Durban ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

12 Durban reiservaringen en tips

Geweldig

17%

Tof

17%

Wel oké

17%

Niet zo

50%

Vreselijk

0%

  • Profiel debbie
    op 12-04-2019
    34 landen bezocht • 84 reviews • 12 waarderingen
    5

    “Hluhluwe iMfolozi Game Reserve”

    Durban is een moderne stad. Vaak wordt op deze stad gevlogen om gauw verder te reizen naar St Lucia en naar Hluhluwe iMfolozi Game Reserve. Dit park was voor ons de eerste kennismaking voor ons met de wilde dieren en een safari. Hier zagen wij voor het eerst de big 5 (op het luipaard na helaas). Wij zijn zelf met onze huurauto het park in gegaan en hadden vooraf een gids geregeld die met ons mee ging. Je kunt ook een 4x4 jeep met gids huren of deelnemen aan het excursie. Het heeft allemaal zijn voor- en nadelen. Wij waren s’ochtends als eerste om 6:00 bij de ingang van het park en hebben geslapen bij de hilltop camp. Dit is het enige kamp met huisjes en een restaurant. Er is ook de mogelijkheid om nog een avondsafari met jeep te doen vanaf het kamp. Met de huurauto mag je na 18:00 niet meer van het kamp af, met de safari wel. Wij hebben genoten en heerlijk geslapen. Dit park mag je zeker niet overslaan!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Wendy
    op 10-04-2019
    38 landen bezocht • 44 reviews • 18 waarderingen
    5

    “Hluhluwe-iMfoloz en witte neushoorns”

    Hluhluwe-iMfolozi is een dikke aanrader!
    Het park heeft een heel mooi landschap met geweldige vergezichten. Hoewel het landschappelijk dus zeer de moeite waard is, komen de meeste mensen toch voor iets anders...Qua wildlife wordt je hier ook zeker niet teleurgesteld. De kans om een (witte) neushoorn te zien is bijna 100%.
    Wij zagen o.a. een moeder met jong. Ze zaten vlak naast de weg en gingen ongestoord verder met eten. Heel bijzonder om van zo dichtbij zulke grote dieren te kunnen observeren.
    Persoonlijk vond ik Hluhluwe-iMfolozi mooier dan het Krugerpark. En ondanks dat mijn camera hier is verdronken in een regenbui, heb ik er alleen maar goede herinneringen aan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Leonie de Groot
    op 17-11-2017
    32 landen bezocht • 31 reviews • 21 waarderingen
    4

    “Stad van uitersten”

    Durban is een van de grote, en daarmee ook een van de gevaarlijkste, steden in Zuid-Afrika. Een stad van uitersten waarbij arm en rijk dicht bij elkaar leven en waar 'witte' en 'zwarte' wijken nog een begrip zijn, hoe graag we de apartheid ook willen vergeten. Probeer te verblijven in de buurt van Florida Road, bijvoorbeeld in Tekweni backpackers. Je zit dan om de hoek van Florida road waar alle gezellige restaurants en clubs in de buurt zitten. En waar je 's avonds prima over straat kunt.
    Overdag is het leuk om over de boulevard te wandelen. De boulevard is behoorlijk lang dus je kunt ook een fiets huren. Langs de boulevard is een breed strand en je komt onderweg ook een kinder speelparadijs tegen met zwembad. Helemaal aan het einde van de boulevard zit Ushaka beach, een soort pretpark met fastfood restaurants en glijbanen. Je kunt hier bij een aantal restaurants lekker eten en ze verhuren er fietsen, duikspullen etc. Probeer vanuit Ushaka beach het stadsdeel : The Point te vermijden en blijf aan de boulevard kant. Vooral Fisher street moet je vermijden. Deze wijk is gewoon niet fijn en er gebeurd een hoop narigheid.
    Wat zeker ook leuk is om te doen in Durban is een bezoek aan het stadion, je kunt op het stadion, of met een swing er doorheen 'vliegen'. Naast het voetbalstadion staat het Rugby stadion, probeer als je in Durban bent een wedstrijd mee te pakken, echt een leuke ervaring.
    Ben je op rondreis dan is het voldoende om 2/3 dagen in Durban te verblijven. Van daaruit heb je veel goede bus en vliegtuigaansluitingen naar andere delen van Zuid-Afrika

