Drakensbergen ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

18 Drakensbergen reiservaringen en tips

Geweldig

72%

Tof

28%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Karien van Jaarsveld
    op 05-05-2019
    52 landen bezocht • 30 reviews • 22 waarderingen
    5

    “wandelen op de rug van een draak”

    De Drakenbergen zijn een echt wandelparadijs! Kortere wandelingen of meerdere dagen, op relatief vlak terrein met de machtige bergen in de achtergrond of echt klim- en klauterwerk, alleen op pad of met een georganiseerde tour, het is allemaal mogelijk. Spannend, maar absoluut de moeite waard vond ik de Sentinel Peak Hike met een hoogteverschil van ruim 600 meter, deels met een metalen touwladder! Wij hadden enorm geluk met het weer, want die kan hier wel van het ene op het andere moment ineens omslaan, en daar moet je altijd op voorbereid zijn (regenjas, warme trui, maar ook zonnebrand en genoeg water).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Amanda
    op 01-05-2019
    39 landen bezocht • 28 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Chainladder hike voor de avonturiers”

    Drakensbergen heeft overweldigende natuur. Het is een uitgestrekt landschap en je hebt fantastische wandelmogelijkheden. Er zijn verschillende plekken waar je kunt verblijven en die je kunt bezoeken. Je hebt het zuidelijke deel, wat bekend staat omdat het toegang geeft tot de Sani Pass, je hebt het tussenliggende deel rond Cathedral Peak, en dan heb je nog het noordelijke deel bij het Amphitheater. Je kan kortere wandelingen maken (van zo'n 3-12 uur), en ook wandelingen met overnachten. Als je echt van wandelen en natuur houdt, trek dan zeker zo'n 4-7 dagen uit voor dit gebied. Wat echt de moeite waard was, was de Chainladder Hike. Vanuit de Witsiehoek lodge kun je met een 4x4 naar het beginpunt gebracht worden. (Je kan ook zelf naar het beginpunt rijden maar je hebt een 4x4 nodig en de weg is écht heel erg slecht!) Wij zijn de Chainladders opgeklommen en vervolgens door de Gorge naar beneden (vrij gevaarlijk overigens - veel losliggende stenen). Tussen de Chainladders en de Gorge heb je een geweldig uitzicht over het Amfitheater, dat was het échte hoogepunt. Je zou ook de chainladders op en af kunnen klimmen, of ze overslaan en dan de gorge door aan beide kanten. Let op dat er niet echt bordjes staan, dus het is soms even zoeken naar het pad (maar de uitzichten zijn het absoluut waard!)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nikki Janssen
    op 07-04-2019
    32 landen bezocht • 31 reviews • 16 waarderingen
    5

    “Echt fantastisch mooi!!”

    Drakensbergen was echt wel een topper van ons verblijf in Zuid Afrika. Het is daar zooo mooi. Het is een groot gebied waarvan wij het lastig vonden te beslissen waar nu te verblijven. Uiteindelijk gekozen voor gebied bij Cathkin Park en dat vind ik zeker een aanrader. Vanuit daar vele wandelingen te doen, maar ook andere activiteiten zoals paardrijden. Je kan even helemaal tot rust komen en genieten van al het groen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Stephanie Roeffen
    op 06-12-2017
    57 landen bezocht • 28 reviews • 29 waarderingen
    5

    “Adembenemend mooi!”

    Drakensberg is een must als je van berglandschap houdt. Het ligt tegen Lesotho aan, op circa 3 uur rijafstand van Johannesburg. Het gebied is groot, dus het is verstandig om vooraf uit te zoeken welke regio's je het meest interessant lijken en hier een accommodatie te boeken.
    Wij hebben Cathedral Peak en Royal Natal National Park bezocht. Op de dag van aankomst was ik jarig en hebben we in het decadente Champagne Castle Hotel een glas wijn gedronken. Met uitzicht op de bergen, onze eigen ober en een heerlijk glas wijn, dachten we een fortuin kwijt te zijn. Niets was minder waar, voor een paar euro waren we klaar. Bizar!
    De eerste wandeling was naar de top van Cathedral Peak. De route was zwaar, maar absoluut prachtig! De volgende dag hebben we de Thukela Gorge walk gedaan in Royal Natal National Park. Het regende die dag en er hing een dikke mist wat ons uitzicht belemmerde. Ondanks het tegenvallende weer was de tocht mooi om te doen.
    Tip: koop de Cicerone wandelgids 'Walking in the Drakensberg'. Hierin staan 75 dagwandelingen beschreven met nauwkeurige info over de route, duur, moeilijkheidsgraad en bezienswaardigheden.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Chantal van Beek
    op 20-11-2017
    15 landen bezocht • 13 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Geweldige natuur!”

