27 Vakantiedagen

Reizen binnen Oman – openbaar vervoer & transport

Wil je zelf een Oman rondreis maken? Oman beschikt over een goed wegennetwerk. De belangrijkste autowegen zijn verhard, de land- en bergweggetjes zijn wat ruiger en hobbeliger. De kustroute tussen Muscat en Sur is een van de bekendste en belangrijke wegen. Langs deze autoweg liggen veel bezienswaardige plekken uit Oman’s rijke geschiedenis. Het openbaar vervoer tussen steden en toeristische plaatsen bestaat voornamelijk uit minibussen en taxi’s.

Bussen

Tussen de belangrijkste steden en toeristische plaatsen in Oman rijden (mini)bussen. Deze vertrekken vanuit de ene stad/plek vaak ieder uur naar de andere belangrijke stad/plek. Het is van belang dat er genoeg mensen in een minibus zitten, anders vertrekt ‘ie niet. Vanuit de kleinere plaatsen kun je alleen taxi’s nemen naar andere kleine plaatsen of grotere steden: een ‘shared’ taxi (met maximaal 3 andere personen) is ook verhoudingsgewijs véél goedkoper dan een privé-taxi.

Vliegen

Er zijn twee belangrijke vliegvelden in Oman: dat van hoofdstad Muscat in het noordoosten en dat van Salalah in het zuidwesten. Nationale luchtvaartmaatschappij Oman Airlines vliegt meermaals daags heen en weer. Recent is daar ook Duqm Jaaluni Airport bijgekomen bij Duqm, aan de zuidkust halverwege tussen Muscat en Salalah. Verder is er nog Khasab Airport, het vliegveld van het Omaanse schiereiland Musandam ten noorden van de Verenigde Arabische Emiraten. Hier vliegen echter amper reizigers op.

Auto & motor

Het huren van een auto is de gemakkelijkste en leukste manier om Oman te verkennen. De wegen en bewegwijzering in Oman zijn goed. De meeste auto’s kun je op het vliegveld bij aankomst meteen huren, vooraf reserveren kan via Sunny Cars. Je kunt kiezen tussen een normale auto of een 4WD. Met een 4WD kom je vrijwel overal in Oman; zelfs in de ruige stukken woestijn. Maar de meeste plekken zijn inmiddels ook met een gewone auto te bezoeken, want het wegennet in Oman wordt constant verbeterd.

Fietsen

Fietsen wordt steeds populairder in Oman. De ruige uitgestrekte landschappen en goede, maar vaak lege wegen maken het een ideale bestemming voor fanatieke wielrenners en mountainbikers. Er worden ook steeds meer fietstours georganiseerd, onder meer door Bike and Hike Oman. Logischerwijs is fietsen wel alleen reeël in de koelere wintermaanden; ’s zomers is het echt veels te heet.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Oman specialisten

Tenzing Travel

Tenzing Travel

Ontdek Oman per huurauto: selfdrive of met privé-chauffeur! Maak je eigen reisplan en ontvang een offerte op maat voor jouw wensen.
Bezoek website


333 Travel

333 Travel

333 Travel is gespecialiseerd in privérondreizen & individuele flydrives en biedt een groot aantal verschillende Oman rondreizen per huurauto, met routes van 5 tot 10 dagen.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Zeer geliefde verre reizen aanbieder. Djoser biedt een 12-daagse groepsreis die Oman combineert met enkele dagen Dubai.
Bezoek website

Meer Oman reisorganisaties

Koning Aap
Koning Aap

Groepsreizen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
ANWB Vakanties

Oman groepsreis.
Bezoek website

SRC
SRC

Flydrives & cultuurvakanties .
Bezoek website

TUI
TUI

13-daagse combireis Oman-Dubai.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

‘Vakanties voor reizigers’.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Oman

Tenzing Travel
1. Tenzing Travel

Individuele reizen op maat.
Bezoek website

333 Travel
2. 333 Travel

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website
Vliegtickets Oman

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Oman
V.a. 319