Krakau ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

36 Krakau reiservaringen en tips

Geweldig

50%

Tof

47%

Wel oké

3%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Nikki Janssen
    op 03-02-2021
    32 landen bezocht • 31 reviews • 18 waarderingen
    5

    “In en rond Krakau veel mogelijk”

    Tijdens onze roadtrip door Polen konden we Krakau natuurlijk niet overslaan. We hadden een leuk hostel op loopafstand van het echte centrum. Krakau is sowieso prima wandelend te ontdekken. Wat rond wandelen over het centrale plein, maar ook de straatjes erachter ontdekken. Polen voelt als een walhalla qua het goedkopere eten en drinken. Als je het leuk vindt kun je een proeverij van wodka niet overslaan. Daarvoor is Krakau een ideale plek. Voor goedkope prijzen zijn er veel leuke barretjes te vinden voor een proeverij. Lekker eten en drinken daar houden wij wel van, ook een aanrader is de soep die in brood geserveerd wordt (weet de naam zo niet meer).
    Krakau leent zich ook bij uitstek voor dagtripjes. Zo bezochten wij Kamp Auschwitz, reserveer wel van te voren tickets. Verder een stevige wandeling in het Tatra gebergte. Wij gingen bij Zakopane. En de Wieliczka-zoutmijn, ook erg leuk en mooi om eens te zien.
    Kortom je kan je echt meerdere dagen in en rond Krakau goed vermaken, een aanrader!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Wendy
    op 21-05-2019
    38 landen bezocht • 44 reviews • 18 waarderingen
    4

    “Het "geheime" meer Zakrzowek”

    Zakrzowek is eigenlijk per ongeluk ontstaan. Het is een oude kalksteengroeve waar in de jaren negentig te diep werd gegraven.. Daardoor liep de groeve vol water met als resultaat een groot meer met azuurblauw water!
    Het ligt op ongeveer 20-30 minuten lopen vanaf het centrum van Krakau. Makkelijk te vinden met Google maps. Als je eenmaal in het park bent aangekomen, maakt het niet zoveel uit welk pad je neemt, ze komen allemaal min of meer uit bij het meer. Als je het duidelijkste/grootste pad volgt, kom je uit bij een duikschool. Dat is de enige legale toegang tot het meer (betaald).
    Om de rest van Zakrzowek is een hek neergezet, waar duidelijk op staat dat toegang verboden is. Iedereen heeft hier echter maling aan en om de zoveel meter vind je een stuk weggeknipt hek, waar je makkelijk doorheen kunt glippen. Een publiek geheim dus.
    Wij waren er vorig weekend, op een zonnige zaterdag en er zaten veel Krakause jongeren te barbequeen. Ideale plek, met ideaal uitzicht. In de zomer kun je er ook zwemmen, maar daar was het nu nog te koud voor. Al moet ik zeggen dat het turkooise water er wel echt uitnodigend uit zag!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sascha
    op 19-05-2019
    27 landen bezocht • 13 reviews • 10 waarderingen
    5

    “Wat een leuke stad!”

    Voor mijn 30ste verjaardag ging ik een lang weekend naar Krakau. De stad heeft ons positief verrast. Alle vier de ochtenden zijn we wezen ontbijten bij cafe Camelot (aanrader!). Ze hebben de keuze uit een aantal heerlijke ontbijtmenu's, die allemaal even heerlijk zijn. Na de eerste ochtend zijn we steeds terug gegaan. Bij PUNKT genoten we van koffie en taart, leuke tent! Eigenlijk zijn alle restaurantjes en cafe's die we geprobeerd hebben een succes geweest. Krakau staat bol van de leuke plekken. Waar we lang zijn geweest is de fabriek van Oskar Schindler, nu een museum. Een mooi opgezet en interessant museum. Rynek Underground had ik persoonlijk gemist kunnen hebben, dit was niet ontzettend interessant.
    Naast de stad zelf zijn we ook een dag naar Auschwitz geweest, via een georganiseerde tour in een klein groepje. Dit was een erg indrukwekkende ervaring. Hier moet je geweest zijn vind ik persoonlijk.
    Een andere dag zijn we naar de Wieliczka-zoutmijn geweest, met het openbaar vervoer. Dit was leuk om gezien te hebben maar geen groot hoogtepunt. Denk er aan om een volle maag dan wel wat te eten mee te nemen, de restaurantjes daar in de buurt waren niet geweldig.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Richard Tronco
    op 11-05-2019
    35 landen bezocht • 45 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Wat een geschiedenis”

    Krakau is misschien wel de bekendste stad uit Polen. En terecht! Wat een leuke stad. Vanaf het grote plein kan je vrijwel alles lopend doen. Wandeltour, Wavel kasteel bezoeken, achter de geschiedenis komen, voornamelijk van de 2e WO.
    En als je in Krakau bent dan moet je ook een bezoek brengen aan Auswitz.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Freya de Weijer
    op 11-05-2019
    22 landen bezocht • 54 reviews • 22 waarderingen
    4

