Warschau ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

24 Warschau reiservaringen en tips

Geweldig

0%

Tof

58%

Wel oké

42%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Roelien Akkerman-Buskes
    op 18-02-2021
    35 landen bezocht • 6 reviews • 3 waarderingen
    3

    “Warschau”

    Polen in het algemeen heeft ons verrast. We hebben rondgereisd door Polen en de Baltische Staten. Vooral de binnenstad van de steden heeft veel sfeer en is kleurrijk. Ook in Warschau was dit zo. Het centrum heeft veel leuke plekken te bieden. Ons hotel van Hilton stond in het economische hart van Warschau. Een mooi maar wat duurder hotel en dit zou ik niet specifiek aanraden. Ook het economische hart van Warschau is leuk om te ontdekken. Midden tussen alle wolkenkrabbers zitten ook veel verborgen plekjes. De buitenwijken van Warschau is zoals verwacht: veel betonnen blokkendozen...

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Freya de Weijer
    op 11-05-2019
    22 landen bezocht • 54 reviews • 22 waarderingen
    3

    “Prima”

    Warschau is een mooie stad die eigenlijk na de tweede wereld oorlog compleet opnieuw opgebouwd is. Dit is wel historisch verantwoord gedaan, maar de stad heeft niet super veel te bieden en ook niet super interessant. Wel is het een goedkope reisbestemming en voor een vrienden/vriendinnen weekend is het een goede locatie.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Femke van der Laan
    op 04-05-2019
    20 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Verrassend leuk”

    Ik had zelf niet voor Warschau als vakantiebestemming gekozen, maar toen ik er op verrassingsreis toch kwam, was ik blij verrast. Ik vond het een leuke ervaring dat je werkelijk helemaal niets van de taal kunt maken en het is er erg goedkoop. Het oude centrum is erg kleurrijk. Een aanrader 's avonds is het multimedia Fountain Park, waarbij 's avonds een mooie show met fonteinen en licht te zien is.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annette
    op 04-05-2019
    61 landen bezocht • 27 reviews • 15 waarderingen
    3

    “Oud en nieuw door elkaar”

    Warschau is geen stad zoals andere hoofdsteden. De sfeer voelt wat bedroevend, de mensen kijken niet heel vrolijk en de gebouwen zijn grauw en grijs. Op de oude binnenstad na, daar hebben de huizen een kleurtje gekregen waardoor het er gezellig uitziet. Een aanrader is de Palace of Culture and Science. Het is een hoge toren van 231 meter die een geschenk is van Stalin. De lift brengt je naar boven en eenmaal aangekomen krijg je een prachtig uitzicht over de hele stad. Het is drukke stad met veel verkeer: moderne auto's wisselen de oudere Fiat Polski's af. Je kunt, als je van lopen houdt, alles prima te voet doen. Maar het metrostelsel is ook erg goed en het kost weinig. Wil je de rust opzoeken, ga dan naar Lazienki Park. Een mooi park met veel bomen en mooie statische gebouwen die zijn omgetoverd in musea waarvan enkele ook nog gratis zijn. Ik vond het leuk om de hoofdstad van Polen te hebben bezocht, maar na 2 dagen heb je deze stad echt wel gezien.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dion Koesoemo Joedo
    op 04-05-2019
    29 landen bezocht • 26 reviews • 15 waarderingen
    4

    “Geschiedenis, hoop en wederopbouw”

    De binnenstad is in de Tweede Wereldoorlog voor 90% plat gebombardeerd. Hoewel het na restauratie er authentiek uitziet, zijn sommige delen té gelikt: bijna een Disney gevoel.
    Tip is om de stad te verkennen met het lokale fietsplan: leen een fiets en lever het weer in bij een volgend inleverpunt. Warschau is ook buiten het “oude” centrum een hele leuke stad met gafe plekken om te bezoeken: de dierentuin, strand aan de rivier, leuke parken, het voormalige joodse ghetto. In het gebouw dat Stalin aan de stad Warschau cadeau heeft gedaan, kun je naar de bioscoop: leuke activiteit.
    Filmtip ter voorbereiding aan een bezoek aan Warschau: The pianist en The zookeeper’s wife.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jacqueline Westerhoff
    op 28-04-2019
    40 landen bezocht • 79 reviews • 125 waarderingen
    4