    Ik heb een geweldige wandeling gemaakt door de Drakensbergen tijdens mijn reis door Zuid-Afrika. De natuur is echt prachtig, je kijkt je ogen uit. Ik ben maar een volle dag in de Drakensbergen geweest, maar had hier echt langer willen blijven en nog meer van deze mooie natuur willen zien. Echt een must om de Drakensbergen te bezoeken bij je reis naar Zuid-Afrika.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel M.
    op 19-11-2017
    26 landen bezocht • 28 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Mooie natuur”

    In Drakensbergen kan je mooie wandelingen maken. Trek hier zeker 2 dagen voor uit. Elke hoek die je om gaat ziet er weer anders uit. We sliepen in kleine hutjes met een gezamenlijke grotere 'keuken-hut' .

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Wendy
    op 15-11-2017
    38 landen bezocht • 44 reviews • 18 waarderingen
    5

    “een groots landschap!”

    Drakensbergen is een prachtig gebied en mag niet ontbreken op je reis naar Zuid-Afrika!
    Wij zijn eerst met gids (want verplicht!) naar de rotstekeningen geweest. De wandeling erheen was al adembenemend mooi. Het is bergop en gaandeweg zie je steeds meer van de omringende bergen. Echt heel mooi. De rotstekeningen vond ik ook interessant om te zien. Ze zijn zo'n 600 jaar oud en stellen dieren en jagers voor (en dat kun je er ook echt in herkennen!).
    Daarna zijn we (zonder gids) een wandeling gaan maken. We deden de Policeman's Helmet trail, vernoemd naar de uitstekende rots waar je heen loopt en die van een afstandje op een politieagent met helm lijkt. De trail was afwisselend, met enkele erg steile stukken. Ik vond het geweldig! Zoveel natuur en rust, je komt bijna niemand tegen.
    Let wel op het weer als je de bergen in gaat. Het kan gevaarlijk worden als het gaat onweren. Wij waren net niet op tijd bij de parkeerplaats en dat was best een beetje spannend. Op de terugweg naar het hotel barstte het pas echt los. Onvoorstelbaar hoe mooi de bliksem was en hoe imposant de donder. In Drakensbergen voel je je klein en nietig en krijg je echt respect voor moeder natuur!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eri
    op 25-10-2017
    37 landen bezocht • 45 reviews • 65 waarderingen
    5

    “Immens!”

    De drakensbergen laten je echt verloren voelen. We zijn er zonder gids ingegaan maar al snel kwamen we er achter dat dat voor ons geen goed plan zou gaan worden. Terugggegaan en samen met een gids een zeer klein stukje van de Drakensbergen bewandeld. Meer dan prachtig!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Julia van Haaster
    op 25-10-2017
    18 landen bezocht • 14 reviews • 3 waarderingen
    5

    “Per 4x4 de bergen in”

    Wij gingen met 4x4 (terreinwagens) de Drankensbergen op. De stoere auto's waren gelukkig ook zo robuust als dat ze eruit zagen, want wat een steile wegen moest je af en toe op... Je begint laag en dus vaak met 'warme' temperaturen, maar zodra je steeds hoger klimt wordt het ook steeds kouder. Vergeet je vest (en paspoort) dus niet mee te nemen. Voor ons was dit de ultieme activiteit om de Drakensbergen te ontdekken en vervolgens te eindigen in de bergstaat Lesotho.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Daisy Koppen
    op 19-10-2017
    22 landen bezocht • 13 reviews • 3 waarderingen
    4

    “WOW! wat een rust. ”

    In 2016 ben ik in mijn eentje met Sawadee naar Zuid-Afrika geweest. De reis eindigde in Drakensbergen. Dit was een enorm contrast met alle drukte die je in de rest van Zuid-Afrika ervaart. Een prachtig hotel, wat 's winters als ski resort gebruikt werd, een en al groen om je heen en geen geluid.. alles was stil.. Een rondvlucht met een helicopter is wat mij betreft een must. Deze is echter wel wat prijzig, maar dan heb je ook wat! Je vliegt in een half uur over Drakensbergen heen en hebt een machtig mooi uitzicht.

    2 waarderingen


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 10 oktober 2018 14:32

      Hoi Daisy, Volgend jaar gaan wij naar zuid afrika, o.a. de drakensbergen. Weet jij nog bij welke maatschappij jij de helikoptervlucht hebt geboekt. M.v.g. Hetty

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Zuid-Afrika reis boeken – onze tips!

Top-5 Zuid-Afrika reisaanbieders
  1. TUI – fly-drives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – privérondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Drakensbergen reiservaring en tips!

Ben jij in Drakensbergen geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?