27 Vakantiedagen

De veiligheid in Oman

Ondanks de onrust in andere landen in het Midden-Oosten (waaronder buurland Jemen) is Oman al decennialang een baken van rust en orde in de regio. Het is een zeer veilig land met weinig crimininaliteit of moslimradicalisme. Oman is ook een zeer gastvrij land om doorheen te reizen. Maar vergeet niet je gezonde verstand te gebruiken. Wees op je hoede voor zakenrollers op drukke markten. Wild kamperen wordt geaccepteerd en is veilig zolang je afstand neemt van de dorpen. Wanneer dit niet mogelijk is, moet je om toestemming vragen bij het dorp.

Ook als vrouw is het behoorlijk comfortabel en veilig om door Oman te reizen. Een hoofddoek dragen is geen must. Het is wel raadzaam om in publiek je schouders te bedekken en kleding tot onder je knieën te dragen. In moskeeën wordt wel verwacht dat je je hele lichaam bedekt. Lichamelijk contact in het openbaar tussen mannen en vrouwen wordt niet geaccepteerd. Daarnaast is homoseksualiteit helaas strafbaar in Oman.

In het verkeer wordt aangeraden alert te zijn. De wegen zijn goed en zeker buiten de steden erg rustig, maar mede-weggebruikers zijn altijd onvoorspelbaar. Reis daarnaast nooit in het donker: andere auto’s, voetgangers en kamelen zijn in het donker niet te zien.

Lees verder: Feestdagen >

Boek je rondreis naar Oman

Tenzing Travel
1. Tenzing Travel

Individuele reizen op maat.
Bezoek website

333 Travel
2. 333 Travel

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website
Vliegtickets Oman

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Oman
V.a. 319
t>