    “De romantiek van de oude binnenstad én Chopin”

    Eerlijk is eerlijk, Warschau stond vooral op mijn bucket list omdat ik zo ontzettend graag oog in oog wilde staan met het monument voor Frédéric Chopin. Het Lazienkipark waarin het monument van deze grote Poolse componist en pianist aan een idyllisch meertje staat, was overigens wel het hoogtepunt van onze citytrip. Een verrassing voor ons was dat een standbeeld van de Hongaarse companist en pianist Franz Liszt ook in dit prachtige park te vinden is. Het Lazienkipaleis op zich is overigens ook absoluut een bezoek waard.

    Verder heeft Warschau als stedentrip ons enorm verrast. Het centrum is compact, waardoor het prima te doen is om de belangrijkste bezienswaardigheden tijdens een stadswandeling af te strepen.

    Het oude stadsplein is het middelpunt van Warschau met prachtige historische gebouwen. In het hoogseizoen hebben de aangrenzende restaurants er hun stoelen neergezet, zodat je er heerlijk in de buitenlucht en in de sfeer van de oude binnenstad kunt dineren. De traditionele keuken is overigens het proberen meer dan waard. Fijne bijkomstigheid is dat de prijzen in Warschau verrassend laag zijn. Restaurant tip: Restauracja Zapiecek, waar typisch Poolse gerechten worden opgediend door serveersters in Poolse dirndljurkjes.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lars Maree
    op 26-04-2019
    24 landen bezocht • 26 reviews • 7 waarderingen
    3

    “Mooie stad, maar saai met Pasen”

    Warschau kent zeker zijn mooie kanten. Het oude stadscentrum is prachtig om doorheen te wandelen. De vraag die je jezelf wel telkens moet stellen is of alles wel écht is (veel is namelijk verwoest in de Tweede Wereldoorlog) Betaalbaar is Warschau zeker. Ik was hier op Paaszondag en dat was niet een goede keuze in een van de meest katholieke landen van Europa. Alles (ja echt alles) was gesloten op deze dag, pas aan het einde van de middag gingen enkele winkeltjes weer open.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Laura Oude Vrielink
    op 25-04-2019
    23 landen bezocht • 28 reviews • 9 waarderingen
    4

    “Gezellige en kleurrijke Poolse stad ”

    Warschau heeft het imago niet mee, maar is een super leuke stad! Een knus oud centrum en het ruigere gedeelte aan de andere kant van de rivier! Warschau is betaalbaar als citytrip bestemming en heeft een paar leuke bezienswaardigheden. Street art liefhebbers zijn in Warschau ook helemaal op hun plek!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tamara van de Klashorst
    op 23-04-2019
    19 landen bezocht • 13 reviews • 9 waarderingen
    4

    “Modern maar knus”

    Warschau heeft me ontzettend verrast. Het is namelijk geen standaard bestemming en bij Polen denkt men toch al snel aan Krakau. Het oude en zeer gezellige centrum waar zelfs in januari nog een kerstsfeer hing liet een hele andere kant van de stad zien dan de moderne grote winkelstraten en gigantische wolkenkrabbers die zich een eindje verderop bevinden. Het paleis van Cultuur en Wetenschap beklimmen is zeker een aanrader aangezien vanaf hier bijna de hele stad te overzien is en het met een beetje fantasie net New York lijkt!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Joke Vos
    op 18-04-2019
    27 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Indrukwekkende stad”

    Warschau heeft een prachtig oud centrum en daarom heen de wat nieuwere wijken . Het is een schone stad met veel musea en winkels. Bijna in alle wijken zijn mooie muurschilderingen. Blij verrast was ik met restaurants die buiten al aangaven dat ze glutenvrije maaltijden hadden. Heerlijke pizza gegeten en allemaal tegen leuke prijzen.. Toen wij er waren was het koud met af en toe een sneeuwbuitje. Toch ontzettend genoten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Polen vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Polen vakantie aanbieders

Deel jouw Warschau reiservaring en tips!

Ben jij in Warschau geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?