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roy
    op 13-11-2017
    20 landen bezocht • 56 reviews • 24 waarderingen
    3

    “Vreemde sfeer, dubbel gevoel”

    Wij zijn 1 nacht in Durban verbleven en hebben er een dubbel gevoel bij. Het is een stad die criminaliteit uitstraalt en niet veilig voelt. De kuststrook gaat wel, zeker omdat er veel beveiliging is, maar daarbuiten oogt het minder. De boulevard is wel mooi, met het stadion als blikvanger, maar het was niet heel prettig.

    Het ushaka winkelcentrum is wel leuk, met een aantal goede restaurants, het vliegveld is splinternieuw dus om vanaf hier naar PE te vliegen is wel logisch, maar een van de kleinere strandplaatsen vlak voor Durban zijn misschien wel een fijn alternatief.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel sammy tempels
    op 09-11-2017
    37 landen bezocht • 100 reviews • 125 waarderingen
    2

    “gevaarlijke buiten de toeristenstrook”

    Na Johannesburg was Durban de tweede stad waar men ons bij vertrek voor gewaarschuwde. Op internet had ik vlak voor vertrek nog een discussie met iemand die beweerde dat de stad absoluut te mijden was wegens crimineel en totaal onveilig. De stad heeft zelfs een toeritenzone, langs de kust, en zich daarbuiten wagen word ten stelligste afgeraden. Ik heb mijn fototoestel in een afgesloten rugzak gedaan, ik heb een broek met ritsen aan de zakken en mijn portefeuille zit in mijn zijzak in plaats van mijn achterzak. Daarnaast heb ik ook een klein heupzakje met wat geld in dat ik op mijn lichaam draag. Indien ze ons beroven heb ik hopelijk dat toch nog. Grondig voorbereid vertrekken we na het voortreffelijke ontbijt naar de receptie.

    We willen de stad zien en beginnen met de Indische markt. Durban heeft een grote indische gemeenschap en zijn markt zou een mengeling van kleuren en geuren zijn volgens de reisgidsen. Ik heb een stadsplan gevonden en zie dat de markt op een half uurtje stappen van het hotel ligt. Wanneer ik echter aan de receptionist vraag of het verantwoord is om te voet te gaan worden we raar bekeken. Volgens de brave man is het absoluut onveilig om dit kleine stukje te wandelen, zelfs overdag. De straat waar het hotel ligt is geen probleem en ook de buurt van de markt is veilig genoeg maar het probleem ligt ertussen. We liggen net buiten de rosse buurt van Durban en daar kom je als blanke toerist beter niet naar het schijnt.

    Ik ben niet volledig overtuigt en ga even buiten kijken. Twee politieagenten staan een eindje verder en ik stap er op af. Ik herhaal mijn vraag en ook de agenten raden me aan om een taxi te nemen. Men moet het gevaar niet uitdagen dus we stappen in een taxi en 10min later laten we ons afzetten in een razend drukke buurt vol oude en soms vuile gebouwen. De gebouwen ademen een soort koloniale sfeer uit en het gonst er van de activiteit. Binnen is de Indische markt en we zien onmiddellijk de vele soorten kruiden, sluiers, sieraden en “bollywood” films die kenmerkend zijn voor India. De markt zelf is niet al te groot en na een uurtje zijn we alweer buiten. Het was leuk maar niet echt heel speciaal. We lopen nog een paar straatmarktjes af waar ze de onmogelijkste en soms simpelste dingen verkopen. Daarna komen we in een iets meer toeristische buurt en dat zie je niet alleen aan de winkels en de mensen maar vooral aan de prijzen. Durban is een vreemde stad, je hebt er de grote Indische gemeenschap maar je ziet er ook een pak moslims. Aan één van de moskéen zit een vrouw op straat. Ze is gesluierd maar zit wel in het openbaar borstvoeding te geven. De wetten van de islam zijn ondoorgrondelijk blijkbaar. De "veilige zone" is niks meer dan een stuk boulevard aan het strand waar de meeste hotels zijn. Op foto's zie je in deze zone talrijke zwembaden, mooi vorm gegeven tussen het groen alsware het de mooiste parken en zwemvijvers. In werkelijkheid zijn het vuile smerige poelen waar zwervers zich dagelijks in komen wassen en de zatte haveloze daklozen hun lijk in komen uitkotsen! Dan beter naar het Ushaka Water Marine World. Een waterpretpark waar kinderen zich volledig kunnen uitleven. Durban is een stad die alles heeft. Mooie gebouwen, een lekker klimaat, mooi strand en voldoende attracties en faciliteiten om de toeristen meerdere dagen te boeien. De criminaliteit ligt er echter bijzonder hoog. De stad kan je bezoeken mits je het gezonde verstand gebruikt en zeker voor donker in de veilige buurt bent. Of de sfeer je aanstaat is echter een andere vraag. Wij vonden het de moeite maar drie dagen was meer dan voldoende. Niet door de stad op zich maar constant achter je kijken, opletten en attent zijn is soms heel lastig.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Simone Kmn
    op 06-11-2017
    11 landen bezocht • 28 reviews • 8 waarderingen
    3

