalde plekken, zoals in Muscat, zorgen voor een benauwd gevoel. Het is dan vaak te heet voor een actieve rondreis.

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Oman

°C 24 24 28 32 37 38 37 34 34 32 28 26
mm 30 23 11 10 0 2 0 0 0 5 8 22
J F M A M J J A S O N D

Lees verder: Visum >

Top 3 Oman specialisten

Tenzing Travel

Tenzing Travel

Ontdek Oman per huurauto: selfdrive of met privé-chauffeur! Maak je eigen reisplan en ontvang een offerte op maat voor jouw wensen.
Bezoek website


333 Travel

333 Travel

333 Travel is gespecialiseerd in privérondreizen & individuele flydrives en biedt een groot aantal verschillende Oman rondreizen per huurauto, met routes van 5 tot 10 dagen.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Zeer geliefde verre reizen aanbieder. Djoser biedt een 12-daagse groepsreis die Oman combineert met enkele dagen Dubai.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Oman

Tenzing Travel
1. Tenzing Travel

Individuele reizen op maat.
Bezoek website

333 Travel
2. 333 Travel

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website
Vliegtickets Oman

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Oman
V.a. 319