27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Aangeraden worden de inentingen tegen DTP, Hepatitus A en Hepatitus B. Laat je van tevoren adviseren door de GGD. De inenting tegen Gele Koorts is alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je naar Oman reist in een ‘Gele Koorts’-gebied bent geweest. Dit geldt ook wanneer je bent overgestapt op een vliegtuig van een ‘Gele Koorts’-land. Laat je van tevoren adviseren door de GGD of kijk voor meer informatie over inentingen en voor het maken van een afspraak hier bij Meditel

De hygiëne in Oman is vrij goed: het meeste kraanwater kun je vaak prima drinken, al gebruiken de meeste reizigers flessenwater voor de zekerheid. Drink nooit water uit de wadi’s of natuurpoelen: dit kan vervuild zijn. Was groente en fruit dat je langs de weg koopt goed met water uit flessen.

De medische zorg in het land is op zeer behoorlijk niveau, zowel de staatsziekenhuizen (voor de Omanieten zelf) als de vele privé-klinieken (voor expats en reizigers). Check van te voren of je zorgverzekering werelddekking heeft! Voor kleine tot ernstige zaken kun je terecht in alle ziekenhuizen en klinieken in het land, die een uitstekende standaard hebben. Voor extreme zaken wordt geadviseerd terug te keren naar Nederland of België. Als dat niet mogelijk is, kun je het beste terecht in het internationale ziekenhuis van Muscat: Al Hayat International Hospital.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Oman specialisten

Tenzing Travel

Tenzing Travel

Ontdek Oman per huurauto: selfdrive of met privé-chauffeur! Maak je eigen reisplan en ontvang een offerte op maat voor jouw wensen.
Bezoek website


333 Travel

333 Travel

333 Travel is gespecialiseerd in privérondreizen & individuele flydrives en biedt een groot aantal verschillende Oman rondreizen per huurauto, met routes van 5 tot 10 dagen.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Zeer geliefde verre reizen aanbieder. Djoser biedt een 12-daagse groepsreis die Oman combineert met enkele dagen Dubai.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Oman

Tenzing Travel
1. Tenzing Travel

Individuele reizen op maat.
Bezoek website

333 Travel
2. 333 Travel

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website
Vliegtickets Oman

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Oman
V.a. 319
t>