    “Grote stad!”

    we hadden voordat we in Durban waren veel armoede onderweg gezien. Dan kom je in een enorme stad en dat is dan Durban.
    We zijn hier niet heel langs geweest. Maar wat een stad.
    Heb mij er niet heel prettig gevoeld.
    We zijn hier 1 dag geweest.
    We zijn op een uitkijk punt geweest. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jody van Merode
    op 31-10-2017
    19 landen bezocht • 13 reviews • 1 waardering
    4

    “Ondergewaarde stad! ”

    Je moet in Durban goed de weg weten, want als toerist kun je je hier onveilig voelen, maar als je buiten het centrum verblijft heeft Durban (en omgeving) veel te bieden! De stad heeft mooie stranden, Florida road is heel erg geschikt voor leuke restaurants (vergeet geen Curry te eten) en mijn favo bar is Amsterdam (toch een beetje thuisgevoel!) Rondom Durban ligt Umhlanga (heel mooi strand en winkelcentrum) en Ballito.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jeffrey
    op 28-10-2017
    22 landen bezocht • 13 reviews • 2 waarderingen
    2

    “niet onder de indruk”

    Durban is geen stad die ik aan zou raden. op 1 of andere manier voelden we ons hier niet echt veilig. erg leuk was het waterpark. Hier hebben we met een tour ook walvissen in zee gezien. mijn tip: in een koi onder water in het park haaien van heel dichtbij zien.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ellen Timmerhuis
    op 26-10-2017
    36 landen bezocht • 26 reviews • 17 waarderingen
    2

    “Geen bijzondere stad, geen aanrader”

    Ik was hier samen met een vriendin. Schijnbaar vielen wij hier erg op met onze blonde haren en we werden dan ook erg na geschreeuwd door de mannen die we op de stoep tegenkwamen, en zelfs mannen schreeuwden naar ons vanuit busjes die langsreden. En dan liepen we er heel normaal bij, een dik vest aan met gewoon een spijkerbroek, dus we provoceerden helemaal niets. Wij voelden hier in ieder geval niet veilig en ook de stad vonden wij niet heel erg mooi. Ik zou hier niet weer naar terug gaan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jolanda van Efferen
    op 23-10-2017
    22 landen bezocht • 40 reviews • 2 waarderingen
    2

    “Veiligheid”

    We verbleven hier één dag ivm een binnenlandse vlucht. Persoonlijk vond ik het geen aanrader en vond het veiligheid echt een issue hier. We werden hier ook regelmatig voor gewaarschuwd (Taxi, hotelgasten) en er hing ook best een vervelende sfeer ondanks dat we niets vervelends mee hebben gemaakt (maar we zijn dus ook niet het centrum in gegaan).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Zuid-Afrika reis boeken – onze tips!

Top-5 Zuid-Afrika reisaanbieders
  1. TUI – fly-drives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – privérondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Durban reiservaring en tips!

Ben jij in Durban geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?