    “Sfeervolle stad met dichtbij een pijnlijke geschiedenis”

    Wij zijn in december een aantal dagen naar Krakau geweest. Krakau is een leuke en sfeervolle stad (vooral in de decembermaand)! Er is veel te zien en te doen. Je kan jezelf een halve dag vermaken in het kasteel dat op de heuvel staat, je kan heerlijk door de winkelstraten lopen en op de markt staan een aantal sfeervolle kraampjes. Met de trein kan je gemakkelijk naar de mijn gaan, dat zeker de moeite waard is om te doen en je krijgt er een leuke rondleiding bij. Verder kan je heeeeerlijk eten voor weinig geld. Pod Wawelem is hierbij zeker een aanrader als je van vlees houdt! Je krijgt hier een hele plank met verschillende soorten vlees en je het er met z'n 2en gegeten voor ongeveer 15 euro.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Danya
    op 11-05-2019
    63 landen bezocht • 39 reviews • 21 waarderingen
    4

    “Mooie oude stad”

    Perfecte stad voor een stedentrip met een mooi oud centrum. Ik vond de vele paardenkoetsjes leuk om te zien. Het Wawel kasteel is mooi en de kathedraal ernaast is interessant omdat het een mix is van heel veel verschillende bouwstijlen. Je kan ook heerlijk eten in Krakau. Vanaf Krakau kun je ook naar Auschwitz, maar dit moet je wel ruim op tijd boeken. Dat wisten we niet, dus we zijn daar niet geweest.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Francoise Verdonschot
    op 04-05-2019
    36 landen bezocht • 14 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Mooie, compacte stad”

    Mooie stad voor een korte stedentrip en nog goed betaalbaar. Niet al te groot dus goed te doen in bijvoorbeeld 2 dagen en veelal te voet te ontdekken. Het centrale plein (Rynek Glowny) is erg mooi en de Wawelheuvel. De Joodse wijk is erg leuk met hippe restaurants en pubs. Tytano is een voormalige tabaksfabriek waar allemaal hippe cafe's en restaurants te vinden zijn.
    Hebben ook Auschwitz en Birkenau bezocht. Gewoon op eigen houtje zonder tour. Aan de achterkant van het overdekte winkelcentrum Galeria Krakowska staan bussen die je voor weinig geld in no time er naar toe brengen. Wij zijn zonder tour naar binnen gegaan. Erg indrukwekkend..
    Voor de Wieliczka zoutmijn hadden we helaas geen tijd meer maar dit schijnt ook erg bijzonder te zijn.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dion Koesoemo Joedo
    op 04-05-2019
    29 landen bezocht • 26 reviews • 15 waarderingen
    4

    “Krakau en Zakopane”

    Krakau is leuk voor een weekend, en ideaal als uitvalsbasis om Auschwitz te bezoeken.
    Ga je wat langer dan een weekend, neem dan de trein naar Zakopane. Een mooi natuurgebied en een populaire wintersportplek onder Polen. De treinroute is prachtig (door de bergen) en het dorpje gezellig (ook in de zomer een wintersportgevoel). De natuur is groots en wijds. Leuk om het kabelliftje te nemen of om het bos in te gaan en rond de wandelen. Er zijn diverse wandelingen uitgezet, die variëren in moeilijkheidsgraad.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Leonie
    op 03-05-2019
    24 landen bezocht • 14 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Indrukwekkende stedentrip”

    De meeste mensen kiezen voor Krakau vanwege een bezoek aan Auschwitz-Birkenau. En dit is in mijn beleving ook een must do, ondanks dat dit een heftige dag is welke je niet meer vergeet. Wij waren er in de winter; de kou + de sneeuw die er toen lag gaven deze ervaring nog extra lading. Maar ook de stad zelf is de moeite waard. Er zijn genoeg interessante plekken te bezoeken (bijv. de joodse wijk Kazimierz.), je kunt er leuke eettentjes vinden waar je voor weinig wat kunt eten (Charlotte is me bijgebleven voor een lekker ontbijtje; daar maakten ze de chocoladepasta zelf en keek je zo de bakkerij in) en de bevolking staat open voor een praatje en is behulpzaam. Een bijzondere stedentrip welke de moeite waard is.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 01-05-2019
    0 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Auswitch”

    Auswitch is zeer bijzonder en het is eigenlijk de enige manier om je te kunnen realiseren wat er allemaal in de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld. Krakau zelf is niet de allermooiste stad ter wereld maar het is er goed vertoeven voor een aantal dagen. Leg tijdens je reis wel de focus op Auswitch.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Polen vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Polen vakantie aanbieders

Deel jouw Krakau reiservaring en tips!

Ben jij in Krakau geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?